Champions League: Πρώτο ξεκαθάρισμα καθώς πέφτει αυλαία σε τέσσερις ομίλους 

Champions League: Πρώτο ξεκαθάρισμα καθώς πέφτει αυλαία σε τέσσερις ομίλους 

Το αποψινό τηλεοπτικό πρόγραμμα - Πέφτει η αυλαία στους μισούς ομίλους του Champions League απόψε και οι εκκρεμότητες είναι αρκετές

chl-agones
Το τελευταίο διήμερο της φάσης των ομίλων του Champions League ήρθε και οι εκκρεμότητες είναι πολλές. Μόνο οκτώ ομάδες έχουν εξασφαλίσει ήδη πρόκριση στους «16»: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί, Λειψία, Ρεάλ και Τότεναμ, με τις πέντε πρώτες να έχουν εξασφαλίσει και την πρώτη θέση στον όμιλό τους.

Εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης στους «16» είναι Μπενφίκα, Κλαμπ Μπριζ, Ερυθρός Αστέρας, Ολυμπιακός, Γαλατάσαραϊ, Γκενκ, Λιλ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Σλάβια Πράγας, με τις τέσσερις τελευταίες να μην έχουν καν πιθανότητες για την τρίτη θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League.

Δείτε το αποψινό πρόγραμμα και τα σενάρια στους ομίλους 5-8:

5ος Όμιλος
Νάπολι-Γκενκ 19:55 Cosmote Sports 6
Σάλτσμπουργκ-Λίβερπουλ 19:55 Cosmote Sports 5

Όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση στον πέμπτο όμιλο. Η Λίβερπουλ που δοκιμάζεται από την Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία προκρίνεται και με ισοπαλία ή ακόμη και με ήττα αν η Νάπολι χάσει από την Γκενκ στο Σαν Πάολο. Η ιταλική ομάδα είναι επίσης με το ένα πόδι στους «16», καθώς της αρκεί μια ισοπαλία, αλλά μπορεί να προκριθεί και αν η Λίβερπουλ δεν χάσει στην Αυστρία. Η Σάλτσμπουργκ προκρίνεται 100% μόνο με νίκη σε συνδυασμό με ισοπαλία ή ήττα της Νάπολι από την Γκενκ. Αν απλώς κερδίσουν οι Αυστριακοί και η Νάπολι κάνει το ίδιο, τότε θα πρέπει να επικρατήσουν της Λίβερπουλ με καλύτερο σκορ από το 4-3 που έχασαν στο «Άνφιλντ». Μόνη αδιάφορη στο γκρουπ είναι η Γκενκ που είναι οριστικά τέταρτη και χωρίς ελπίδες ούτε για το Europa League.

Κλείσιμο
Βαθμολογία: Λίβερπουλ 10, Νάπολι 9, Σάλτσμπουργκ 7, Γκενκ 1

6ος Όμιλος
Ντόρτμουντ-Σλάβια Πράγας 22:00  Cosmote Sports 3
Ίντερ-Μπαρτσελόνα 22:00 Cosmote Sports 2

Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στον έκτο όμιλο. Η Μπαρτσελόνα είναι σίγουρα στους «16» και μάλιστα ως πρώτη, η Σλάβια είναι οριστικά τέταρτη, αλλά γίνεται… σφαγή για την δεύτερη θέση μεταξύ Ίντερ και Ντόρτμουντ. Οι «νερατζούρι» κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους καθώς προκρίνονται σίγουρα με νίκη επί της Μπαρτσελόνα ή αν έχει καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με την Ντόρτμουντ που υποδέχεται την Σλάβια, καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία. Η Μπορούσια παίρνει την δεύτερη θέση μόνο αν έχει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ίντερ. Το έργο της πρωτοπόρου της Serie A γίνεται λιγότερο δύσκολο καθώς η «Μπάρτσα» ταξίδεψε στο Μιλάνο χωρίς Μέσι, Πικέ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντεμπελέ και Αρτούρ.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 11, Ίντερ 7, Ντόρτμουντ 7, Σλάβια 2

7ος Όμιλος 
Μπενφίκα-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 22:00 Cosmote Sports 7
Λιόν-Λειψία 22:00 Cosmote Sports 4

Η Λειψία έχει προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» και μπορεί να εξασφαλίσει και την πρωτιά ακόμη και με ισοπαλία στη Γαλλία απέναντι στη Λιόν. Η Ζενίτ, που ισοβαθμεί με την Λιόν, προκρίνεται α) με νίκη επί της Μπενφίκα σε συνδυασμό με ήττα ή ισοπαλία της Λιόν απέναντι στη Λειψία ή β) σε κάθε περίπτωση αν η Λιόν χάσει από την Λειψία. Η Λιόν προκρίνεται με νίκη επί της Λειψίας και σε αυτή την περίπτωση θα είναι και πρώτη. Επίσης στην γαλλική ομάδα αρκεί και η ισοπαλία αν η Ζενίτ χάσει από την Μπενφίκα. Η Μπενφίκα δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στους «16», αλλά μπορεί να τερματίσει τρίτη α) αν νικήσει την Ζενίτ με καλύτερο σκορ από το 3-1 που έχασε στην Αγία Πετρούπολη και η Λιόν δεν χάσει ή β) αν κερδίσει με οποιοδήποτε σκορ και η Λιόν χάσει από την Λειψία.

Βαθμολογία: Λειψία 10, Ζενίτ 7, Λιόν 7, Μπενφίκα 4

8ος Όμιλος
Άγιαξ-Βαλένθια 22:00 Cosmote Sports 8
Τσέλσι-Λιλ 22:00 Cosmote Sports 9

Τρεις ομάδες μάχονται για τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης, ενώ η Λιλ είναι σίγουρα τέταρτη. Ο Άγιαξ έχει τον πρώτο λόγο καθώς προκρίνεται σίγουρα με νίκη ή ισοπαλία απέναντι στην Βαλένθια ή ακόμη και αν η Τσέλσι δεν κερδίσει τη Λιλ στο Λονδίνο. Η Βαλένθια προκρίνεται με νίκη στο Άμστερνταμ ή αν ισοβαθμήσει με την Τσέλσι λόγω της υπεροχής της σε πιθανή ισοβαθμία. Η Τσέλσι προκρίνεται σίγουρα αν νικήσει την Λιλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ή αν έρθει ισόπαλη και ταυτόχρονα η Βαλένθια χάσει από τον Άγιαξ.

Βαθμολογία: Άγιαξ 10, Βαλένθια 8, Τσέλσι 8, Λιλ 1

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης