Basket League, Προμηθέας – Παναθηναϊκός 76-99: Άτυπη ρεβάνς με το μυαλό στον Παπαπέτρου

Basket League, Προμηθέας – Παναθηναϊκός 76-99: Άτυπη ρεβάνς με το μυαλό στον Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία του Προμηθέα στην Πάτρα με 99-76 και πήρε την... άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο κύπελλο. Φοβερός ο Παπαγιάννης (23π., 10ριμπ.), αγωνία για τον τραυματισμό του Παπαπέτρου

5010004
Τα χαμόγελα θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερα στις τάξεις των «πρασίνων» μετά την επιβλητική τους εμφάνιση στην Πάτρα και την εύκολη νίκη τους απέναντι στον Προμηθέα με 23 πόντους διαφορά. Όμως ο τραυματισμός του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ξεκίνημα του αγώνα ήρθε να επισκιάσει και την φοβερή εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος πιστοποίησε την ανοδική πορεία που βρίσκεται!


Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 22 λεπτά που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 23 πόντους έχοντας 11/13 δίποντα, 1/2 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 1 λάθος! Αν μη τι άλλο ήταν κάτι παραπάνω από επιβλητικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον... παρτενέρ του στη front line, Ντίνο Μήτογλου να προσθέτει το δικό του double-double (14π., 11ριμπ.) και τον Τζίμερ Φριντέτ να... ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό (18π., 6ασ., 4ριμπ.)

Παρόλα αυτά η αγωνία είναι μεγάλη μετά τον τραυματισμό του Παπαπέτρου στο αριστερό του χέρι, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ακολουθεί και το παιχνίδι με την Βιλερμπάν για την 21η αγωνιστική της EuroLeague. Μια ιδιαίτερα αθλητική ομάδα όπου η παρουσία του 25χρονου φόργουορντ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.


Πάντως με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός πήρε και την άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο κύπελλο και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του θεσμού με αποτέλεσμα να πετάξει στα... σκουπίδια τον έναν τίτλο της χρονιάς.

Το ματς

Αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Ιωάννη Παπαπέτρου στο ξεκίνημα του αγώνα στην Πάτρα, τα πάντα θα έμοιαζαν... ιδανικά για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» φρόντισαν να πατήσουν από την αρχή το πόδι στο γκάζι και με ένα γρήγορο σερί 10-0 να μετατρέψουν 9-10 σε 9-20 και στην ουσία να ρίξουν... πρόωρα τους τίτλους τέλους του ματς. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν επιβλητικός όσο βρισκόταν στο παρκέ και έμοιαζε να μην έχει κανέναν αντίπαλο στα μέτρα του. Ακόμα και οι φιλότιμες προσπάθειες του Οκτάβιους Έλις δεν μπορούσαν να συγκριθούν με το φοβερό ματς του υψηλόσοωμου σέντερ.

Κλείσιμο
Μάλιστα η διαφορά στην δεύτερη περίοδο έφτασε και τους 17 πόντους (38-55 και 40-57) ενώ ο Παπαγιάννης έκλεισε το πρώτο μισό του ματς έχοντας 17 πόντους με 8/9 δίποντα, 1/2 βολές και 8 ριμπάουντ! Οι Ντεσόν Τόμας (11π., 3/4δίπ., 1/2τρ., 4ριμπ.) και Τζίμερ Φριντέτ (12π., 4/4δίπ., 1/2τρ., 1/2β., 3ασ.) τον συμπλήρωναν ιδανικά, την ώρα που ο Άντι Ράουτινς έδειχνε και πάλι να είναι μακριά από τα νερά του. Για τον Προμηθέα ο Λίποβι είχε κάνε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο έχοντας 15 πόντους με 4/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 1/2 βολές.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας με 18/29 δίποντα και 6/13 τρίποντα, ενώ ο Προμηθέας μετρούσε με τη σειρά του 13/15 δίποντα (!!!) αλλά και μόλις 3/14 τρίποντα! Η μεγάλη διαφορά ήταν στα ριμπάουντ (23-8 ο Παναθηναϊκός)

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με σερί 10 και εκτόξευσαν την διαφορά στους 24 πόντους (46-70) πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση στην Πάτρα. Στη συνέχεια η διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα, με τον Πιτίνο να δοκιμάζει διάφορα σχήματα και να εναλλάσσει πρόσωπα. Ο τραυματισμός του Παπαπέτρου τον οδήγησε να χρησιμοποιήσει αρκετά τον Τόμας στο «τρία» αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Άντι Ράουτινς προκειμένου να προσαρμοστεί ενόψει και των αγώνων στην EuroLeague. Η διαφορά έμεινε πάνω από τους 20 πόντους (65-89) και στην 4η περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει απόλυτα το ματς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά στα ριμπάουντ ήταν τεράστια υπέρ του Παναθηναϊκού με 48-26 (!!!) ενώ οι «πράσινοι» ξεδίπλωσαν την ποιότητά τους έχοντας και πάρει πολλά πράγματα απ' όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν «όλα τα λεφτά» επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία έχοντας στα 22 λεπτά που έμεινε στο παρκέ 23 πόντους με 11/13 δίποντα, 1/2 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 1 λάθος!

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Εξαιρετική δουλειά από Μήτογλου, Φριντέτ και Ουέσλι Τζόνσον.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Κρις Μπαμπ ήταν πολύ άστοχος με 0/7 τρίποντα και 1/8 σουτ στο σύνολο!

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το 10-0 σερί στο ξεκίνημα του αγώνα, με το οποίο το 9-10 έγινε 9-20 και στην ουσία τελείωσε το ματς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εμφατικό alley oop κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την δύσκολη, όσο και εντυπωσιακή ασίστ του Τζίμερ Φριντέτ!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 16 λάθη. Ο Προμηθέας τα 22 λιγότερα ριμπάουντ και το 20% στα τρίποντα (7/34)

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 46-60, 60-80, 76-99

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης