Κύπελλο ποδοσφαίρου, Άρης-Ξάνθη 2-1: Πρόκριση με... χτυποκάρδια και βοηθό διαιτητή «καρμανιόλα»

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Άρης-Ξάνθη 2-1: Πρόκριση με... χτυποκάρδια και βοηθό διαιτητή «καρμανιόλα»

Ο Άρης δεν προήθηκε από το γρήγορο γκολ-οφσάιντ της Ξάνθης, έπαιξε μπαλάρα και κατάφερε να κάνει την ανατροπή, «κλειδώνοντας» την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου - Οφσάιντ και το δεύτερο γκολ του Άρη - Επικίνδυνος ο βοηθός Σάββας

5005157
Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε ο Άρης!  Οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ-οφσάιντ της Ξάνθης, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και κατάφεραν να φέρουν... τούμπα το ματς, «κλειδώνοντας» την πρόκριση στην οκτάδα.

Ο β’ βοηθός, Νικόλας Σάββας, που έχασε το οφσάιντ-τέρμα του Φοσέ (0-1), έχασε και το δεύτερο του Άρη αφού ο Λάρσον που γύρισε την μπάλα στον σκόρερ Ιντέγε, ήταν και αυτός σε θέση οφσάιντ. Ο Σάσα με υπέροχο πλασέ είχε αρχικά ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους, οι οποία σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα στα «Πηγάδια» προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 3-1.

«Ντου» στον αγωνιστικό χώρο από τον Θόδωρο Καρυπίδη στο ημίχρονο, πήγε τρέχοντας στον β' βοηθό και του διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γκολ-οφσάιντ της Ξάνθης.

Το ματς

Τον έλεγχο της μπάλας και του αγώνα έδειξε να έχει στο ξεκίνημά του ο Άρης αλλά μετά το πέρας των πρώτων επτά-οκτώ λεπτών η Ξάνθη αναθάρρησε, άρχισε να απειλεί με διάφορες στατικές φάσεις και προειδοποίησε στο 14ο λεπτό όταν ο Κάστρο ξεχάστηκε από την άμυνα των γηπεδούχων αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα. Οκτώ λεπτά μετά, όμως, οι φιλοξενούμενοι... πάγωσαν το «Κλεάνθης Βικελίδης». Μετά από κάθετη του Μπαριέντος στην πλάτη της άμυνας του Άρη που έπαιζε πολύ ψηλά, ο Φοσέ πήρε την μπάλα, πέρασε τον Κουέστα και με πλασέ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει σε καμία περίπτωση αφού ο σκόρερ ήταν τουλάχιστον μισό μέτρο οφσάιντ ο Φοσέ!

Το γκολ αυτό έδωσε άλλη ώθηση στους γηπεδούχους που πήραν τα ηνία, πίεσαν φουλ και έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Ένινγκ ανέβασαν την έντασή τους, πίεσαν και έφτιαχναν τη μία φάση μετά την άλλη αλλά δεν μπορούσαν βρουν στόχο. Τελικά, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους (42’), οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην ισοφάριση, με τον Σάσα να σκοράρει για δεύτερο σερί ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αυτή τη φορά με υπέροχο πλασέ στο απέναντι «Γ» του Μπέντο για το 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Ένα... ντου του Θόδωρου Καρυπίδη στο φινάλε του πρώτου μέρους στον αγωνιστικό χώρο στον β’ βοηθό που δεν είδε το οφσάιντ στο γκολ της Ξάνθης συμπλήρωσε τα όσα συνέβησαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.

Κλείσιμο
Με τα... μπούνια μπήκε και στην επανάληψη ο Άρης. Οι «κίτρινοι» πίεζαν φουλ, έφτιαχναν τη μία φάση μετά την άλλη αλλά ο Μπέντο κρατούσε «όρθια» την ομάδα του στις προσπάθειες του Ιντέγε και του Μαντσίνι αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 59ο λεπτό. Μια φάση που ξεκίνησε από τον Φετφατζίδη, ο οποίος άνοιξε αριστερά για τον Λάρσον και αυτός γύρισε στον Ιντέγε, με τον Νιγηριανό φορ να σκοράρει με κοντινό πλασέ. Ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, επίσης, καθώς ξανά ο β’ βοηθός δεν είδε ότι ο Λάρσον που έδωσε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ!

Αυτό το γκολ ουσιαστικά γκρέμισε τις ελπίδες πρόκρισης της Ξάνθης, η οποία δεν μπορούσε να φτιάξει την παραμικρή φάση αλλά ούτε και να απειλήσει. Ο Άρης συνέχιζε να παίζει καλό ποδόσφαιρο, πάταγε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή αλλά είτε οι τελικές πάσες είτε τα τελειώματα των γηπεδούχων δεν ήταν αυτά που έπρεπε, με το 2-1 υπέρ της ομάδας του Μίχαελ Ένινγκ να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Αριστομένη Κουτσιαύτη.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης