Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και ΑΕΚ με Αραούχο στο Περιστέρι

Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και ΑΕΚ με Αραούχο στο Περιστέρι

Το παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1) και ο αγώνας της ΑΕΚ – με τον Σέρχιο Αραούχο στην αποστολή – στο Περιστέρι (17:15 ΕΡΤ) ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

foo
Συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις του 2020 θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος απόψε (19:30, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 22η αγωνιστική.

Οι «πράσινοι» μετρούν τέσσερις σερί νίκες στην Super League, πέντε αν συνυπολογιστεί και αυτή επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο, φτάνοντας σε αυτό το ντέρμπι στο απόγειο της φετινής τους φόρμας.

Όλοι στις τάξεις της ομάδας αντιμετωπίζουν ως μεγάλη πρόκληση το παιχνίδι αυτό, το πρώτο από τα τρία απέναντι στον ΠΑΟΚ που θα δώσουν μέχρι την επόμενη Τετάρτη, καθώς θα ακολουθήσουν οι αγώνες του Κυπέλλου, πρώτα στην Τούμπα και μετά στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Δώνης φαίνεται πως έχει καταλήξει στην ενδεκάδα, η οποία θα περιλαμβάνει μόνο ένα από τα τρία χειμερινά αποκτήματα του «τριφυλλιού». Ο Νάγκι είναι φαβορί για να παίξει δεξιά στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό. Ο Διούδης θα είναι στο τέρμα, οι Γιόχανσον και Ινσούα σε ρόλο δεξιού και αριστερού μπακ αντίστοιχα, ενώ οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας στόπερ. Κουρμπέλης και Δώνης θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Ζαχίντ και τον Χατζηγιοβάνη να κινούνται (μαζί με τον Νάγκι) πίσω από τον Μακέντα.

Πάντως δεν είναι απίθανο να δούμε τον Ανουάρ στο βασικό σχήμα αντί του Νάγκι, για περισσότερα τρεξίματα στο κέντρο, κάτι που θα μετατρέψει το σχήμα από 4-2-3-1 σε 4-3-3. Το ευχάριστο για τον 50χρονο τεχνικό είναι πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και πήρε στην αποστολή και τους 22 παίκτες του, πλην του Αγιούμπ ο οποίος είναι ανέτοιμος.

Ο ΠΑΟΚ

Ένα «διπλό» που θα έχει μεγαλύτερη αξία από τους τρεις βαθμούς ψάχνει απόψε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Κλείσιμο
Πρώτα από όλα ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς με νίκη επί του «τριφυλλιού» θα έχουν τον πρώτο λόγο για την πρωτιά ενόψει των πλέι οφ, καθώς ακολουθεί σε λίγες ημέρες το ντέρμπι κορυφής με τους Πειραιώτες (στις 23/2).

Ο Αμπέλ Φερέιρα, από τη μεριά του, έχει σημαντικές απουσίες, αφού δεν υπολογίζει τον Κρέσπο και τον Ελ Καντουρί, αλλά θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Μαουρίσιο.

Συγκεκριμένα, την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλης.

Το δίδυμο στα χαφ θα αποτελέσουν ο Εσίτι και ο Μαουρίσιο, με τον Λημνιό στα δεξιά και τον Βιεϊρίνια στα αριστερά. Ο Μίσιτς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ως «δεκάρι» και στην κορυφή θα παίξει ένας εκ των Άκπομ ή Σφιντέρσκι.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπίσεσβαρ, Λάμπρου, Πέλκας, Μιχάι, Αουγκούστο, Ριντρίγκο και Πασχαλάκης.

Στο ΟΑΚΑ αναμένεται ρεκόρ προσέλευσης για φέτος, με πάνω από 20-25 χιλιάδες θεατές.

Η ΑΕΚ με Αραούχο

Να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό θέλει η ΑΕΚ σήμερα (17:15, ΕΡΤ Sports) για την 22η αγωνιστική της Super League.

Η «Ένωση» θέλει να μην επιτρέψει να ξεφύγει κι άλλο η διαφορά από τους προπορευόμενους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό εν όψει των playoffs, αλλά και να παραμείνει σε θέση ισχύος απέναντι στον Παναθηναϊκό που έχει πλησιάσει επικίνδυνα.

Ο Μάσιμο Καρέρα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Μάνταλος, οι Βράνιες, Ολιβέιρα και Κλωναρίδης που έχουν ενοχλήσεις, καθώς και ο τραυματίας Παουλίνιο, ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία του Μπάρκα που πονά στο πόδι. Θα δοκιμάσει και αν δεν τα καταφέρει θα πάρει τη θέση του ο Τσιντώτας.

Όλα δείχνουν πως ο Ιταλός τεχνικός θα επαναφέρει την τριάδα στην άμυνα, με τους Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Σβάρνα στα μετόπισθεν, ενώ οι Μπακάκης και Λόπες θα είναι οι δύο ακραίοι. Κρίστισιτς, Σιμόες και Σιμάνσκι θα βρίσκονται στο κέντρο, με τους Λιβάγια και Αλμπάνη μπροστά.

Στην αποστολή βρίσκεται και ο Σέρχιο Αραούχο, που μπορεί να μετρά μία προπόνηση, αλλά είναι σε άριστη κατάσταση και δεν είναι καθόλου απίθανο να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή. Στους 21 που πήρε ο Καρέρα βρίσκονται και οι Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάο, Βέρντε, Σαμπανάτζοβιτς, Γιακουμάκης και Χριστόπουλος.

Οι άλλοι αγώνες

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 3, με την αναμέτρηση Άρης-Πανιώνιος και μένει να φανεί πώς θα αντιδράσουν οι οπαδοί των γηπεδούχων μετά τα όσα συνέβησαν εντός της εβδομάδας με τις εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την απόφαση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Το άλλο ματς της ημέρας είναι στις 17:15, με τον Αστέρα Τρίπολης να υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με τις δύο ομάδες να θέλουν να μαζέψουν βαθμούς ενόψει και της διαδικασίας των πλέι άουτ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης