Europa League: Ούτε... την Αστάνα η Γιουνάιτεντ - Μεγάλο διπλό για Χετάφε

Europa League: Ούτε... την Αστάνα η Γιουνάιτεντ - Μεγάλο διπλό για Χετάφε

Φοβερή ανατροπή στον 12ο όμιλο του Europa League με την Αστάνα να σημειώνει μια μεγάλη νίκη επί της Γιουνάιτεντ (2-1) - Στον 3ο όμιλο η Κράσνονταρ «λύγισε» με 1-0 την Βασιλεία, η Χετάφε με το ίδιο σκορ την Τράμπζονσπορ και οι δυο τους παίζουν τελικό πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική στην Ισπανία

033_6089229_5ddff57e52d73
12ος όμιλος
Αστάνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η πρόκριση είχε ήδη εξασφαλιστεί για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ήθελε τη νίκη για να κλειδώσει και την 1η θέση. Το γκολ του Λίνγκαρντ στο 10', με σουτ εκτός περιοχής, έφερε το 0-1 και φάνηκε ότι θα έβαζε τις βάσεις για ένα χαλαρό απόγευμα για τους μικρούς του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, αλλά τελικά δεν έγινε έτσι. Και δεν έγινε επειδή στο 55' ο Τσονγκ έχασε αυτό που δε χάνεται στην κενή εστία, για να έρθει η "τιμωρία" δευτερόλεπτα μετά το 1-1 του Σόμκο.

Ενα ματς που έδειχνε σίγουρο έγινε αμφίρροπο από το πουθενά και στο 62' έγινε και... χαμένο για τη Γιουνάιτεντ, αφού το αυτογκόλ του Μπερνάρντ έβαλε μπροστά στο σκορ την Αστανά, η οποία κράτησε το 2-1 και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, υποχρεώνοντας στην πρώτη ήττα τους Αγγλους, οι οποίοι κινδυνεύουν πλέον να χάσουν την 1η θέση του ομίλου από την Αλκμάαρ.


3ος  όμιλος
Κράσνονταρ-Βασιλεία 1-0 
Τραμπζονσπόρ- Χετάφε 0-1

Τη νίκη που έψαχνε για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης πήρε η Χετάφε, η οποία επικράτησε με 1-0 της Τράμπζονσπορ, έχοντας μοναδικό σκόρερ τον Μάτα.

Κλείσιμο
Από την άλλη, η Κράσνονταρ κατάφερε να κερδίσει με το ίδιο σκορ την Βασιλεία, η οποία έχει ήδη περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι δυο νικήτριες, θα αναμετρηθούν την επόμενη και τελευταία αγωνιστική στην Ισπανία σε έναν… τελικό πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Το ματς:

Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, η Κράσνονταρ ήταν σαφώς ανώτερη, πίεσε αρκετά την Βασιλεία, ωστόσο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό, φτιάχνοντας φάσεις αλλά χωρίς να καταφέρουν να κουνήσουν… πλεκτό.

Ωστόσο, στο 72΄ ο Άρι κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, νικώντας τον Ομλίν για το 1-0 για την Κράσνονταρ το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος, πάντως, δεν θα παίξει στην επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Χετάφε, καθώς αποβλήθηκε, ύστερα από χαστούκι που έριξε σε αντίπαλό του, στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Τράμπζονσπορ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη και με περισσότερες φάσεις, όμως η Χετάφε κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.

Κατάφερε δε, να χτυπήσει στις αρχές του δευτέρου μέρους. Ήταν το 50ο λεπτό όταν ο Κένεντι με καταπληκτική ασίστ βρήκε τον Μάτα, ο οποίος έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ στην αριστερή γωνία, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στη συνέχεια του ματς, η Χετάφε κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της και την τελευταία αγωνιστική χρειάζεται μια απλή νίκη κόντρα στην Κράσνονταρ για να πάρει την πρόκριση.

1. Βασιλεία 5 (10-4) 10
2. Χετάφε 5 (5-4) 9
3. Κράσνονταρ 5 (7-8) 9
4. Τράμπζονσπορ 5 (3-9) 1

Επόμενη αγωνιστική (12/12/19)
Βασιλεία - Τράμπζονσπορ
Χετάφε - Κράσνονταρ

Πηγή:www.gazzetta.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης