ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Basket League, Ιωνικός - Άρης 72-65: Βήμα παραμονής ο Ιωνικός, καρφωμένος στον βυθό ο Άρης

Basket League, Ιωνικός - Άρης 72-65: Βήμα παραμονής ο Ιωνικός, καρφωμένος στον βυθό ο Άρης

Ο Ιωνικός επικράτησε του Άρη στο «Σοφία Μπεφόν» με 72-65, έκανε βήμα παραμονής στην Basket League με τη δεύτερη νίκη του επί των «κίτρινων» οι οποίοι πλέον βλέπουν ακόμη πιο κοντά το φάσμα του υποβιβασμού

5016184
Ο Άρης προσπάθησε να αποσπαστεί στο τρίτο δεκάλεπτο (37-42) έχοντας λύσεις από τον Μποχωρίδη, αλλά οι Σίμπσον, Δημάκος δεν το επέτρεψαν και μετά το 45-45 (24:30), οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με 50-49 (28’). Στο τέλος της περιόδου και συνεχίζοντας να βρίσκει σκορ από τη γραμμή των βολών, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 53-50.

Ο Ιωνικός είχε αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ, ο Άρης έδειξε να στηρίζεται αποκλειστικά στις εμπνεύσεις του Κεν Μπράουν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 61-54 λίγο πριν τη συμπλήρωση τριών λεπτών στην τελευταία περίοδο. Ο Δημάκος εξελίχθηκε σε παίκτη κλειδί για τον Ιωνικό και για το +9 (66-57, 36’). Ο Άρης αντέδρασε με πανικό, με επιλογές στην επίθεση δίχως λογική και οι γηπεδούχοι μπήκαν στα τελευταία τέσσερα λεπτά με +10 (68-58).

Μέσω του Μπράουν ο Άρης έκανε την τελευταία του προσπάθεια και μετά από δύο εύστοχες βολές του Μποχωρίδη μείωσε σε 68-64, 100’’ πριν το τέλος. Εκεί ένα καλάθι του Βαγγέλη Σακελλαρίου ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι (70-64, 39’), αλλά πολύ μεγαλύτερη σημασία είχε το επιθετικό ριμπάουντ που μάζεψε ο ίδιος παίκτης 30’’ πριν το τέλος συν τις δύο ελεύθερες βολές (72-65) δίνοντας τη χαριστική βολή στην πρώην ομάδα του.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ιωνικός ήταν πιο ψύχραιμος από τον Άρη, εκμεταλλεύτηκε τον πανικό των φιλοξενούμενων κάθε φορά που έμεναν πίσω στο σκορ, έβαλε και όλα τα σουτ που κρίνουν έναν αγώνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Δημάκος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι για τους γηπεδούχους και τον ακολούθησε ο Σίμπσον κυρίως δημιουργικά και ο Λάκι Τζόουνς άρχισε το παιχνίδι με τρία λάθη, στη συνέχεια όμως είχε καθοριστική συμβολή στην άμυνα και στα ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου με το καλάθι που πέτυχε ένα λεπτό πριν το φινάλε, συν το επιθετικό ριμπάουντ που μάζεψε 30’’ πριν το τέλος.

Κλείσιμο
ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μόμπλεϊ δεν μπήκε στο παιχνίδι για τον Ιωνικό, για τον Άρη ήταν εξαφανισμένοι οι Μόρις, Γκετσεβίτσιους.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ιωνικός θωράκισε τη ρακέτα του κι άφησε τον Άρη να σουτάρει τρίποντα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ιωνικός θα έπρεπε να προστατέψει καλύτερα το αμυντικό ριμπάουντ, ο δε Αρης λειτούργησε στην επίθεση σαν ερασιτεχνική ομάδα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εκπληκτικό κάρφωμα του Κεν Μπράουν στο 2ο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 34-36, 53-50, 72-65

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης