Champions League: Θρίαμβος Ζενίτ, χωρίς νικητή το θρίλερ Βαλένθια–Τσέλσι - Δείτε τα γκολ

Champions League: Θρίαμβος Ζενίτ, χωρίς νικητή το θρίλερ Βαλένθια–Τσέλσι - Δείτε τα γκολ

Η Ζενίτ απέσπασε μεγάλη νίκη απέναντι στη Λιόν και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για την πρόκριση στους «16» - Στο  ματς-«ροντέο» στο «Μεστάγια», Βαλένθια και Τσέλσι, σε ματς-«ροντέο», έμειναν στο 2-2 και τώρα όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική του Champions League

000_1MM7LB
8ος Όμιλος
Βαλένθια - Τσέλσι 2-2

Βαλένθια, Τσέλσι και Αγιαξ ήταν στους 7 βαθμούς πριν την έναρξη του αγώνα στο Mestalla και ενώ ακολουθεί (σε λίγη ώρα) το Λιλ-Αγιαξ. Ολα είναι ανοιχτά, επομένως, σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση και παραμένουν έτσι μετά το 90λεπτο στην Ισπανία. Ενα εκπληκτικό ματς, στο οποίο είχαμε ανατροπή στο σκορ, χαμένο πέναλτι, εναλλαγή συναισθημάτων, ένα... κουφό γκολ για το 2-2, ευκαιρίες ως το τέλος, αλλά όχι νικητή, πράγμα που κάνει ακόμη πιο δύσκολες τις προβλέψεις για το ποιοι θα είναι τελικά οι δύο που θα πάνε στους "16" του Champions League...

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, σε ένα ματς με πολύ καλό ρυθμό από νωρίς, τα δύο πρώτα γκολ ήρθαν μαζεμένα. Στο 40' η σέντρα που έγινε από δεξιά έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Τσέλσι και ο Σολέρ από κοντά έκανε το 1-0. Δευτερόλεπτα μετά όμως, στο 41', ο Κόβατσιτς με σουτ εκτός περιοχής βρήκε δίχτυα και επανέφερε την ισορροπία (1-1).

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να χάνει με τραυματισμό τον Αμπραχαμ και το δεύτερο άνοιξε με γκολ: Στο 50' ο Ζουμά βρήκε τον Πούλισικ κι αυτός κοντά έκανε το 1-2. Οι Λονδρέζοι είχαν πλέον το προβάδισμα και οι Νυχτερίδες πίεσαν για την ισοφάριση, η οποία θα μπορούσε να έρθει στο 63', όταν ο Γκαγιά ανατράπηκε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Κέπα, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Ζορζίνιο και κράτησε το 1-2, το οποίο παρέμεινε ως το 82'.

Εκεί, ήρθε η σέντρα του Βας που έγινε... γκολ τελικά, αφού η μπάλα πήγε δοκάρι και δίχτυα, για το 2-2 και στις καθυστερήσεις ο Μορένο είχε τεράστια ευκαιρία από κοντά για να δώσει τη νίκη στη Βαλένθια. Δεν το έκανε όμως και όλα παραμένουν ανοιχτά στον όμιλο, με τους Ισπανούς να υπερτερούν των Αγγλων σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Βαλένθια: Σίλεσεν, Κόστα (67' Γκαμεϊρό), Γκαράι, Παουλίστα, Γκαγιά, Τόρες (74' Κοκλέν), Παρέχο, Βας, Σολέρ (78' Λι Κανγκ-Ιν), Μορένο, Γκόμες.

Τσέλσι: Κέπα, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Ζουμά, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο (72' Εμερσον), Κόβατσιτς, Γουίλιαν (80' Μάουντ), Αμπραχαμ (45' Μπατσουαγί), Πούλισικ.

7ος όμιλος
Ζενίτ - Λιόν 2-0
Κλείσιμο

Το «πρέπει» της νίκης δεν άγχωσε τους παίκτες της Ζενίτ. Οι Ρώσοι είχαν ως μόνο στόχο τη νίκη, που θα τους έφερνε πρώτο φαβορί για την πρόκριση στους «16» και τελικά την πέτυχε με κυριαρχική εμφάνιση.

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης εκμεταλλεύθηκε την έδρα της και επικράτησε της Λιόν με 2-0, την έπιασε στην δεύτερη θέση του 7ου ομίλου με 8 βαθμούς και, πλέον, ορίζει τις τύχες της στην τελευταία αγωνιστική, εκτός έδρας κόντρα στην Μπενφίκα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο συνήθης ύποπτος Άρτεμ Τζιούμπα άνοιξε το σκορ για τη Ζενίτ στο 42' με δυναμική κεφαλιά από κόρνερ και τα πράγματα ξεκαθάρισαν στο 84', όταν ο Οζντόεφ εκτέλεσε έξω από την περιοχή, το σουτ του κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

Έτσι, η Ζενίτ αυτή τη στιγμή υπερέχει στην ισοβαθμία των «λιονέ», και αναλόγως με την έκβαση του Λειψία - Μπενφίκα, θα γνωρίζει για πόσα αποτελέσματα θα επισκεφτεί την Λισαβώνα την τελευταία αγωνιστική.

Ζενίτ (Σέμακ): Κερζακόβ, Καραβάεβ, Ιβάνοβιτς, Ρακίτσκι, Ντριούσι (81΄Ζιρκόφ), Κουζιάεβ, Οζντόεβ, Μπάριος, Σάντος, Τζιούμπα, Αζμούν.

Λυών (Γκαρσιά): Λόπες, Μαρκάλ (58' Κονέ), Ντεναγέρ, Άντερσεν, Μαρσέλο, Ντουμπουά, Κορνέ (74' Τσερκί), Τουσάρ, Ρεΐν-Αντελαΐδ, Τραορέ, Ντεμπελέ.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης