Μπαρτσελόνα: Τέλος εποχής για Βαλβέρδε - Ανακοινώθηκε ο Κίκε Σετιέν

Μπαρτσελόνα: Τέλος εποχής για Βαλβέρδε - Ανακοινώθηκε ο Κίκε Σετιέν

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έπειτα από 2,5 χρόνια παραμονής στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, αποχωρεί από τους «μπλαουγκράνα», «πληρώνοντας το μάρμαρο» των μέτριων εμφανίσεων και της απώλειας του ισπανικού Σούπερ Καπ - Έως τις 30 Ιουνίου 2022 το συμβόλαιο του νέου προπονητή - Συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση την Τρίτη

ernesto_main
Από τη στιγμή που τελείωσε ο πρώτος ημιτελικός του ισπανικού σούπερ καπ στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να αποκλείει με ανατροπή την Μπαρτσελόνα, είχε αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για το διαζύγιο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), η ομάδα της Καταλονίας ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Βάσκο τεχνικό και καλωσόρισε ως νέο προπονητή τον Κίκε Σετιέν.

Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη η διοίκηση της Μπαρτσελόνα και προσωπικά ο πρόεδρος Χοσέ Μαρία Μπαρτομέου, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, έχοντας στο πλευρό του και τον Ερίκ Αμπιντάλ, προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους της απομάκρυνσης του Βάσκου τεχνικού, αλλά και να παρουσιάσουν τον νέο προπονητή της ομάδας.

Ο Κίκε Σετιέν υπέγραψε συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα» έως τις 30 Ιουνίου 2022.
Κλείσιμο
Ο Βάσκος τεχνικός, παρόλο που η Μπάρτσα είναι στην πρώτη θέση της La Liga και έχει προκριθεί στους 16 του Champions League (ως πρώτη και αήττητη από τον όμιλο με Ίντερ, Ντόρτμουντ Σλάβια Πράγας), πλήρωσε τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις της ομάδας από την αρχή της σεζόν, αλλά και δύο οδυνηρούς αποκλεισμούς που είχε γνωρίσει τις προηγούμενες σεζόν στο Champions League.

Πρόπερσι στους «8» από την Ρόμα (νίκη με 4-1 στην Βαρκελώνη, ήττα με 3-0 στη Ρώμη) και πέρσι στα ημιτελικά από την Λίβερπουλ (3-0 στο Καμπ Νου, 4-0 στο Άνφιλντ).

Μπορεί ο «Τσινγκούρι» να βρέθηκε κανονικά σήμερα το πρωί στο αθλητικό κέντρο της ομάδας και να έκανε κανονικά την προπόνηση, ωστόσο όλοι γνώριζαν ότι οι εξελίξεις θα τρέξουν όπως και έγινε από το απόγευμα όταν άρχισαν να μαζεύονται στα γραφεία τα μέλη του συμβουλίου.

Λίγο μετά τις 18:00 η ηλεκτρονική έκδοση της Marca αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος των Καταλανών Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου ενημέρωσε τον Βαλβέρδε για την απόφαση διακοπήες της συνεργασίας τους, φουντώνοντας τα σενάρια για τους πιθανούς διαδόχους...

Κι όσο περνούσε η ώρα τόσο ακουγόταν ολοένα και πιο έντονα το όνομα του Κίκε Στιέν, ο οποίος από αουτσάιντερ, όταν ξεκίνησε η κούρσα της διαδοχής, μπόρεσε και μπήκε στην τελική ευθεία ως το μεγάλο φαβορί έναντι του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (πλήρωσε τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ως παίκτης της Εσπανιόλ, αλλά και τα εγκωμιαστικά σχόλια που είχε αφιερώσει στην Ρεάλ) και του Γκαρθία Πιμιέντα (ο προπονητής της Β' ομάδας ο οποίος κρίθηκε άπειρος για να αναλάβει τον γαλαξία αστέρων της πρώτης).

Το ίδιο άπειρος ως... καπετάνιος σε ένα τόσο μεγάλο καράβι όπως η Μπαρτσελόνα είναι κι ο Σετιέν ο οποίος γεννήθηκε στο Σανταντέρ και στην τοπική Ρασίγκ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα πριν ακολουθήσει το μεγάλο άλμα στην Ατλέτικο Μαδρίτης με την οποία αγωνίστηκε για μια τρετία (85-88) ενώ σ' εκείνο το διάστημα είχε και τις τρεις συμμετοχές του με την Εθνική Ισπανίας.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε κι αυτή από την Σανταντέρ (2001) για να ακολουθήσουν οι Πόλι Εχίδο, η Εθνική της Ισημερινής Γουϊνέας (για ένα μόλις ματς), η Λογκονιές, και η Λούγκο στην οποία έμεινε για 6 σεζόν (2009-2015).

Μέχρι τότε είχε δουλέψει μόνο σε ομάδες της Β' Εθνικής για να κάνει το άλμα στην Primera το καλοκαίρι του 2015 όταν ανέλαβε την Λας Πάλμας και μετά από μια διετία στα Κανάρια Νησιά μετακόμισε στην Μπέτις από την οποία αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι.

Κι ως προπονητής της Μπέτιςτην τελευταία φορά που είχε αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα είχε δηλώσει μετά το σόου του Λιονέλ Μέσι: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο παίκτη σαν τον Μέσι στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Κάνει συνεχώς απίθανα πράγματα εδώ και 10 χρόνια. Δεν ξέρω αν ο Πελέ είχε την ίδια σταθερότητα. Ο Μέσι είναι μια πολυτέλεια».

Μια πολυτέλεια την οποία ο 61χρονος τεχνικός θα έχει πλέον υπό τις οδηγίες του με το βιογραφικό του να μην είναι εντυπωσιακό, ωστόσο να θεωρείται θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου. Κάτι που είχε φροντίσει να δείξει και στο τελευταίο του ματς στο Καμπ Νου  (11/11/2018), ως αντίπαλος όταν οδήγησε την Μπέτις στην εκπληκτική νίκη με 4-3. Κι εκείνη είναι η τελευταία εντός έδρας ήττα που έχουν γνωρίσει οι μπλαουγκράνα μέχρι σήμερα...

Resumen de FC Barcelona vs Real Betis (3-4)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης