Καυτός Δεκέμβρης με Ελληνοισπανικές μονομαχίες στη Euroleague

Καυτός Δεκέμβρης με Ελληνοισπανικές μονομαχίες στη Euroleague

Οι συγκινήσεις στην Euroleague δεν έχουν διακοπή και η δράση συνεχίζεται στην ΙΣΠΑΝΙΑ

4966892
Το ντέρμπι αιωνίων που φιλοξενήθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση, σ' ένα ματς που τόσο πολύ είχε ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ, με τους πράσινους να επικρατούν με 96-93 και τους ερυθρόλευκους να μένουν με την πίκρα της σπουδαίας εμφάνισης.

Το ελληνικό ντέρμπι της Euroleague ήταν από τα παιχνίδια που κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται πόσο άδικο είναι το να μην υπάρχει ισοπαλία στο μπάσκετ, ωστόσο εν όψει της εξίσου δύσκολης συνέχειας που περιμένει τους δύο εκπροσώπους μας στη διοργάνωση, η αλήθεια είναι ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός (απ)έδειξαν ότι είναι ικανοί για σπουδαία πράγματα.
Τα μεγάλα ντέρμπι στην Euroleague όμως δεν σταματούν. Το ενδιαφέρον στρέφεται στα παρκέ της Ιβηρικής χερσονήσου. Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στα κανάλια Novasports στο Vodafone TV.

Το αθλητικό μενού από το ντέρμπι αιωνίων περνά στις... Ελληνοισπανικές μάχες που έρχονται αυτή την εβδομάδα, και στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Euroleague, στην οποία περιλαμβάνονται δύο από τα παραδοσιακά ντέρμπι του Ευρωπαϊκού μπάσκετ που θέτουν αντιμέτωπο τον Ολυμπιακό με την Ρεάλ και τον Παναθηναϊκό με την Μπαρτσελόνα, επί ιβηρικού εδάφους.
Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου (22:00) στο επιβλητικό Wizink Center της Μαδρίτης όπου οι «μερένγκες» υποδέχονται τους «ερυθρόλευκους».

Η Ρεάλ (9 νίκες-3 ήττες), αν και είχε κάποιες δυσκολίες στην αρχή (τρεις σερί ήττες από τον 3η έως την 5η αγωνιστική) εντός έδρας παραμένει πανίσχυρη έχοντας κερδίσει όλους τους αγώνες (Φενέρ, Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας μεταξύ άλλων), ενώ τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί 7 νικών που την έχει φέρει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Κλείσιμο
Οι ερυθρόλευκοι (5 νίκες-7 ήττες), σε μια ούτως ή άλλως μεταβατική χρονιά, βδομάδα με τη βδομάδα, αγώνα με τον αγώνα δείχνουν ολοένα και καλύτερο πρόσωπο γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με τη σπουδαία εμφάνιση τους κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η αναμέτρηση στην έδρα της «Βασίλισσας» είναι μία ακόμη ευκαιρία για να τεστάρουν τις δυνάμεις τους και να επιβεβαιώσουν την αγωνιστική τους βελτίωση, αλλά μια πιθανή νίκη στη Μαδρίτη θα αλλάξει τα δεδομένα στη μάχη της 8άδας (ο Ολυμπιακός είναι οριακά εκτός πλέι οφ με την συμπλήρωση του 1/3 της κανονικής περιόδου).

Ακριβώς 24 ώρες αργότερα (Παρασκευή 13/12, 22:00) στο ιστορικό Palau Blaugrana η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι Καταλανοί μετά από μια δύσκολη διετία φέτος δαπάνησαν πολλά εκατομμύρια για να επιστρέψουν στο φάιναλ φορ και η μέχρι τώρα πορεία τους (9 νίκες-3 ήττες) που τους φέρνει στη 2η θέση τους δικαιώνει απόλυτα. Κι ο εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟ είναι το φινάλε ενός πολύ δύσκολου προγράμματος (από την 8η αγωνιστική και μετά αντιμετώπισαν διαδοχικά Ρεάλ-εκτός, Φενέρ-εντός, Μακάμπι-εντός, ΤΣΣΚΑ-εντός, Χίμκι-εκτός).


Αντιθέτως για τον Παναθηναϊκό του Ρικ Πιτίνο, αυτό το ματς είναι η απαρχή ενός αγωνιστικού Γολγοθά, με τον Αμερικανό τεχνικό στο πρώτο του εκτός έδρας ματς στον πάγκο του τριφυλιού να θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί του.

Οι πράσινοι που είναι στην 6η θέση (8 νίκες-4 ήττες) ξέρουν ότι διπλό στη Βαρκελώνη θα ισοδυναμεί με χρυσάφι καθώς μέσα στο επόμενο 20ημερο κοντράρονται διαδοχικά με Φενέρ (εντός), Μακάμπι (εκτός), Ρεάλ Μαδρίτης (εντός), ΤΣΚΚΑ Μόσχας (εκτός).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης