Μασούρας: Από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό

Μασούρας: Από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μασούρας μίλησε για την ημέρα που υπέγραψε στον Ολυμπιακό, για τα όνειρά του με τους Πειραιώτες, αλλά και για τις μεγαλύτερες στιγμές της μέχρι τώρα καριέρας του

4998062
Αναλυτικά, όσα είπε στις ερωτήσεις των φιλάθλων στην επίσημη σελίδα της Super League:

Πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;

«Το ποδόσφαιρο το ξεκίνησα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ουσιαστικά δεν έχω κάποια στιγμή αφετηρίας, απλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου παίζω ποδόσφαιρο επειδή μου αρέσει πάρα πολύ. Ήταν τρόπος ζωής για εμένα από τα παιδικά μου χρόνια».

Απέναντι σε ποια ομάδα θα ήθελες να σκοράρεις με την φανέλα του Ολυμπιακού από μικρός;

«Σε ένα μεγάλο ελληνικό ντέρμπι ήθελα να σκοράρω από μικρός. Από όταν έβλεπα τα ματς από την τηλεόραση. Θα ήθελα επίσης όμως, να σκοράρω σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά του Ολυμπιακού, αυτό είναι το όνειρό μου από μικρό παιδί. Πλέον αυτές οι ευρωπαϊκές βραδιές είναι πολλές και ελπίζω να μπορέσω να πραγματοποιήσω και αυτό το παιδικό μου όνειρο».

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;

«Σε δέκα χρόνια ελπίζω να μπορώ σωματικά να αγωνίζομαι ακόμα, παρόλα αυτά θέλω γενικά να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο επειδή μου αρέσει πολύ και είναι η καθημερινότητά μου. Είναι αυτό που έχω μάθει να 'υπηρετώ' και στο οποίο έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου».

Ποια είναι μέχρι τώρα η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

«Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου μέχρι τώρα, είναι το ότι αγωνίστηκα με τον Ολυμπιακό στο Champions League. Θα ήθελα να έχω μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ευρώπη στη συνέχεια και να ζήσω ακόμα μεγαλύτερες ευρωπαϊκές στιγμές με τον Ολυμπιακό».

Πού έπαιξες πρώτη φορά ποδόσφαιρο και σε ποια ομάδα μπήκες για πρώτη φορά βασικός;

«Για πρώτη φορά έπαιξα ποδόσφαιρο επίσημα ας το πούμε, στην ομάδα του χωριού μου. Ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας και για μένα ήταν κάτι μοναδικό, περίμενα από μικρός αυτή τη στιγμή, ήταν κάτι πολύ σημαντικό».

Ποιο είναι το πιο σημαντικό γκολ που έχεις πετύχει και γιατί;

Κλείσιμο
«Το πιο σημαντικό γκολ που έχω πετύχει μέχρι στιγμής, ήταν αυτό κόντρα στην Μπασάκσεχιρ στην Τουρκία, γιατί ήταν πολύ κρίσιμο για να μπούμε στους ομίλους και παράλληλα συνέβαλλε στο να πραγματοποιήσω ένα μεγάλο όνειρό μου. Επίσης βοήθησε αυτό το γκολ σε μια σημαντική επιτυχία για το σύλλογο».

Θα πάρουμε πρωτάθλημα φέτος παιχταρά μου;

«Έχουμε σίγουρα την καλύτερη ομάδα από όλες τις υπόλοιπες στην Ελλάδα. Πρέπει να έχουμε σταθερότητα μέχρι το τέλος προκειμένου να κατακτήσουμε τον τίτλο. Θα είναι μια σκληρή μάχη στην οποία πιστεύω πως θα είμαστε εμείς οι νικητές στο τέλος και θα πανηγυρίσουμε το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου».

Πώς νιώθεις όταν αγωνίζεσαι στο Καραϊσκάκης σε μια τόσο ζεστή ατμόσφαιρα;

«Παλιότερα όταν έβλεπα τον Ολυμπιακό από την τηλεόραση, ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Το έβλεπα απ’ έξω αλλά δεν ήξερα πως είναι να το ζεις από μέσα. Πραγματικά είμαι τυχερός που το έχω ζήσει και συνεχίζω να το ζω, πρόκειται για όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Σε ολόκληρη την καριέρα από τον Ηλυσιακό μέχρι και σήμερα η άνοδος σου είναι φανερή και αναγνωρισμένη από όλους. Ποια ήταν κάποια από τα καλύτερα στιγμιότυπα που έχεις από την ως σήμερα ποδοσφαιρική σου καριέρα και σε ποια άτομα θα ήθελες να αποτελείς πρότυπο;

«Είχα την ετοιμότητα και την τύχη να βρεθώ από μικρότερες κατηγορίες στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Οι βλέψεις μου δεν φτάνουν μόνο ως εδώ. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, θέλω να προβάλω και ένα προφίλ τέτοιο, όπως αρμόζει στους διεθνείς ποδοσφαιριστές αλλά και στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Να μπορούν δηλαδή να με βλέπουν τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά που θέλουν να φτάσουν κάποια στιγμή στη θέση μου και να έχουν σωστά πρότυπα».

Πώς νιώθεις που παίζεις στον Ολυμπιακό;

«Το να αγωνίζεσαι στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και σε αυτή που αγαπάς από μικρό παιδί είναι κάτι φανταστικό. Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και θέλω να δίνω και την ψυχή μου για την ομάδα».

Πώς αντιμετωπίζεις το βάρος που νιώθεις, ξέροντας ότι παίζεις στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδος;

«Δεν αποτελεί βάρος να αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό, αλλά ιδιαίτερη τιμή, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας. Υπάρχει πάντα η πίεση για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, πάρα πολλοί στόχοι και η ομάδα πρέπει πάντα να κερδίζει. Θεωρώ όμως ότι υπάρχει τεράστια δυναμική από τον κόσμο που βοηθάει να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις και σου δίνει ώθηση στο να πετύχεις τους στόχους».

Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην ζωή σου όταν υπέγραψες το νέο σου 4ετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό;

«Η μέρα που υπέγραψα με τον Ολυμπιακό, ήταν από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου, διότι είναι κάτι για το οποίο πάλευα σε όλη μου τη ζωή, να αγωνιστώ κάποια στιγμή με τα ερυθρόλευκα και είμαι πολύ χαρούμενος που τα έχω καταφέρει».

Ποια ήταν η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα σου μέχρι τώρα;

«Όπως προείπα, η μέρα κατά την οποία έγινα και τυπικά παίκτης του Ολυμπιακού, αποτελεί μέχρι στιγμής την πιο σημαντική στην καριέρα μου. Το να σε αγκαλιάζει η οικογένεια του Ολυμπιακού καθώς και το να φοράς την ερυθρόλευκη φανέλα, αγωνιζόμενος μπροστά στον φανταστικό μας κόσμο, είναι μοναδικά συναισθήματα».

Πολύ καλησπέρα από Αγγλία, η ερώτηση μου είναι η εξής: Ο Ολυμπιακός παρότι έχει χάσει τα ματς με Bayern και Spurs, είχε μια τρομερή εμφάνιση που έκανε όχι μόνο τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τρίβουν τα μάτια τούς αλλά και τους φιλάθλους των αντιπάλων να σέβονται και εκτιμούν την ομάδα μας. Πόσο βασίζεται η απόδοση μας στη νοητική και ψυχολογική προετοιμασία και πόσο στη σωματική; Επίσης, υπάρχουν παίχτες της ομάδας μας που είναι σε plant based diet;

«Κάναμε πολύ καλά παιχνίδια στους ομίλους της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου. Θεωρώ ότι για να βρίσκεσαι εκεί, απαιτείται ένα σύνολο λεπτομερειών που κάνουν τη διαφορά. Όλα τα παιδιά στην ομάδα είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και όσον αφορά τη φυσική αλλά και τη νοητική κατάσταση. Αυτό που μένει πλέον είναι να βγούμε στο γήπεδο και να μπορούμε να καλύψουμε τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά».

Χαιρετισμούς από Γύθειο! Ποιο παιχνίδι διακρίνεις περισσότερο από την στιγμή που είσαι Έλληνας και γνωρίζεις παρά πολύ καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός;

«Τα παιχνίδια με αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ είναι κάτι ξεχωριστό για εμάς τους Έλληνες και πρέπει να τα κερδίζουμε πάση θυσία. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια όμως, είναι αυτά που ξεχωρίζω με τη φανέλα του Ολυμπιακού, γιατί συμβάλλεις στο να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το όνομα του συλλόγου σε όλο τον κόσμο».

Υπάρχει κάποιος παίχτης που ξεχωρίζεις για το ταλέντο του;

«Έχω την τύχη να αγωνίζομαι με συμπαίκτες πολύ υψηλής ποιότητας και πραγματικά θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποιον».

Επειδή στο γήπεδο που σου φωνάζουμε δεν ακούς θα μπορούσαμε να έχουμε το αναμνηστικό, γιατί μας έχεις αφήσει με αναμνηστικά τις ποδιές στο 5X5!

«Πολύκαρπε όντως στο γήπεδο δεν μπορώ να σε ακούσω, έχεις όμως το τηλέφωνό μου και όποτε θες μπορείς να μου τηλεφωνήσεις για αναμνηστικό».?
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης