Super League, Ατρόμητος-Άρης 2-2: Το θρίλερ δεν έβγαλε νικητή!

Super League, Ατρόμητος-Άρης 2-2: Το θρίλερ δεν έβγαλε νικητή!

Σ' ένα από τα πιο δραματικά (όχι όμως και ποιοτικά) παιχνίδια της Super League 1 Ατρόμητος και Άρης μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με τον Άρη να ισοφαρίζει δύο φορές στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων - Ο Βέλλιος στο 24' μετά από κόρνερ πέτυχε το 1-0, αλλά στο 45'+2' ο Μπρούνο Γκάμα έκανε 1-1 - Στο 86' ο Μανούσος με πέναλτι διαμόρφωσε το 2-1, όμως ο Φετφτατζίδης στο 90-'+3' με απίθανη ατομική ενέργεια πέτυχε το 2-2!

4976731
Απίθανο φινάλε στο Περιστέρι, με Ατρόμητο και Άρη να έρχονται ισόπαλοι 2-2 σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Από μία ευκαιρία για να πάρουν το ματς στις καθυστερήσεις είχαν οι δύο ομάδες!

Έτσι έπαιξαν

Ο Σάββας Παντελίδης στην πρώτη του εντεκάδα ως προπονητής του Ατρόμητου, δεν προχώρησε σε αλλαγές παρατάσσοντας την ομάδα του με 4-3-3. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γκάλο, Ρισβάνη, Γούτα, Ταλόσα. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Μπαένα με τον Χαρίση, ενώ ο Ανδρούτσος βρέθηκε πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Μανούσος, αριστερό ο Ενσικουλού και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Βέλλιος.

Από την άλλη ο Μίκαελ Ενίνγκ, παρέταξε τον Άρη με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Εμάν, δεξί μπακ ο Σάσα, αριστερό ο Σούντγκεν, ενώ στα στόπερ βρέθηκε ο Βέλεθ με τον Ρόουζ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μπα, Ματίγια, με δεκάρι τον Γκάμα. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Φετφατζίδης, αριστερό εξτρέμ ο Ντιγκινί και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Βέλλιος

Απείλησε και σκόραρε με ψαλιδάκι του Βέλλιου!

Ο Ατρόμητος σχεδόν για 40 λεπτά ήταν εκείνος που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι, άρχισαν απείλησαν για πρώτη φορά στο 16' με τον Ταλόσα να σουτάρει, τον Βέλλιο να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα έξω. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Μανούσου, η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσο ο οποίος έκανε ένα νέο σουτ κι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Η επόμενη φάση ήταν και το γκολ για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, στο 24' ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ, ο Βέλλιος έκανε το ανάποδο ψαλίδι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εμάν για το 1-0. Αυτό το γκολ έφερε κάπως πίσω στον αγωνιστικό χώρο τους γηπεδούχους, με τον Άρη να παίρνει μπάλα και να αρχίσει να απειλεί στα τελευταία λεπτά.

Πίεσε και ισοφάρισε στην πρώτη του τελική στο στόχο!

Ο Άρης μέχρι το 40' δεν είχε κάποια πραγματική ευκαιρία. Αυτή την έκανε στο 43', όταν ο Ντιγκινί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Μετά από ένα πεντάλεπτο μεγάλης πίεσης όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης.

Κλείσιμο
Για την ακρίβεια, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φετφατζίδης με τακουνάκι βρήκε τον Γκάμα, αυτός μετά από ατομική ενέργεια έκανε το σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 . Αυτό το γκολ έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες, με εκείνη της Θεσσαλονίκης να έχει και την ψυχολογία με το μέρος της.

Χαμηλός ρυθμός μέχρι το 86'!

Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να περάσουν περίπου 15 λεπτά για να έχουμε κάποια φάση. Στο 65' ο Μάντσον με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα μακριά άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα είχαμε την μεγαλύτερη φάση στο δεύτερο μέρος. Τότε ο Ανδρούτσος βρήκε όμορφα τον Ουγκράι, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Εμάν, αλλά το πλασέ του ήταν ψηλό η μπάλα βρήκε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Τελευταίες δύο φάσεις πριν το ματς πάρει... φωτιά, ήταν στο 71' με τον Βέλλιο να μην προλαβαίνει με προβολή την μπάλα και στο 80', ένα σουτ του Μαντσίνι που έφυγε άουτ. Από το 86' μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης το παιχνίδι πήρε... τρελή μορφή!

Προβάδισμα από την άσπρη βούλα με Μανούσο, ισοφάριση με γκολάρα Φετφατζίδη

Το παιχνίδι, όπως και πέρσι, είχε τρελό ρυθμό στο φινάλε λοιπόν κι όλα άρχισαν στο 86'. Σε εκείνο το σημείο ο Γιακουμάκης ανατράπηκε από τον Μπα εντός περιοχής, το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μανούσος κι ευστόχησε για το 2-1. Το τέρμα αυτό όμως δεν έδωσε τη νίκη τελικά στον Ατρόμητο.

Αυτό γιατί στο 92', ο Φετφατζίδης έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ατρόμητου και πλάσαρε εύστοχα ισοφαρίζοντας στο παιχνίδι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης λίγο έλειψε να πάρει και το ματς στο 94', με τον Σάσα να κάνει το γυριστό σουτ και τον Ρισβάνη πάνω στη γραμμή με κεφαλιά να σώζει. Αμέσως μετά, οι Περιστεριώτες με την σειρά τους έφτασαν μια ανάσα από το 3-2, αλλά ο Γιακουμάκης αστόχησε στο 96' μετά από γύρισμα του Ουγκράι και το 2-2 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων!

MVP: Φετφατζίδης. Ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Άρη στο γήπεδο κι ο άνθρωπος που του έδωσε αυτό τον βαθμό. Στο 1-1 έχει βγάλει τρομερή ασίστ στον Γκάμα, ενώ με απίθανη ατομική ενέργεια ισοφάρισε για την ομάδα του στο φινάλε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ντιγκινί. Ο επιθετικός του Άρη δεν φάνηκε δευτερόλεπτο στο παιχνίδι και για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκε από το ημίχρονο κι όλας!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιακουμάκης. Ο επιθετικός του Ατρόμητου για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι λίγο έλειψε να δώσει ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του! Μπήκε ως αλλαγή κέρδισε πανέξυπνα το πέναλτι που έκανε γκολ ο Μανούσος.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Μπα, που έκανε ένα αρκετά... χαζό πέναλτι, καθώς δεν είδε πως στην πλάτη του ερχόταν ο Γιακουμάκης για να του πάρει την μπάλα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Είχε αρκετή δουλειά ο ρέφερι και αρκετές περιπτώσεις στο VAR. Αρχικά στο γκολ του Ατρόμητου, οι αμυντικοί του Άρη ζητούν φάουλ, δεν υπάρχει τίποτα στη φάση σωστά μέτρησε το τέρμα των γηπεδούχων. Σε μια φάση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Μπα ανέτρεψε από πίσω τον Χαρίση, ζητήθηκε από τους γηπεδούχους κόκκινη κάρτα, ο ρέφερι πήγε στο VAR όπου δεν είδε κάποιο λόγο να δείξει απευθείας κόκκινη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου μέρους κι είχαμε νέα χρήση VAR για το αν επηρεάζει κάποιος το οπτικό πεδίο του Μέγιερι, αυτό δεν συνέβαινε και το γκολ σωστά μέτρησε. Στην επανάληψη τώρα, ο Ουγκράι ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Βέλεθ, ρέφερι και VAR δεν έδειξαν τίποτα, αν και φάνηκε σπρώξιμο να υπάρχει. Έχει δείξει σωστά την άσπρη βούλα στην ανατροπή του Μπα πάνω στον Γιακουμάκη, από το πέναλτι το οποίο ήρθε το 2-1 για τον Ατρόμητο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Απίθανο ματς για δεύτερη σερί σεζόν στο Περιστέρι ανάμεσα σε Ατρόμητο κι Άρη. Οι δύο αντίπαλοι ήθελαν τη νίκη για να πλησιάσουν την εξάδα κι έμειναν απογοητευμένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας. Όπως και να έχει όμως, είδαμε ένα πανέμορφο παιχνίδι με τέσσερα γκολ, αλλά δυο ομάδες να συνεχίζουν να έχουν σοβαρά θέματα στην άμυνα.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Γκάλο, Ταλόσα, Ρισβάνης, Γούτας, Χαρίσης, Μπαένα (62' Μάντσον), Ανδρούτσος (77' Γιακουμάκης), Ενσικουλού (55' Ουγκράι), Μανούσος, Βέλλιος

Άρης (Μίκαελ Ενίνγκ): Εμάν, Μπα (90' Μαρτίνεθ), Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόους, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Ντιγκινί (46' Μαντσίνι), Γκάμα (82' Τόνσο), Λάρσον

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης