Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής θέλει να αγοράσει την Άρσεναλ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής θέλει να αγοράσει την Άρσεναλ

Με περιουσία εννεά δισ. ευρώ, ο 62χρονος  Νιγηριανός παραγωγός τσιμέντου Αλίκο Ντανγκότε θέλει να ξεμπερδέψει με κάποια έργα που έχει αναλάβει και στη συνέχεια μπορεί να βάλει μπροστά για την Άρσεναλ

dangote
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής, ο Νιγηριανός Αλίκο Ντανγκότε, με εκτιμώμενη περιουσία περίπου εννέα δισ. ευρώ, θέλει να κάνει δική του την Άρσεναλ, αντίπαλο του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League.

O 62χρονος επιχειρηματίας, Νο 136 στη λίστα Forbes (66η μεγαλύτερη παγκόσμια περιουσία), μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Αφρική, δημιούργησε τον όμιλο Dangote το 1977 και κατόρθωσε επίσης να φτιάξει μια από τις ισχυρότερες εταιρείες που ασχολείται με την επεξεργασία τροφίμων (αλάτι, ζάχαρη και αλεύρι), την παραγωγή τσιμέντου και τη μεταφορά αγαθών.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As, με εστιασμένες όλες τις προσπάθειές του στην κατασκευή του διυλιστηρίου πετρελαίου στο Λέκι (πόλη στα περίχωρα του Λάγκος), δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αγοράσει τον αγγλικό σύλλογο το 2021.

«Είναι μια ομάδα που θα ήθελα να αγοράσω κάποια ημέρα, αλλά σήμερα έχουμε έργα αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είμαι επικεντρωμένος σε αυτά. Μόλις τελειώσω με αυτό, θα μπορούσαμε να το κάνουμε, ίσως το 2021. Δεν θέλω να την αγοράσω τώρα, θα το κάνω όταν τελειώσω με όλα αυτά τα έργα που θα μεταφέρουν την εταιρεία μου στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο Ντανγκότε στο Bloomberg...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης