Euroleague, Παναθηναϊκός-Ρεάλ 75-87: Διαφορά... ποιότητας

Euroleague, Παναθηναϊκός-Ρεάλ 75-87: Διαφορά... ποιότητας

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 87-75 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για την 16η αγωνιστική της Euroleague - Οι Ισπανοί σημείωσαν  την 9η σερί νίκη τους στα μεταξύ τους παιχνίδια και την 4η συνεχόμενη στην Αθήνα- Στο 9-7 οι «πράσινοι» που έπαιξαν μπάσκετ μόνο για πέντε λεπτά

fredette_pao_real

Κάποιες φορές μπορεί κάποια ομάδα να θέλει πολύ να κερδίσει, αλλά πολύ... απλά να μην μπορεί! Αυτό ακριβώς συνέβη στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Όσο και να ήθελε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να επιβληθεί της Ρεάλ ήταν... αδύνατον να συμβεί. Η διαφορά ποιότητας και... ποσότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια, με τους Ισπανούς να επιβεβαιώνουν και την δαιμονιώδη φόρμα στην οποία βρίσκονται! Αυτή ήταν η 11η σερί νίκη τους στην EuroLeague καθώς αγνοούν τη λέξη «ήττα» εδώ και δύο μήνες.

Όπως αγνοούν επιδεικτικά την ήττα και στα ματς με τον Παναθηναϊκό, αφού μετρούν, πλέον, 9 σερί νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις στο ΟΑΚΑ! Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο του ματς η συνέχεια ανήκε ολκληρωτικά στη Ρεάλ η οποία έφτασε να προηγείται και με 18 πόντους διαφορά στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου.

Ο Άντονι Ράντολφ (22π., 5/11τρ.) ήταν «όλα τα λεφτά» για τη Ρεάλ, ο Ταβάρες (14π., 14ριμπ.) ήταν κυρίαρχος στις δύο ρακέτες, ενώ ο Καμπάτσο έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, μοιράζοντας την μία ασίστ μετά την άλλη.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να ξεκινήσει δυνατά στο ματς και προσπάθησε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό. Με τον Παπαγιάννη να είναι θετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ και τον Τζίμερ Φριντέτ να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, μπόρεσε να προηγηθεί με 16-11 μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς. Τα πάντα λειτουργούσαν ρολόι από τους «πενταδάτους» της ομάδας (Καλάθη, Φριντέτ, Παπαπέτρου, Τόμας, Παπαγιάννη) ωστόσο η συνέχεια έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική. Οι αλλαγές του Ρικ Πιτίνο αποδιοργάνωσαν τον τρόπο λειτουργίας των «πρασίνων», ο Ταϊρίς Ράις ήταν αρνητικός σε αυτό το διάστημα, ενώ την ίδια ώρα η Ρεάλ δυνάμωσε περισσότερο στην άμυνα και μπόρεσε να βρει πιο εύκολα καλάθια στην επίθεση.

Με ένα επιμέρους 11-2 προηγήθηκε με 22-18 στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας 4/11 δίποντα και πολύ καλύτερη δημιουργία σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα οι παίκτες του Λάσο είχαν μοιράσει 5 ασίστ περισσότερες, ενώ και οι 3 του «τριφυλλιού» ήταν του Καλάθη. Οι γηπεδούχοι είχαν χάσει τον ρυθμό τους και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 25-25 στο 12'. Έκτοτε η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους Μαδριλένους, οι οποίοι ξεδίπλωσαν την ποσότητα και την... ποιότητα που έχουν στο ρόστερ τους. Με ένα επιμέρους 19-7 πήραν διαφορά 12 πόντων (32-44) λίγο πριν από το ημίχρονο (34-44) έχοντας γυρίσει το ματς με την... second (ουσιαστικά) unit των Λαπροβίτολα, Ρούντι, Μίκι, Τόμπκινς και Κοζέρ.

άλιστα έκλεισαν το πρώτο μισό του ματς με 8/19 τρίποντα (42%) την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε 30% με 4/13! Στα ριμπάουντ επικρατούσε ισορροπία (18-18) αλλά η μεγάλη διαφορά ήταν και πάλι στις ασίστ, με την Ρεάλ να είχε 13 τελικές πάσες και τον Παναθηναϊκό μόλις 6 (τις πέντε ο Καλάθης και τη μία ο Ράις). Κάπως έτσι άνοιξε και η ψαλίδα της διαφοράς στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να κυνηγούσαν το σκορ.

Η εικόνα στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου ήταν ακόμα χειρότερη για τον Παναθηναϊκό αφού η Ρεάλ ξεκίνησε πολύ δυνατά και με νέο επιμέρους 13-5 πήρε διαφορά 18 πόντων (39-57) και έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Άλλωστε οι παίκτες του Λάσο έδειχναν τεράστια υπομονή στην επίθεση και πάντα έφταναν σε σωστές και προσεγμένες επιλογές. Αντίθετα, οι «πράσινοι» έδειχναν να... βιάζονται πολύ στην επίθεση και το αποτέλεσμα ήταν το ακριβώς... αντίθετο. Βέβαια στο τελευταίο τρίλεπτο κατάφεραν να μειώσουν σε 58-66 και να χάσουν την ευκαιρία και για το -5 αλλά στο τρίποντο του Φριντέτ, η μπάλα... μπήκε και βγήκε.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν και το σημείο-κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα, αφού έκτοτε ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει στο ματς. Η Ρεάλ συνέχισε να είναι το απόλυτο αφεντικό του ματς, με τους Ράντολφ και Ταβάρες να αποτελούν τις μόνιμες απειλές των γηπεδούχων, οι οποίοι από ένα σημείο μετά έμειναν τελείως από δυνάμεις και ενέργεια.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-44, 58-66, 75-87

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης