Παγκόσμιο Συλλόγων, Μοντερέι - Λίβερπουλ 1-2: Λύτρωση με Φιρμίνο και τελικός!

Παγκόσμιο Συλλόγων, Μοντερέι - Λίβερπουλ 1-2: Λύτρωση με Φιρμίνο και τελικός!

Χρυσή αλλαγή ο Φιρμίνο, αφού με γκολ στις καθυστερήσεις λύγισε τη Μοντερέι (2-1) κι έστειλε τη Λίβερπουλ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων!

firminoooo
H Λίβερπουλ τα βρήκε δύσκολα κόντρα στη Μοντερέι, φλέρταρε αρκετά με την παράταση, αλλά όταν η κατάσταση ζόρισε τη λύση έδωσε ο Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος ήταν χρυσή αλλαγή του Κλοπ και με γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε τεράστια νίκη 2-1, στέλνοντας τους Reds στον τελικό του Σαββάτου με τη Φλαμένγκο. Ηταν μόλις η δεύτερη επιτυχία των Κόκκινων με ομάδα εκτός Ευρώπης (τρεις ήττες).



Η Λίβερπουλ μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, άρχισε να ανεβάζει ρυθμό, να πιέζει ψηλά και στην πρώτη καλή ευκαιρία (12΄) βρήκε δίχτυα. Ο Σαλάχ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με απίθανη κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Κεϊτά σε θέση βολής, με τον 24χρονο μέσο να πλασάρει ιδανικά για το 1-0.

Ωστόσο, η απάντηση ήρθε άμεσα από τους Μεξικάνους, αφού δυο λεπτά αργότερα ισοφάρισαν. Σύγχυση στην άμυνα των Κόκκινων, ο Άλισον έδιωξε εντυπωσιακά στο διαγώνιο του Γκαγιάρδο, αλλά ο Φούνες Μόρι από κοντά πέτυχε το 1-1. Το ματς δεν ήταν καλό, η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο, όχι όμως και τον τρόπο να φανεί απειλητική.

Κλείσιμο
Ο Σαλάχ προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες να δώσει ώθηση και στο 23' η Λίβερπουλ πλησίασε στο γκολ. Ο Αιγύπτιος μοίρασε στον Μίλνερ, αλλά ο Μπαραβέρο έσωσε! Οι Μεξικάνοι προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις και στο 37' έβαλαν δύσκολα στους Reds, αλλά ο Αλισον έσωσε στο σουτ του Παμπόν.

Στην επανάληψη η Λίβερπουλ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Κεϊτά στο 58', αλλά ο Μπαραβέρο κράτησε την ομάδα του ολοζώντανη. Μάλιστα, Μοντερέι βρήκε χώρους και απείλησε με τους Παμπόν (66’) και Φούνες Μόρι (68’). Ο Κλοπ έβαλε στο ματς Μανέ και Φιρμίνο, η Λίβερπουλ πίεσε και στις καθυστερήσεις ήρθε το γκολ της λύτρωσης. Ο Σαλάχ άρχισε την προσπάθεια, ο Αρνολντ έκανε την ασίστ και ο Φιρμίνο διαμόρφωσε το 2-1.

Μοντερέι (4-5-1): Μπαροβέρο, Σάντσεζ, Μόντες (79’ Λαγιούν), Μεντίνα, Βανγκιόνι , Πιζάρο (90’ Γκονζάλεζ), Ορτίζ, Ροντρίγκεζ, Γκαγιάρδο, Παμπόν Ρίος (82’ Μέτσα) – Φούνες Μόρι

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον, Χέντερσον, Γκόμεζ, Μίλνερ (74’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ρόμπερτσον, Κεϊτά, Λαλάνα, Σακίρι (68’ Μανέ), Τσάμπερλεν, Σαλάχ, Οριγκί (85’ Φιρμίνο)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης