Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Στους «8» η Εθνική ανδρών, που νίκησε 14-7 τη Ρουμανία

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Στους «8» η Εθνική ανδρών, που νίκησε 14-7 τη Ρουμανία

Ο πρώτος στόχος για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού και ταυτόχρονα η εξασφάλιση της παρουσίας στο προ-Ολυμπιακό, επετεύχθη με τη νίκη 14-7 επί της Ρουμανίας

GRE-ROM
Αν και δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τον αγώνα, τελικά η Εθνική ανδρών συνέτριψε την Ρουμανία στους 16 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πήρε το εισιτήριο για τους 8.

Με τον Κώστα Γαλανίδη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε τον αγώνα ο Θοδωρής Βλάχος και με την Εθνική να σκοράρει πρώτη με τον Χριστόδουλο Κολόμβος. Ο φουνταριστός της ελληνικής ομάδας έκανε το 1-0, όμως στη συνέχεια, οι Ρουμάνοι κατάφεραν να κάνουν σερί 3-0 με την Εθνική να έχει στο ίδιο διάστημα 0/4 στον παίκτη παραπάνω! Σε αυτό το διάστημα ο Ρουμάνος τερματοφύλακας Μάριους Τικ ήταν ανίκητος.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι Ρουμάνοι έφτασαν πολύ γρήγορα στο +3 με τον Οάντα κάνοντας το 4-1. Το σερί των Ρουμάνων το σταμάτησε ο Κώστας Γενηδουνιάς με ωραίο σουτ από την περιφέρεια κάνοντας το 4-2. Ο ίδιος παίκτης με τρομερή προσωπική προσπάθεια έκανε το 4-3.

Ο Γενηδουνιάς συνέχισε να κουβαλά την Εθνική επιθετικά σημειώνοντας και τρίτο γκολ για να κρατήσει την ελληνική ομάδα στο -1 (5-4) από τη Ρουμανία. Ο Βλαχόπουλος έχασε πέναλτι και μαζί την ευκαιρία να ισοφαρίσει για την Εθνική με τον Τικ να αποκρούει. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 5-4 και την Εθνική να έχει 0/7 στον παίκτη παραπάνω και ένα χαμένο πέναλτι.

GRE-ROM2


Κλείσιμο
Το πρώτο γκολ στον παραπάνω ήρθε στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Αλέξανδρο Γούνα να κάνει το 5-5 και ο Μάριος Καπότσης έκανε το 6-5! Φοβερή προσπάθεια (και πολύ έξυπνη) από τους Έλληνες διεθνείς με την Γούνα να κάνει το 7-5!
Μεταμορφωμένη η Εθνική στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Γενηδουνιά να σκοράρει και πάλι (4ο γκολ) για να πάει τη διαφορά στο +3 (8-5) με το ελληνικό σερί να φτάνει με γκολ του Καπότση και του Παπαναστασίου στο 7-0 (10-5). Την ίδια στιγμή η ελληνική άμυνα είναι απροσπέλαστη κρατώντας την εστία ανέπαφη 13 λεπτά!

H Εθνική δέχθηκε γκολ μετά από 16 λεπτά, με τον Νεγκρεάν να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω για να κάνει το 10-6. Ο Γενηδουνιάς συνέχισε να σκοράρει από την περιφέρεια φτάνοντας τα πέντε γκολ για να γράψει το 11-6 και να βάλει τέλος στα σενάρια (επιστημονικής φαντασίας) για ανατροπή. Γενηδουνιάς (6/7 σουτ), Παπαναστασίου και Μουρίκης έβαλαν άλλα τρία γκολ και έγραψαν το τελικό 14-7.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό την ερχόμενη Τετάρτη (21:30) την Κροατία διεκδικώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για την τετράδα.

Οκτάλεπτα 3-1, 2-3, 0-6,
Ρουμανία (Σάκης Κεχαγιάς) Νεγκρεάν 1, Γκεόργκε 1, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Οάντα 1, Ράντου 1.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος) Κολόμβος 1, Γενηδουνιάς 6, Γούνας 2, Καπότσης 2, Παπανασταασίου 2, Μουρίκης.

Πηγή:www.sportsfeed.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης