Ο Ολυμπιακός πάει για ευρωπαϊκό «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα μετά την ήττα από την Τότεναμ

Ο Ολυμπιακός πάει για ευρωπαϊκό «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα μετά την ήττα από την Τότεναμ

Το ονειρικό ξεκίνημα με 0–2 στο Λονδίνο τελείωσε δυσάρεστα μετά το λάθος του Μεριά και ένα διαιτητικό φάλτσο που έδωσαν στην Τότεναμ την ευκαιρία να ανακάμψει και να κερδίσει με 4–2 - Θαυμασμός Μουρίνιο για τον Ολυμπιακό

osfo-tep
Ο Ολυμπιακός έψαξε το «θαύμα», έφυγε με… άδεια χέρια από το Λονδίνο.

Η ομάδα του Μαρτίνς έκανε σχεδόν τέλειο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Τότεναμ, προηγήθηκε 2–0 στο 19’ και, αφού πρώτα πήγε στα αποδυτήρια με 2–1 λόγω του «δώρου» του Μεριά, κατέρρευσε στο β’ μέρος (στο οποίο δεν πήρε εγκαίρως βοήθεια από τον πάγκο) και ηττήθηκε με 4–2.

Μετά το αποτέλεσμα της Τρίτης ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε οριστικά από τη συνέχεια του Champions League και πάει σε τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Europa League. Αν οι ερυθρόλευκοι κερδίσουν στις 11 Δεκεμβρίου, θα συνεχίσουν στο Europa Leage, ενώ σε κάθε άλλο αποτέλεσμα οι Σέρβοι θα είναι εκείνοι που θα τερματίσουν 3οι, καθώς Μπάγερν και Τότεναμ συνεχίζουν από τον όμιλο στο Champions League.

Σχεδόν ιδανικό ήταν το πρώτο μέρος για τους Πειραιώτες, που σκόραραν με φοβερό σουτ του Ελ Αραμπί στο 6’ και με εκτέλεση του Σεμέδο στο 16’ μετά από κόρνερ (και τακουνάκι-πάσα του Γκιγέρμε). Μείωσε ο Ντελέ Άλι στις καθυστερήσεις, έπειτα από τραγικό λάθος του Μεριά, που βρήκε αέρα στην προσπάθεια να διώξει.

Μεταμορφωμένοι ήταν οι «Spurs» στο δεύτερο, που ισοφάρισαν στο 50’ με τον Κέιν να σκοράρει από κοντά -αν και η φάση ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ- ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 73’ με ωραίο γκολ του Οριέ, ενώ ο Κέιν με σκαστή κεφαλιά σφράγισε τη νίκη των Λονδρέζων στο 77ο λεπτό.




Μουρίνιο: Μας εξέπληξε ο Ολυμπιακός

Το εγκώμιο του Ολυμπιακού έπλεξε ο Ζοζέ Μουρίνιο σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. «Μας εξέπληξε ο Ολυμπιακός, ξέραμε πως ήθελε τη νίκη και το έδειξε σε μεγάλο βαθμό στο γήπεδο. Ειλικρινά μας εξέπληξε», ανέφερε.

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της Cosmote TV:

Για τον Ολυμπιακό:
Κλείσιμο
«Μας εξέπληξε ο Ολυμπιακός, ξέραμε πως ήθελε τη νίκη και το έδειξε σε μεγάλο βαθμό στο γήπεδο. Ειλικρινά μας εξέπληξε».

Για την είσοδο του Έρικσεν μετά το 0-2:
«Ήθελα έναν παίκτη να κινεί την μπάλα πιο γρήγορα στη μεσαία γραμμή, είχα τον Ντέλε Άλι κοντά στον Κέιν και ήθελα κάποιον να δίνει την μπάλα γρήγορα μπροστά, γι' αυτό έβαλα τον Έρικσεν».

Για την αγκαλιά στο ball boy μετά το 2-2:
«Έχω υπάρξει κι εγώ ball boy και ξέρω πόσο σημαντικό είναι. Ήταν έξυπνο αυτό που έκανε, έδειξε πως παρακολουθούσε το παιχνίδι, χρειάζεται να είσαι έξυπνος για να δεις πως οι αμυντικοί του Ολυμπιακού είναι εκτός θέσης και να δώσεις γρήγορα την μπάλα ώστε να βοηθήσεις την ομάδα σου.

Για τον ίδιο:
«Δεν αφορά εμένα αυτή η νίκη αλλά τους ποδοσφαιριστές μου, είναι μια σημαντική νίκη, μια σημαντική πρόκριση και δεν θέλαμε να την κυνηγάμε απέναντι στη Μπάγερν».

Μαρτίνς: Θα δούμε τι θα κάνουμε με τον Μεριά

Στο λάθος του Μεριά στο πρώτο γκολ της Τότεναμ στάθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Τότεναμ στο Λονδίνο για την πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως τα λάθη σε αυτό το επίπεδο στοιχίζουν και πως δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στα σέντερ μπακ αυτήν τη στιγμή και με την απουσία του Σισέ και στάθηκε στην κακή ψυχολογία του Τυνήσιου παίκτη. Θεωρεί πως η Τότεναμ τους πίεσε με τις αλλαγές του Μουρίνιο και ζήτησε περισσότερη ψυχραιμία, θεωρεί πως το αποτέλεσμα δε θα τους επηρεάσει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και άφησε στην άκρη για λίγο τον «τελικό» πρόκρισης με τον Ερυθρό Αστέρα.

Αναλυτικά: «O Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, όπως είχατε προαναγγείλει στη χθεσινή προπόνηση και με τον καλύτερο τρόπο. Όμως, χωρίς να έχουμε διάθεση να "σταυρώσουμε" τον Μεριά, είναι το τρίτο ή το τέταρτο παιχνίδι που αποδεικνύεται μοιραίος. Πώς το βλέπετε εσείς αυτό;»

«Όσον αφορά στον αγώνα δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια λάθη σε αυτό το επίπεδο, γιατί είναι αναμενόμενο να το πληρώσουμε. Έτσι όπως το θέτετε το ερώτημα, έτσι φαίνεται ότι είναι καθοριστικός ένας παίκτης και κοστίζει στην ομάδα. Πρέπει να το αναλύσουμε, γιατί είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Οι παίκτες που παίζουν σε αυτήν τη θέση αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Αβραάμ έχει μία μικρή ενόχληση, ο Σισέ είναι απών και πρέπει να λυθεί. Έχει να κάνει με την ψυχολογία του, ασχέτως αν γίνονται λάθη. Τον επηρεάζουν, όμως. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι παραπάνω».

Πόσο θα σας επηρεάσει αυτό το διπλό πρόσωπο του Ολυμπιακού, ενόψει ΠΑΟΚ, και αν θεωρείτε ότι έπρεπε να παρέμβετε νωρίτερα με κάποιες αλλαγές...  «Πράγματι, ξεκινήσαμε καλά και ο Μουρίνιο έκανε αλλαγές όταν υπέφερε καθολικά. Έπρεπε να παρέμβει για να βοηθήσει την ομάδα του. Εμείς ξέρουμε ότι, όταν παίζεις στην Τότεναμ, υπάρχουν λεπτά στα οποία θα πρέπει να αντέξουμε. Περιμέναμε ότι θα είχαμε πίεση. Ξέραμε ότι θα έπρεπε να ήμασταν ψύχραιμοι και να πάρουμε λογικές αποφάσεις. Βλέπαμε ανάμεσα στο 2–2 και το 3–2 να έχει καλή αντίδραση. Πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμοι. Ήρθαμε προετοιμασμένοι για να αντέξουμε στην πίεση. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό που δεν πρέπει να γίνεται σε αυτό το επίπεδο είναι τέτοιου είδους λάθη».

Αυτό το αποτέλεσμα πόσο σας επηρεάζει ψυχολογικά, ενόψει ΠΑΟΚ; «Την Κυριακή θα αντιδράσουμε μία φορά θετικά. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν θα επηρεαστούμε από το σημερινό αποτέλεσμα. Θα είμαστε απολύτως σοβαροί και δυνατοί. Από την πρώτη στιγμή που προκριθήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ ξέραμε ότι η διαφορά θα ήταν μεγάλη, αλλά εκπροσωπήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρουσιάσαμε τον Ολυμπιακό όπως του αρμόζει. Όταν κάνουμε τέτοια παιχνίδια και έχουμε έναν βαθμό, μας αφήνει "πικρή γεύση". Είμαστε απογοητευμένοι. Ας είμαστε ρεαλιστές, γιατί ξέραμε με αυτούς τους αντιπάλους θα έπρεπε να διεκδικήσουμε την τρίτη θέση. Παίζουμε έναν "τελικό" απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα».

Είπατε ότι είναι "τελικός" με τον Ερυθρό Αστέρα. Θα αποτελέσει αυτή η πρόκριση "βαρόμετρο" για όλη τη φετινή πορεία; «Δεν έχουμε κάτι τέτοιο στο μυαλό μας, γιατί βρισκόμαστε σε μία φάση που θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για την Κυριακή. Από εκεί και πέρα, δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για πράγματα που θα συμβούν μετά τον Ερυθρό Αστέρα. Αυτό που υπάρχει στο μυαλό μας είναι ο ΠΑΟΚ. Να είστε σίγουροι ότι θα συγκεντρώνουμε βαθμούς για την Ελλάδα».

Τι σας είπε ο Μουρίνιο στο τέλος; «Μιλήσαμε για ποδοσφαιρικά πράγματα μόνο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης