Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο, Ελλάδα-Ισπανία 9-12: Εκτός μεταλλίων η Εθνική γυναικών

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο, Ελλάδα-Ισπανία 9-12: Εκτός μεταλλίων η Εθνική γυναικών

Το κυνήγι του μεταλλίου και της Ολυμπιακής πρόκρισης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο των γυναικών, στάματησε σήμερα για την Εθνική που ηττήθηκε από την Ισπανία 12-9

PoloWomen8
Στο πρώτο οκτάλεπτο της αναμέτρησης σκόραραν τέσσερις Ισπανίδες από ένα γκολ και τρία η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Η ελληνική ομάδα είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου με αποτέλεσμα το σκορ να κλείσει στο 4-3 υπέρ των Ισπανίδων.

Στη δεύτερη περίοδο η Εθνική παρουσιάστηκε βελτιωμένη στην άμυνα με σωστές τοποθετήσεις κλείνοντας του διαδρόμους όμως έκανε κάποια λάθη στην επίθεση που της στέρησαν τουλάχιστον την ισοπαλία στο ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με σκορ 6-5 υπέρ των Ισπανίδων.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση δεν μπόρεσε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό στο τρίτο οκτάλεπτο καθώς οι Ισπανίδες έπαιξαν επιθετική άμυνα. Η Μυριοκεφαλιτάκη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6, όμως ακολούθησαν τρία αναπάντητα γκολ της Ισπανίας που έγραψε το 9-6 και στην ουσία εκεί κρίθηκε η αναμέτρηση καθώς η Εθνική το πάλεψε στο 4ο οκτάλεπτο αλλά δεν κατάφερε να μειώσει από το -3 και τελικά ηττήθηκε 12-9 και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά.

Η Εθνική θα αγωνιστεί τώρα για τις θέσεις 5-8 με πρώτη αντίπαλη τη Γαλλία που θεωρείται απίθανο να μπορέσει να αποκλείσει την Ουγγαρία στον αγώνα που ακολουθεί. Ο αγώνας θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (15:30).

Επόμενος στόχος για την ομάδα του Γιώργου Μορφέση το προ-Ολυμπιακό τουρνουά στην Ιταλία (μάλλον) που δίνει τα τελευταία Ολυμπιακά εισιτήρια».

Οκτάλεπτα 3-4, 2-2, 1-3, 2-3
Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης) Μ.Πλευρίτου 4, Β. Διαμαντοπούλου 1, Ε. Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Ελευθεριάδου 1, Nίνου 1.

Ισπανία (Μιγκέλ Όκα) Κ. Εσπάρ 1, Ορτίθ 4, Λέιτον 1, Γκαρσία 2, Α. Εσπάρ 2, Φόρκα 1, Γκονζάλεζ 1.

Πηγή:www.sportsfeed.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης