Premier League: Σίφουνας Λέστερ, Σερί η Σαουθάμπτον - Δείτε όλα τα γκολ

Premier League: Σίφουνας Λέστερ, Σερί η Σαουθάμπτον - Δείτε όλα τα γκολ

Η Λέστερ πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Νιουκάστλ (3-0), η οποία έμεινε με δέκα παίκτες από το 46' - Η Σαουθάμπτον συνέχισε το αήττητο σερί της, νίκησε 1-0 την Τότεναμ και άφησε την ομάδα του Μουρίνιο στο -6 από την τετράδα - Νίκη ελπίδας για Γουότφορντ

TOTENAM
Νιουκάστλ - Λέστερ 0-3: Πρωτοχρονιά με στυλ και... κατάρα

Το 2019 έδωσε την σκυτάλη αρμονικά στο 2020 για την Λέστερ, η οποία έκανε δύο τα σερί διπλά της στην Premier League. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε της Νιουκάστλ με 3-0 στο «St. James Park» χάρη στο δυνατό της πρώτο ημίχρονο και παρέμεινε άπιαστη για την 3η του βαθμολογικού πίνακα Μάντσεστερ Σίτι.

Ένα τρίλεπτο από το 36' ως το 39' ήταν αρκετό για τις Αλεπούδες για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Πρώτα, ο Αγιόθε Πέρεθ άνοιξε το σκορ πληγώνοντας την πρώην του ομάδα και στη συνέχεια ακολούθησε το όμορφο γκολ του Μάντισον εκτός περιοχής, το 8ο του από την αρχή της περασμένης σεζόν, στην καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος εκτός «κουτιού».

Το ημίχρονο δεν πρόλαβε να τελειώσει και σαν να μην έφτανε το εις βάρος της σκορ, η Νιουκάστλ υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές των ακραίων της μπακ (Βίλεμς, Μανκίγιο) στις καθυστερήσεις και είδε και τρίτο της παίκτη να αποχωρεί τραυματίας, αλλά χωρίς αντικατάσταση. Στο 47' ο Φάμπιαν Σαρ τέθηκε νοκ-άουτ, όμως, ένα λεπτό πριν, ο Στίβεν Μπρους είχε προχωρήσει στην τελευταία του αλλαγή τακτικής, κάτι που σήμανε το αριθμητικό μειονέκτημα για όλο ουσιαστικά το δεύτερο ημίχρονο για τις Καρακάξες. Κάπως έτσι, η Λέστερ κράτησε εύκολα το προβάδισμα της, βρήκε και τρίτο γκολ με τον Τσόντρι στο 87' και συνέχισε να βρίσκεται πρώτη στο κατόπι της Λίβερπουλ με 45 βαθμούς, αφήνοντας την Σίτι στους 41. Αντίθετα, η Νιουκάστλ έχασε την επαφή της πλέον με την 5αδα κι έμεινε στους 25.

Σαουθάμπτον – Τότεναμ 1-0: Αγιε νέε χρόνε
Κλείσιμο

Μία μόλις νίκη και αυτή με το ζόρι στην τελευταία τετράδα αγώνων. Η Τότεναμ δεν είναι σε καλή κατάσταση και το πιστοποίησε με την επίσκεψή της στο Σαουθάμπτον. Εκεί όπου σχεδόν δεν επιτέθηκε ποτέ και μοιραία ηττήθηκε με 1-0 και τη δική της άσχημη εμφάνιση. Οι Αγιοι έκαναν πολύ δυνατό α μέρος και στο 17' ο Ινγκς με υπέροχο τρόπο (πέρασε την μπάλα πάνω από τον Αλντερβαϊρελντ και πλάσαρε με σκαστό μονοκόμματο) έφτασε τα 13 γκολ στη σεζόν. Απάντηση δεν υπήρξε και η Σαουθάμπτον διεύρυνε σε τέσσερις αγωνιστικές το αήττητό της, ενώ η Τότεναμ ξέμεινε στο -6 από την τετράδα

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάζενχιτλ): ΜακΚάρθι, Μπερτράντ, Σοάρες, Στέφενς, Μπέντναρεκ, Αρνμστρονγκ (90' Ρομέου), Ρέντμοντ, Χόιμπιεργκ, Γουόρντ-Πράουζ, Ντζενεπό (58' Λονγκ), Ινγκς (76' Ομπαφέμι)

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γκασανίγα, Βερτόνγκεν, Αλντερβαϊρελντ, Οριέ, Σισοκό, Ντέλε Αλι, Ερικσεν, Ντομπελέ (25' Ντομπελέ), Σεσενιόν, Κέιν (75' Λαμέλα).

Ξαφνικά ομαδάρα η Γουότφορντ

Μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου, όταν νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κανείς δεν έβλεπε κάτι θετικό στη Γουότφορντ και δεν πίστευε ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να σωθεί. Εκτοτε όμως ακολούθησαν δύο ακόμα νίκες και μία ισοπαλία στο καλύτερο σερί της για φέτος. Με το 2-1 επί της Γουλβς μάλιστα πλησίασε στο -1 από την έξοδό της από την επικίνδυνη ζώνη. Ντεουλοφέου (30') και Ντουκουρέ (49') έδωσαν καθαρό προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά ο Νέτο (60') μείωσε για τους Λύκους, που πίεσαν έντονα μέχρι το φινάλε και ειδικά μετά την αποβολή του Καμπασέλε (71') της Γουότφορντ. Η τελευταία ωστόσο, άντεξε και πλέον κοιτάζει με αισιοδοξία το 2020.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης