Champions League: Το απόλυτο η Μπάγερν - Στους «16» η Ατλέτικο Μαδρίτης - Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ

Champions League: Το απόλυτο η Μπάγερν - Στους «16» η Ατλέτικο Μαδρίτης - Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ

Αυλαία στην τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ - Στους «16» προκρίθηκαν οι  Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν, Τότεναμ, Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης - Στο Europa League συνεχίζουν: Σαχτάρ, Μπριζ, Ολυμπιακός, Λεβερκούζεν

byern-0
Το τελευταίο κομμάτι των ομίλων του Champions League δεν έκρυβε μεγάλες ανατροπές (αυτή έγινε νωρίτερα με την Αταλάντα), ωστόσο τα 18 γκολ στις έξι αναμετρήσεις των 22:00 ήταν αν μη τι άλλο αρκετά χορταστικά με την Ατλέτικο να σφραγίζει και τυπικά το εισιτήριο για τους «16», αφήνοντας στην 3η θέση την Λεβερκούζεν.

Δείτε τι έγινε σ' όλα τα παιχνίδια και τα βίντεο με τα γκολ.

Α' ΟΜΙΛΟΣ
Παρί-Γαλατασαράι 5-0

Η Παρί είχε εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, αλλά δεν έμεινε εκεί! Οι Παριζιάνοι ήταν καταιγιστικοί στο τελευταίο παιχνίδι του γκρουπ, διέλυσαν με 5-0 τη Γαλατά και προκρίθηλαν πανηγυρικά και αήττητοι στους «16» του Champions League. Με 16 βαθμούς στον όμιλο ήταν η δεύτερη καλύτερη συγκομιδή γαλλικής ομάδας στη διοργάνωση έπειτα από αυτή της... Παρί τη σεζόν 1994-95 (18 βαθμούς).



Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν, έκλεισαν τους Τούρκους στην περιοχή τους και στο 32' από ασίστ του Μπαπέ, ο Ικάρντι άνοιξε το σκορ. Ηταν το 5ο γκολ του Αργεντίνου σε ισάριθμα φετινά ματς στη διοργάνωση. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα, όταν από πάσα του Νεϊμάρ, ο Σαράμπια πέτυχε το 2-0.

Κλείσιμο
Με γκολ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, όταν από ασίστ του Μπαπέ, ο Νεϊμάρ πέτυχε το 3-0. Απίστευτη ασίστ του Νεϊμάρ στο 63' για τον Μπαπέ και ο Γάλλος δεν αστόχησε. Μάλιστα, έχει συμμετοχή σε 30 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια στο Champions League. To κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Καβάνι με πέναλτι στο 84'.

Παρί: Ρίκο, Κουρζάβα, Μαρκίνος, Μπερνάτ (75' Κέρερ), Ντιαλό, Κουασί (75' Βεράτι), Σαράμπια, Παρέδες, Νεϊμάρ, Ικάρντι (68' Καβάνι), Εμπαπέ

Γαλατά: Μουσλέρα, Μαριανο, Ναγκατόμο, Μπαϊράμ, Τεϊσέιρα, Ντονκ, Νζονζί, (72΄ Οζμπαϊρακλί), Μπελχαντά, Λεμινά, Σερί (41' Ινάν), Μορ (62' Φαλκάο)

Μπριζ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3
Δεύτερη θα ήταν. Νικούσε, έχανε, δεν θα άλλαζε κάτι για τη Ρεάλ στην κατάταξη του 1ου ομίλου. Τα πάντα είχαν κριθεί την προηγούμενη αγωνιστική.



Οπότε, ο Ζιντάν έκανε σοβαρό rotation, το οποίο όμως δεν του κόστισε. Αντιθέτως, οι αλλαγέε του έπαιξαν καλά και με μπροστάρηδες τους Βραζιλιάνους πιτσιρικάδες, οι Μερένγκες πέρασαν με το 1-3 από την Μπριζ, η οποία επίσης, παρά την ήττα της, χαμογέλασε για τη δική της συνέχεια στο Europa League.

Ο Ροντρίγκο με υπέροχο τελείωμα (53') άνοιξε το σκορ και άθελά του (64')... κέρασε τον Βινίσιους, με τον Μόντριτς (90'+1') να κλειδώνει το τρίποντο των Μαδριλένων. Ενδιάμεσα (55') ο Βανάκεν είχε ισοφαρίσει για τους Βέλγους, που παρά την ήττα, έκλεισαν τη βραδιά χαμογελώντας, καθώς η Παρί διέλυε τη Γαλατάσαραϊ και της έδινε το δικαίωμα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή πορεία.

Μπριζ (Πολ Κλεμέν): Μινιολέτ, Σομπόλ, Αλβαρες, Ντέλι, Μέχελε, Βλιέτνικ (70' Ντε Κατελέρε), Οντιλόν, Φόρμερ, Βανάκεν, Τάου (59' Σκρίβερς), Ντένις

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Αρεολά, Βαράν, Μιλιτάο, Μεντί, Οντριοθόλα, Καζεμίρο, Μόντριτς, Ισκο (84' Βαλβέρδε), Βινίσιους (73' Μπραΐμ Ντίαθ), Ροντρίγκο, Γιόβιτς (77' Μπενζεμά).

Βαθμολογία
1. Παρί 16 (17-2)
2. Ρεάλ 11 (14-8)
3. Μπριζ 3 (4-12)
4. Γαλατάσαραϊ 2 (1-14)


B' ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν-Τότεναμ: 3-1
Έψαχνε να βρει τον εαυτό της και τα κατάφερε με πειστική νίκη. Αν και αδιάφορη βαθμολογικά, η Μπάγερν Μονάχου του 5/5 στον 2ο όμιλο πήρε ακόμα ένα τρίποντο, επικρατώντας της Τότεναμ με 3-1 και σφράγισε το απόλυτο των 18 βαθμών και το ήδη κλεισμένο εισιτήριο για την φάση των «16», μαζί με τους Σπερς.



Οι Βαυαροί είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, αλλεπάλληλες καταστάσεις για γκολ και πήραν προβάδισμα με τον Κομάν στο 14', με κοντινό πλασέ από τα αριστερά της περιοχής. Ωστόσο, η απάντηση της ακίνδυνης ως τότε Τότεναμ ήταν άμεση, αφού στο 20' ο Ράιαν Σεσενιόν εκμεταλλεύθηκε την φανέλα βασικού που πήρε, εκτέλεσε από κοντά με πολύ δυνατό τελείωμα τον Νόιερ και χρίστηκε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ στο Champions League και ο μόνος κάτω των 20 χρονών. Τα πραγματικά ζόρια για την Μπάγερν, όμως, ήρθαν όταν ο Κομάν στραβοπάτησε επώδυνα μόνος του στο 26' και ένα λεπτό αργότερα έγινε αναγκαστική αλλαγή υποβασταζόμενος, με τις πρώτες ενδείξεις να φανερώνουν σοβαρή ζημιά.

Ακόμα κι έτσι, η διάθεση και ο ρυθμός της δεν κόπηκαν, σημείωσε τρία δοκάρια μέσα στο τελευταίο επτάλεπτο με Γκνάμπρι, Ντέιβις και τον τρομερό «κεραυνό» από μακριά του Κουτίνιο, στο δεύτερο εξ αυτών βρήκε εκ νέου το προβάδισμα στην επαναφορά της μπάλας με τον Μίλερ στο 45΄ για το 2-1.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Κουτίνιο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το πέτυχε με ανάλογα εντυπωσιακό τρόπο στο 65', νικώντας τον Γκατσανίγκα για το 3-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, χάρη στο οποίο η Μπάγερν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της χωρίς την παραμικρή βαθμολογική απώλεια, κάτι που έχει συμβεί μόνο έξι φορές στο παρελθόν από Μίλαν (1992/93), Παρί Σεν Ζερμέν (1994/95), Σπαρτάκ Μόσχας (1995/96), Μπαρτσελόνα (2002/2003) και Ρεάλ Μαδρίτης (2011/12, 2014/15),

Μπάγερν (4-1-2-2-1):
Νόιερ, Παβάρ, Χάβι Μαρτίνεθ (87' Γκορέτσκα), Μπόατενγκ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Τιάγκο, Γκνάμπρι, Κομάν (27' Μίλερ), Πέρισιτς (86' Ζίρκζε)

Τότεναμ (4-3-3):
Γκατσανίγκα, Γουόκερ, Πίτερς, Φόιτ, Αλντερβαϊρελντ, Ρόουζ, Σισοκό, Ντάιερ (81' Γουανιάμα), Λο Σέλσο (65' Σκιπ), Ερικσεν, Σεσενιόν, Μόουρα (65' Σον).

Η βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 18
2. Τότεναμ 10
3. Ολυμπιακός 4
4. Ερυθρός Αστέρας 3

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
Λεβερκούζεν – Γιουβέντους 0-2
Εχοντας 21 σερί ματς χωρίς ήττα στην Ευρώπη, με Τσέλσι πέρυσι και Γιούβε φέτος, ο Μαουρίτσιο Σάρι προειδοποιούσε στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα ότι θα κάνει αλλαγές στην 11άδα και ότι όσοι αγωνιστούν θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.



«Κάπου διάβασα ότι το ρεκόρ για προπονητές είναι τα 22 σερί ευρωπαϊκά ματς χωρίς ήττα, οπότε αν δεν πάρουν αύριο αποτέλεσμα θα τους σκοτώσω», έλεγε χαμογελαστός ο Ιταλός τεχνικός και χαμογελαστός ήταν και μετά τη λήξη του ματς, αφού αποστολή εξετελέσθη. Οι Μπιανκονέρι μπορεί να μην είχαν ιδιαίτερο κίνητρο, αφού είχαν ήδη εξασφαλίσει την 1η θέση, αλλά ήθελαν να νικήσουν για το γόητρο και το έκαναν...

Το ματς από την αρχή είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά. Οι Γερμανοί, άλλωστε, είχαν κίνητρο αφού κυνηγούσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ετσι, προσπάθησαν για το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχαν δοκάρι με τον Ντιαμπί (12') και καλές στιγμές με Μπελαράμπι (22') και Χάβερτς. Οι Ιταλοί, από τη άλλη πλευρά, ήταν απειλητικοί με Ρονάλντο (11', 20') και Κουαδράδο (21'). Το δεύτερο μέρος άρχισε με ένα γκολ του CR7 που ακυρώθηκε για οφσάιντ και η κίνηση που έκρινε το ματς έγινε στο 66': Εξω ο Μπερναρντέσκι, μέσα ο Ντιμπάλα και δύο ασίστ από τον Αργεντίνο. Η πρώτη στο 75' για το 0-1 του Ρονάλντο (γκολ Νο128 στο Champions League), η άλλη στο 92' για το 0-2 του Ιγουαΐν και η Γιουβέντους ολοκλήρωσε τον... περίπατο στον όμιλο.

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Λαρς Μπέντερ, Ντράγκοβιτς Σβεν Μπέντερ, Σινγκράβεν, Αράνγκις, Ντεμιρμπάι (66' Μπάουμγκαρτλινγκερ), Μπελαράμπι (66' Μπάτλερ), Χάβερτς, Ντιαμπί, Αλάριο (82' Βόλαντ).

Γιουβέντους: Μπουφόν, Ντανίλο, Ντεμιράλ, Ρουγκάνι, Ντε Σίλιο, Ραμπιό (85' Ματουιντί), Πιάνιτς, Κουαδράδο (93' Μουρατόρε), Μπερναρντέσκι (66' Ντιμπάλα), Ιγουαΐν, Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0
Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν είχε κλειδώσει την πρόκριση για τους "16" πηγαίνοντας στην τελευταία αγωνιστική και γνώριζε ότι ήθελε νίκη για να είναι σίγουρη. Νίκη ήθελε, νίκη πήρε λοιπόν και έτσι θα είναι κανονικά στην κλήρωση της Δευτέρας για τα νοκ-άουτ ματς, ενώ η Λοκομοτίβ θα είναι... κανονικά στη Μόσχα για να συνεχίσει την προσπάθεια της εντός των συνόρων, αφού δεν άξιζε κάτι περισσότερο από την 4η θέση του ομίλου...



Η Ατλέτικο μπήκε φουριόζα στο ματς και στο 1ο λεπτό πήρε πέναλτι για χέρι, αλλά ο Κοτσενκόβ απέκρουσε την εκτέλεση του Τρίπιερ. Μικρό το κακό για τους Μαδριλένους, αφού στο 15' ο διαιτητής έδειξε ξανά την άσπρη βούλα, αφθτή τη φορά για χέρι του Ζελαμέντινοβ, με τον Ζοάο Φέλιξ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 1-0.

Στο 28' ο Μοράτα πίστεψε ότι σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR και το ημίχρονο βγήκε χαλαρά για την Ατλέτικο, αφού η Λοκομοτίβ μπορεί να ήθελε αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ισπανούς να φτάνουν στο 2-0 στο 54' με την προσπάθεια του Φελίπε εντός περιοχής, καθαρίζοντας το ματς. Θα ήταν εξωφρενικό, άλλωστε, το να επέστρεφαν από αυτό το σκορ οι Ρώσοι και δεν επέστρεψαν...

Ατλέτικο Μαδρίτης:
Ομπλακ, Τρίπιερ, Φελίπε, Ερμόσο, Λόντι, Κορέα (68' Ερέρα), Τόμας, Σαούλ, Κόκε (73' Λεμάρ), Ζοάο Φέλιξ (81' Γιορέντε), Μοράτα.

Λοκομοτίβ Μόσχας:
Κοτσενκόβ Ρίμπους, Κβιρκβέλια, Χέβεντες, Τσόρλουκα (69' Μαγκέεβ), Ιντόβου, Μουρίλο, Κριχόβιακ, Αλ. Μίραντσοθκ, Ζεμαλεντίνοβ, Εντερ (75' Σμόλοβ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Γιουβέντους 16 (12-4)
2. Ατλέτικο Μ. 10 (8-5)
3. Λεβερκούζεν 6 (5-9)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-11)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης