Premier League, Λίβερπουλ-Έβερτον 5-2: «Κόκκινος» σίφουνας κατάπιε και τα «ζαχαρωτά»

Premier League, Λίβερπουλ-Έβερτον 5-2: «Κόκκινος» σίφουνας κατάπιε και τα «ζαχαρωτά»

Βίντεο με τα highlights του παιχνιδιού - Σε ένα χορταστικό ντέρμπι με έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ σκόρπισε την Έβερτον και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας που έχει από τους διώκτες της - Η ομάδα του Κλοπ έγραψε ιστορία καθώς έμεινε αήττητη για 32ο ματς, προηγήθηκε με 4-2 στο πρώτο ημίχρονο και στο 90' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα

liverpool-0
Μία ακόμη μεγάλη βραδιά η σημερινή για το πρωτάθλημα της Premier League, με τα βλέμματα λογικά να είναι στραμμένα σε Ολντ τράφορντ και Ανφιλντ.

Στο «θέατρο των ονείρων» η ευρισκόμενη σε διαρκή πίεση Γιουνάιτεντ (στην 10η θέση με 18 βαθμούς), υποδέχεται τη μεταμορφωμένη Τότεναμ (6η με 20 βαθμούς) του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Μουρίνιο μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον πάγκο των Σπερς κι αν κερδίσει και σήμερα θα γίνει ο πρώτος τεχνικός στην εποχή της Premier League που θα έχει κάνει το 4χ4 στον πάγκο μιας ομάδας, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονό ςότι σε 8 επισκέψεις στην έδρα της Γιουνάιτεντ έχει χάσει μόλις μία φορά (το μακρινό 2005 ως προπονητής της Τσέλσι).

Στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ η Λίβερπουλ θέλει να διατηρήσει το +8 από την Λέστερ κα +11 από την Σίτι, αλλά παράλληλα να σπάσει κι ένα ρεκόρ της σπουδαίας ομάδας του Νταλγκλίς.

Η ομάδα του Κλοπ μετράει 31 ματς αήττητη (26 νίκες και πέντε ισοπαλίες), ισφοαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ και θέλει να το σπάσει σήμερα κόντρα στην συμπολίτισσα Έβερτον η οποία έφυγε για τελευταία φορά νικήτρια από το Άνφιλντ το 1999 (και έκτοτε μετρά 11 ήττες και 10 ισοπαλίες), ενώ ο Γερμανός τεχνικός δεν έχει χάσει ποτέ από τα ζαχαρωτά (5 νίκες και 3 ισοπαλίες).

Δείτε τα highlights του παιχνιδιού: 


Κλείσιμο


Η κριτική του ματς

Μόλις στο 6ο λεπτό, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μανέ, ο Οριγκί εκμεταλεύτηκε την λάθος έξοδο του Πικφορντ και άνοιξε με το τέταρτο γκολ τους κόντρα στα «ζαχαρωτά» τον δρόμο προς τη νίκη. Σχεδόν ένα δεκάλεπτο αργότερα, ο Άρνολντ άλλαξε με εντυπωσιακό τρόπο το παιχνίδι βρίσκοντας τον Μανέ, εκείνος έβγαλε την κάθετη και ο Σατσίρι με πλασέ έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Μια ολιγωρία της άμυνας της Λίβερπουλ, έδωσε την ευκαιρία στην Έβερτον να μειώσει σε 2-1 με τον Κιν στο 21’ αλλά οι «κόκκινοι» ήταν αποφασισμένοι να μην παίξουν με τη φωτιά, με τον Οριγκί στο 32’ να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα του στη βραδιά. Ο Λόβρεν είδε την κίνηση του Βέλγου, εκείνος κατέβασε ιδανικά στην περιοχή και με το πλασέ του έβαλε μπροστά την ομάδα του με 3-1.

Η Λίβερπουλ είχε μυριστεί αίμα και το εκμεταλλεύτηκε μέχρι κεραίας. Στο 45’ οι «κόκκινοι» βγήκαν στον χώρο και έφτασαν σε τέταρτο γκολ. Ο Μανέ άδειασε τον αντίπαλο του, έδωσε στον Άρνολντ, εκείνος έτρεξε όλο το γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Σενεγαλέζο που είχε ακολουθήσει τη φάση και με φοβερό πλασέ έγραψε το 4-1 για τους γηπεδούχους.

Ενώ μπροστά τα πήγαινε καλά, πίσω η ομάδα του Κλοπ είχε θέματα και πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου δέχθηκε και δεύτερο τέρμα, μετά από σέντρα του Μπερνάρντ και κεφαλιά του Ριτσάρλισον.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και η εικόνα δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο μέρος των έξι τερμάτων. Η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, αφού έφτασε ακόμα και σε 80% ποσοστό, αλλά δεν έβγαλε φάσεις μπροστά από την εστία του Πίκφορντ.

Σε μια από τις λίγες φάσεις που έβγαλε η Λίβερπουλ, ο Μανέ δεν μπόρεσε στο 80ο λεπτό να πλασάρει σωστά, παρά το γεγονός ότι έφτασε φάτσα με τον Πίκφορντ, ενώ στο 85' και πάλι ο Σενεγαλέζος δεν τελείωσε σωστά τη φάση, αφού βγήκε τετ α τετ αλλά δεν πλάσαρε τη σωστή στιγμή με αποτέλεσμα να χάσει την επαφή του με την εστία.

Ο θρίαμβος όμως ολοκληρώθηκε στο φινάλε, με τον Βαινάλντουμ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, διαμορώνοντας το τελικό 5-2.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Τρίτη (3/12)

Κρίσταλ Πάλας-Μπόρνμουθ 1-0
(76' Σλουπ)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι 1-4
(89' Μπρέιντι - 24', 50' Ζεσούς, 68' Ρόδρι, 87' Μαχρέζ)

Τετάρτη (4/12)

Λέστερ-Γουότφορντ 2-0
(55' πεν. Βάρντι, 95' Μάντισον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 2-1
(6', 49' πεν. Ράσφορντ - 39' Άλι)

Γουλβς-Γουεστ Χαμ 2-0
(23' Ντεντόνκερ, 86' Κουτρόνε)

Τσέλσι-Άστον Βίλα 2-1
(24' Έιμπραχαμ, 48' Μάουντ - 41' Τρεζεγκέ)

Σαουθάμπτον-Νόριτς 2-1
(22' Ινγκς, 43' Μπέρτραντ - 65' Πούκι)

Λίβερπουλ-Έβερτον 5-2
(6', 31' Οριγκί, 17' Σατσίρι, 45' Μανέ, 90' Βαϊνάλντουμ- 21' Κιν, 47' Ριτσάρλισον)

Πέμπτη (5/12)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ (21:30)

Άρσεναλ-Μπράιτον (22:15)

Το πρόγραμμα της επόμενης (16ης) αγωνιστικής:

Σάββατο (7/12)

Έβερτον-Τσέλσι (14:30)
Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ (17:00)
Τότεναμ-Μπέρνλι (17:00)
Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή (8/12)

Άστον Βίλα-Λέστερ (16:00)
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον (16:00)
Νόριτς-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (16:00)
Μπράιτον-Γουλβς (18:30)

Δευτέρα (9/12)

Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ (22:00)

Πηγή: www.sportfm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης