Basketball Champions League, Ράστα Φέχτα-ΑΕΚ 70-81: Θριαμβευτικά στους «16» η Ένωση

Basketball Champions League, Ράστα Φέχτα-ΑΕΚ 70-81: Θριαμβευτικά στους «16» η Ένωση

Μια καταπληκτική στο πρώτο ημίχρονο ΑΕΚ πέρασε από την έδρα της Ράστα Φέχτα τσεκάροντας το εισιτήριο για τους «16» του BCL και με νίκη επί της Άνβιλ θα είναι δεύτερη

izis
Μετά από τρεις σερί ήττες με κακές εμφανίσεις στο Basketball Champions League, η ΑΕΚ συνήλθε την κατάλληλη στιγμή. Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πέρασε με 81-70 από την έδρα της Ράστα Φέχτα και εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στους «16». Μάλιστα αν νικήσει την Άνβιλ την επόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ θα τερματίσει δεύτερη στον όμιλο και θα έχει πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ.

Απίθανο πρώτο ημίχρονο από την «Ένωση», που έφτασε και στο +28 (20-48), αλλά είδε τους Γερμανούς να πλησιάζουν στους οκτώ στο φινάλε (67-75). Εξαιρετικός και καθοριστικός ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με 14 πόντους, σταθερή αξία ο Νίκος Ζήσης με 12 πόντους, πολύτιμες λύσεις στην άμυνα από τον Μάρκους Σλότερ. Μόνος του πήγε να γυρίσει το ματς ο Τρέβις Σίμπσον που είχε 28 πόντους.

Το ματς

Ζήσης, Ρέι, Γιάνκοβιτς, Χρυσικόπουλος και Γκραντ άρχισαν το ματς, με τις δύο ομάδες να κάνουν παράβαση 24’’ και 8’’ για να τιμήσουν τη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ. Η εκκίνηση ήταν ιδανική για τους «κιτρινόμαυρους», που με αφετηρία την άμυνά τους και εξαιρετικό τον Γιάνκοβιτς προηγήθηκαν με +11 (5-16) στο πεντάλεπτο. Το τάιμ άουτ του Κάγες δεν έκοψε τη φόρα της ΑΕΚ, που με τρίποντο του Ζήση και γκολ-φάουλ του Γκραντ ξέφυγε περισσότερο (10-24). Οι ρεζέρβες του Ηλία Παπαθεοδώρου κράτησαν ψηλά τα επίπεδα απόδοσης και με τρίποντο του Τολιόπουλου η «Ένωση» έκλεισε με 13-29 το δεκάλεπτο έχοντας 11/15 σουτ και 7 ασίστ.

Η ΑΕΚ συνέχισε εξίσου εντυπωσιακά, με τον Τολιόπουλο και τον Τσάλμερς να κάνουν άριστη δουλειά σε άμυνα κι επίθεση. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 24 (16-40), με τους φιλοξενούμενους να σπάνε εύκολα το press των Γερμανών και συχνά να σκοράρουν στο ανοιχτό γήπεδο. Με διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ, το αντιαθλητικό στον Ματσιούλις και το καλάθι του Ζήση η «Ένωση» έφτασε στο +28 (20-48), αλλά μια μικρή χαλάρωση στο φινάλε του ημιχρόνου επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στους είκοσι, 31-51.

Απρόσεκτα και άστοχα επέστρεψε από τα αποδυτήρια η ΑΕΚ και το έμμεσο τρίποντο του Σίμπσον έριξε τη διαφορά στο 35-51. Τα χαμένα ριμπάουντ λίγο αργότερα στους 13 (45-58). Δύο «βόμβες» από Ζήση και Γιαννόπουλο επανέφεραν την ηρεμία και με εντυπωσιακό καλάθι του Τσάλμερς η διαφορά επανήλθε στους είκοσι, 47-67.

Η τάξη είχε πλέον αποκατασταθεί, η «Ένωση» είχε αποκρούσει την απόπειρα αντεπίθεσης της Ράστα Φέχτα και η νίκη έμοιαζε να μην μπορεί να χαθεί. Ο Σίμπσον ήταν ο μοναδικός κίνδυνος για τους «κιτρινόμαυρους» ροκανίζοντας την απόσταση στους δώδεκα, 60-72, με 5:12 να απομένουν. Μετά το τάιμ άουτ του κόουτς Παπαθεοδώρου η διαφορά έπεσε και στους δέκα (62-72), αλλά το γκολ-φάουλ του Γιάνκοβιτς αποτέλεσε βαθιά ανάσα. Ο Σίμπσον συνέχισε τα… δικά του (67-75), αλλά το κλέψιμο του Γιάνκοβιτς που κέρδισε και αντιαθλητικό «καθάρισε» οριστικά το ματς και το κάρφωμα του πολύτιμου Σλότερ έβαλε το θαυμαστικό.

Κλείσιμο
Δεκάλεπτα: 13-29, 31-51, 49-67, 70-81
Ράστα Φέχτα (Κάγες): Ντι Λέο, Κέσενς 6, Γιανγκ 8, Χέρκενχοφ 5 (1), Σίμπσον 28 (4), Μέρφι 3, Ράφινγκτον 3, Γουέινραϊτ 8 (1), Ράισελ, Βαστούρια 9 (1).

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Ρέι 7, Τσάλμερς 8 (1), Τολιόπουλος 6 (2), Ματσιούλις 5, Γιάνκοβιτς 14, Χρυσικόπουλος 10, Ζήσης 12 (2), Μαυροειδής 1, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος 9 (2), Σλότερ 2, Γκραντ 7.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης