Champions League: «Καθάρισε» την πρωτιά η Μπαρτσελόνα, όλα ανοιχτά για Λίβερπουλ, Νάπολι - Δείτε όλα τα γκολ

Champions League: «Καθάρισε» την πρωτιά η Μπαρτσελόνα, όλα ανοιχτά για Λίβερπουλ, Νάπολι - Δείτε όλα τα γκολ

Η Νάπολι έφυγε με την ισοπαλία από την έδρα της Λίβερπουλ, αλλά «παρτενοπέι» και «κόκκινοι» κινδυνεύουν από την Σάλτσμπουργκ - Την πρόκριση  εξασφάλισε και μαθηματικά η Μπαρτσελόνα στον 6ο όμιλο - Ανοικτό το δεύτερο εισιτήριο για τους 16 για Ίντερ και Ντόρτμουντ

liverpool3
Θεωρητικά τα σημερινά ματς από τον 5ο έως τον 8ο όμιλο του Champions League  θα ξεκαθάριζαν την κατάσταση όσον αφορά τη μάχη της πρόκρισης, ωστόσο στους περισσότερους ομίλους υπάρχουν αρκετά ανοικτά μέτωπα και τα περισσότερα εισιτήρια θα δοθούν στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής.

5ος Όμιλος
Λίβερπουλ – Νάπολι 1-1
Η Νάπολι έχει πολλά προβλήματα, αγωνιστικά και μη. Ενα ματς στο Anfield, επομένως, μάλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε και αν ο διαιτητής ή οι συνάδελφοι του στο VAR έβλεπαν το επιθετικό φάουλ του Λόβρεν στη φάση του 1-1, θα είχε ήδη προκριθεί. Δεν έγινε έτσι, αλλά οι Παρτενοπέι παίρνουν το εισιτήριο για τους "16" αν απλά νικήσουν τη Γκενκ στο San Paolo στην τελευταία αγωνιστική, ενώ η Λίβερπουλ έχει πιο δύσκολη αποστολή με τη Ζάλτσμπουργκ εκτός έδρας...



Σε ό,τι αφορά τα του ματς, οι γηπεδούχοι έχασαν με τραυματισμό τον Φαμπίνιο στο 19' και δύο λεπτά μετά τα πράγματα έγιναν χειρότερα, αφού ο Μέρτενς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και τελείωσε ωραία τη φάση για το 0-1. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού η Λίβερπουλ προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο επιθετικά, απειλώντας στο 45' με τον Μίλνερ. Στο β' μέρος, πάντως, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν βελτιωμένη και πίεσε για το 1-1, το οποίο απέτρεψε ο Κουλιμπαλί -πάνω στη γραμμή- στην προσπάθεια του Φιρμίνο στο 55'. Εξι λεπτά μετά ο Σαλάχ από καλή θέση σούταρε στην αγκαλιά του Μερέτ και το γκολ ήρθε τελικά στο 67' με την κεφαλιά του Λόβρεν μετά το κόρνερ του Μίλνερ (1-1).

Ο αμυντικός των Κόκκινων, πάντως, έκανε επιθετικό φάουλ αλλά ούτε ο διαιτητής ούτε οι υπόλοιποι στο VAR είδαν κάτι, αν και έχουμε δει να ακυρώνονται γκολ για πιο χαλαρές φάσεις (αυτό της Κρίσταλ Πάλας στο ματς με τη Λίβερπουλ πριν λίγες μέρες, για παράδειγμα). Οπως και να έχει, το 1-1 έμεινε ως το τέλος και η υπόθεση-πρόκριση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική.

Λίβερπουλ: Αλισον, Γκόμες (57' Οξλεϊντ-Τσάμπερλεν), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (19' Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ (78' Αλεξάντερ-Αρνολντ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

Νάπολι: Μερέτ, Μαξίμοβιτς, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι, Ντι Λορέντσο, Αλαν, Ζιελίνσκι (85' Γιουνές), Ρουίθ, Λοσάνο (72' Γιορέντε), Μέρτενς (81' Ελμάς).

Γκενκ - Σάλτσμπουργκ 1-4
Οταν έγινε η κλήρωση των ομίλων, στη Ζάλτσμπουργκ όσο αισιόδοξοι κι αν ήταν, μάλλον δε θα περίμεναν ότι θα φτάσει η τελευταία αγωνιστική και θα είναι ολοζώντανοι στη μάχη της πρόκρισης. Κι όμως, ακριβώς αυτό συμβαίνει. Επειτα από ένα χαλαρό 90λεπτο στο Βέλγιο, όπου έβαλαν τρία γκολ στη Γκενκ, η Ζάλτσμπουργκ πήγε στους 7 βαθμούς και περιμένει το ματς με τη Λίβερπουλ, όπου με νίκη (είχαν χάσει με 4-3 στο πρώτο ματς οι Αυστριακοί) προκρίνεται στους "16"!

Κλείσιμο


Το ματς στο Βέλγιο κρίθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι φιλοξενούμενοι έβαλαν μαζεμένα δύο γκολ και... τελείωσαν τους γηπεδούχους. Το 0-1 έγινε στο 43' από τον Ντάκα μετά την τρελή γκάφα του τερματοφύλακα Κούκε, για να γίνει το 0-2 στο 45' με το σουτ του Μιναμίνο εντός περιοχής. Τα πράγματα ήταν πλέον εξαιρετικά απλά για τους Αυστριακούς και εξαιρετικά δύσκολα για τη Γκενκ, η οποία προσπάθησε να αντιδράσει στο β' μέρος αλλά δεν το κατάφερε. Αντιθέτως, η Ζάλτσμπουργκ μια χαρά κατάφερε να σκοράρει ξανά, με τον Χουάνγκ στο 69', ανεβάζοντας το σκορ και στρέφοντας πλέον όλη την προσοχή στο ματς με τη Λίβερπουλ. Εκεί πρέπει ήδη να είχε το μυαλό του και ο τερματοφύλακας Κορονέλ δηλαδή, αφού στο 85' έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια, για να μειώσει σε 1-3 ο Σαματά.

Δύο λεπτά μετά, όμως, ήταν η σειρά του Χάαλαντ να βρει δίχτυα, για να δώσει έτσι συνέχεια στις εκπληκτικές επιδόσεις του, γράφοντας το τελικό 1-4 από κοντά.

Γκενκ:
Κούκε, Μαέλε, Λουκούμι, Ντεβάστ, Κουέστα, Ντε Νόρε, Μπέργκε, Χροσόφσκι (59' Ονουάτσου), Iτο (79' Χάτζι), Πέντσιλ (65' Μπονγκοντά), Σαματά.

Ζάλτσμπουργκ:
Κορονέλ, Κρίστενσεν, Ονγκέν, Βέμπερ, Ούλμερ, Μιναμίνο, Μβέπου, Γιουνούζοβιτς, Σομποζλάι (80' Οκογκάβα), Χουάνγκ, Ντάκα (62' Χάαλαντ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λίβερπουλ 10 (11-8)
2. Νάπολι 9 (7-4)
3. Ζάλτσμπουργκ 7 (16-11)
4. Γκενκ 1 (5-16)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/12)
Νάπολι - Γκενκ
Ζάλτσμπουργκ - Λίβερπουλ


6ος Όμιλος
Σλάβια Πράγας - Ίντερ  1-3
Απίθανο ματς έγινε στην Πράγα, όπου Σλάβια και Ιντερ έπαιξαν εντελώς ανοικτά, έχασαν ευκαιρίες για τρελό σκορ και τελικά οι Νερατζούρι κατάφεραν να περάσουν από εκεί με 1-3. Λαουτάρο Μαρτίνες και Λουκάκου συνδυάστηκαν τέλεια και οδήγησαν την ομάδα τους στο τρίποντο, το οποίος δίνει στους Ιταλούς το δικαίωμα να κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους.



Ο Βέλγος φορ έδωσε μάλιστα δύο ασίστ στον Αργεντινό παρτενέρ του, ο οποίος άνοιξε (19') και έκλεισε το σκορ (88') με ωραία τελειώματα. Ενδιάμεσα (81') ο Λουκάκου, που του ακυρώθηκαν και δύο γκολ, είχε δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα τους στο Champions League, το οποίο ουσιαστικά ήταν δώρο της αντίπαλης άμυνας.

Ωστόσο, η φάση του αγώνα συνέβη στο 37', καθώς ο Λουκάκου βρήκε δίχτυα, αλλά το VAR αποφάσισε ότι είχε γίνει πέναλτι στην απέναντι περιοχή, με τον Σούτσεκ να ευστοχεί και να ισοφαρίζει προσωρινά. Κάπως έτσι η Σλάβια αποκλείστηκε οριστικά και η Ιντερ αν νικήσει την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο, περνάει ως 2η, υπερτερώντας της Ντόρτμουντ στην ισοβαθμία.

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόβσκι):
Κόλαρ, Κούντελα, Φρίντριχ (84' Φρίντριχ), Μπόριλ, Κουφάλ, Χούσμπαουερ (70' Ζέλενι), Στάντσιου (58' Τραορέ), Μάζοπουστ, Σέβτσικ, Ολαγίνκα, Σούτσεκ

Ιντερ (Αντόνιο Κόντε):
Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Φράι, Μπιράγκι (76' Λάζαρο), Σκρίνιαρ, Μπόρχα Βαλέρο (76' Γκαλιαρντίνι), Βεσίνο (90' Εσπόζιτο), Μπρόζοβιτς, Καντρέβα, Λουκάκου, Μαρτίνες.


Μπαρτσελόνα-Ντόρτμουντ 3-1
Καθώς η συζήτηση για την “Χρυσή Μπάλα” φουντώνει, ο Λιονέλ Μέσι φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους το ποιος είναι το αφεντικό. Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα την πήρε από το χέρι και την οδήγησε στο 3-1 επί της Ντόρτμουντ, αλλά και ως 1η στον 6ο όμιλο, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει.



Ο Αργεντινός σούπερ σταρ τα έκανε όλα σε αυτό το ματς. Μοίρασε ασίστ στον Λουίς Σουάρες (29'), ο οποίος με 184 γκολ έγινε ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του club, ξεπερνώντας τον Τζουζέπ Σαμιτίερ. Οι δυο τους θα άλλαζαν ρόλους στο 33' και ο Μέσι θα έκανε το 2-0 και μαζί κάποια σημαντικά επιτεύγματα.

Στο 67' έδωσε ασίστ και στον Γκριεζμάν, ενώ ο ίδιος είχε φάουλ στο δοκάρι. Ο Σάντσο (77') έβαλε γκολάρα, μα πλέον δεν γινόταν να προλάβουν οι Γερμανοί, που στην ισοβαθμία με την Ιντερ έμειναν 3οι και θέλουν νίκη τους στο φινάλε με τη Σλάβια εντός, αλλά και να μην νικήσει η Ιντερ την Μπάρτσα.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Ουμτιτί, Σέρζι Ρομπέρτο, Φίρπο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (76' Βιδάλ), Ντε Γιονγκ, Μέσι, Ντεμπελέ (26' Γκριεζμάν), Λουίς Σουάρες

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Χούμελς, Πίστσεκ (76' Ζαγκαντού), Ακανζί, Γκερέιρο, Χακίμι, Βίτσελ, Σουλτς (46' Σάντσο), Βάιγκλ (85' Γκέτσε), Μπραντ, Ρόις.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μπαρτσελόνα 11 (7-3)
2. Ιντερ 7 (7-2)
3. Ντόρτμουντ 7 (6-7)
4. Σλάβια Πράγας 2 (3-8)

Τελευταία αγωνιστική (10 Δεκεμβρίου)
Ντόρτμουντ – Σλάβια Πράγας
Ιντερ - Μπαρτσελόνα

7ος Όμιλος
Ζενίτ - Λιόν  2-0

Λειψία - Μπενφίκα 2-2
Η Λειψία βρέθηκε στην κόλαση της αμφιβολίας αλλά τελικά έριξε την Μπενφίκα στο χάος του αποκλεισμού.



Οι ψυχωμένοι παίκτες του Νάγκελσμαν, μπόρεσαν να φέρουν στην ισορροπία το εις βάρος τους 0-2 με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις, που κράτησαν 9 (!) λεπτά, από τον Εμίλ Φόρσμπεργκ, ο οποίος πρώτα με πέναλτι στο 90' και μετά στο 96' χάρισε βαθμό-μισή πρόκριση στην ομάδα του, εξουδετερώνοντας μια εκ των αντιπάλων στον όμιλο του... θανάτου.

Οι Πορτογάλοι είχαν πάρει προβάδισμα με τον Πίζι στο 20' και τον Βινίσιους στο 59', αλλά έμειναν με την ψυχρολουσία του αποκλεισμού, καθώς έφτασαν στους 4 βαθμούς. Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί έφτασαν τους 10 βαθμούς και πάει στη Λυών για έναν βαθμό ώστε να κλειδώσει την πρόκριση.

Λειψία (Νάγκελσμαν): Γκουλάστσι (64' Εμβογκό), Κλόστερμαν, Αμπαντού (56' Μουκέλε), Ουπαμεκανό, Σαράτσι (70' Σικ), Σάμπιτζερ, Λάιμερ, Ντέμε, Φόρσμπεργκ, Ενκουνκού, Βέρνερ

Μπενφίκα (Λάγκε): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέρο, Ντίας, Αλμέιδα, Τσέρβι, Γκάμπριελ, Τααράμπτ, Πίτσι, Βινίσιους (82' Ντε Τομάς), Τσικίνιο

Βαθμολογία: Λειψία 10, Λιόν 7, Ζενίτ 7, Μπενφίκα 4
Επόμενη αγωνιστική (10/12): Λιόν – Λειψία, Μπενφίκα - Ζενίτ


8ος όμιλος
Βαλένθια-Τσέλσι 2-2


Λιλ-Άγιαξ 0-2
Το φαινόμενο του Άγιαξ εκτός έδρας στο Champions League είχε συνέχεια.



Υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χάαχ, ο Αίαντας εξακολουθεί να αγνοεί την ήττα μακριά από το Άμστερνταμ, μετά τη νέα νίκη του με 2-0 επί της Λιλ, με την οποία αγκάλιασε σφιχτά την πρόκριση.

Στο πρώτο ματς της ιστορίας του θεσμού που αγωνίστηκαν τρεις Μαροκινοί (Ζιγιέχ, Μαζραουί, Λάμπιαντ), ο πρώτος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Πρωτα, σκόραρε το γρηγορότερο τέρμα στη φετινή σεζόν, μόλις στα 1'34'' ενώ στο 59ο λεπτό, μοίρασε ασίστ για 5ο σερί γκολ του Πρόμες για το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Πλέον, ο Άγιαξ βρίσκεται στους 10 βαθμούς και θέλει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Βαλένθια εντός έδρας, για να μην εξαρτάται από το ματς της Τσέλσι με τη Λιλ.

Λιλ (Γκαλτιέ): Μαϊνιάν, Τσελίκ, Τζαλό, Γκαμπριέλ, Μαντάβα, Σουμαρέ, Αντρέ (77' Σάντσεζ), Ικονέ, Μπάμπα (72' Λουίς Αραούχο), Οσιμέν

Άγιαξ (Τεν Χάαχ): Ονανά, Ταλιαφίκο, Μαρτίνεζ, Σουρς, Ντεστ, Φαν ντε Μπέεκ, Ζίγιες, Μαζραουί (46' Άλβαρεζ), Πρόμες, Τάντιτς, Λάμπιαντ

Βαθμολογία: Άγιαξ 10, Τσέλσι 8, Βαλένθια 8, Λιλ 1
Επόμενη αγωνιστική (10/12): Τσέλσι – Λιλ, Άγιαξ - Βαλένθια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης