Champions League: Μεγάλο διπλό η Λεβερκούζεν, προβάδισμα η Μπριζ - Δείτε όλα τα γκολ

Champions League: Μεγάλο διπλό η Λεβερκούζεν, προβάδισμα η Μπριζ - Δείτε όλα τα γκολ

Η Λεβερκούζεν πήρε την νίκη με 2-0 στην έδρα της Λοκομοτίβ, επικρατώντας στην μεγάλη μάχη για την πρόκριση στο Europa League - Η Μπριζ κατέκτησε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Γαλατά και διατηρεί την 3η θέση

000_1ML6AW
4ος Όμιλος
Λοκομοτίβ Μόσχας-Λεβερκούζεν 0-2

Μετά την ήττα με 1-2 στο πρώτο ματς, η Λεβερκούζεν ήθελε τρίποντο στη Μόσχα και αν γινόταν με σκορ που θα κάλυπτε αυτό του πρώτου αγώνα. Αποστολή εξετελέσθη, λοιπόν, για την ομάδα του Πέτερ Μπος, ο οποίος έδωσε θέση βασικού στον Ρέτσο και είδε το αυτογκόλ του Ζεμαλέντινοβ και τη γκολάρα του Μπέντερ να δίνουν στη Μπάγερ τη νίκη που της εξασφαλίζει την 3η θέση, δηλαδή τη συνέχεια στο Europa League, διατηρώντας ακόμη κάποιες ελπίδες για πρόκριση στους "16" του Champions League...

Για να γίνει, βέβαια, αυτό, θα πρέπει να έρθει ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων. Ενας συνδυασμός τυχερός, όπως ήταν και... αυτός του 11ου λεπτού, όταν από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έμεινε στην περιοχή της Λοκομοτίβ και βρήκε στο γόνατο του Μπιλιαλέντινοβ για να καταλήξει στα δίχτυα του Γκιγέρμε (0-1). Οι Γερμανοί είχαν από νωρίς το προβάδισμα και το κράτησαν και στη συνέχεια, παρά τις προσπάθειες των Ρώσων να ισοφαρίσουν. Δεν τα κατάφεραν ποτέ όμως και νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, συγκεκριμένα στο 54', ο Μπέντερ με ωραίο σουτ με το αριστερό (από πλάγια εντός περιοχής) έγραψε το 0-2. Εξέλιξη που... έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διαχειριστούν όπως έπρεπε την κατάσταση στη συνέχεια και να κρατήσουν εύκολα το σκορ.

Λοκομοτίβ Μόσχας (Γιούρι Σέμιν): Γκιγιέρμε, Ιγκνάτιεβ, Χέβεντες, Τσόρλουκα, Ρίμπους, Κριχόβιακ, Μπάρινοβ, Ζεμαλεντίνοβ (65' Κουλίκοβ), Αν. Μιραντσούκ, Εντερ (77' Σμόλοβ), Αλ. Μιραντσούκ.

Κλείσιμο
Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντέτσκι, Ρέτσος, Τα, Σβεν Μπέντερ, Γουέντελ, Αράνγκις, Ντεμίρμπαϊ (Λ. Μπέντερ), Μπελαράμπι (77' Λούκας Αλάριο), Μπέιλι (46' Μπάουμγκαρτλινγκερ), Ντιαμπί, Φόλαντ.


1ος Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Κλαμπ Μπριζ 19:55


«Χωρίς καρδιά, καμία δόξα». Αυτό έγραφε η φανέλα της Κλαμπ Μπριζ, αυτό έκαναν πράξη και οι παίκτες της στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γαλατασαράι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Βέλγοι βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 11’ από το πρώτο τέρμα την ομάδας του Φατίχ Τερίμ στη διοργάνωση, ωστόσο, αν και δεν τα παράτησαν φαινόταν ότι το ματς «στραβώνει». Τελικά, όμως, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε ο Κρεπέν Ντιατά, ο οποίος με ένα υπέροχο τέρμα έδωσε τον υπερπολύτιμο βαθμό στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, τα πανηγύρια ήταν τόσο έντονα που τους άφησαν με εννέα παίκτες.

Έτσι, η Μπριζ παρέμεινε 3η και στο + 1 από τη «Τζιμ Μπομ» και αν φέρει το ίδιο (ή καλύτερο) αποτέλεσμα από εκείνη την τελευταία αγωνιστική (φιλοξενείται από την Παρί Σεν Ζερμέν) τότε θα είναι αυτή που θα πάρει την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Την ίδια στιγμή, έδωσε την ευκαιρία στη Ρεάλ Μαδρίτης να παίξει χωρίς άγχος κόντρα στους Γάλλους, αφού εξασφάλισε το ότι θα βρίσκεται στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς

Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης άνηκε στη Γαλατασαράι. Μόλις στο 2’, ο Ομέρ Μπαϊράμ εκτέλεσε απευθείας φάουλ, το οποίο έδιωξε με δυσκολία ο Σιμόν Μινιολέ. Ενώ και το ψαλιδάκι που έπιασε σε δεύτερο χρόνο ο Αντέμ Μπουγιούκ πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βέλγου πορτιέρε.

Ό, τι δεν κατάφερε με τη φιλόδοξη ενέργειά του ο 32χρονος επιθετικός, το πέτυχε ο ίδιος εννιά λεπτά αργότερα. Ο Μπαϊράμ τον βρήκε με πολύ ωραία σέντρα και εκείνος παρά το στενό μαρκάρισμα του αντίπαλου αμυντικού, κατάφερε να κοντρολάρει και να βρει δίχτυα.

Παρά το τέρμα τους οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν (ή δεν ήθελαν, προκειμένου να βγαίνουν στην κόντρα) να κρατήσουν την μπάλα.
Ως εκ τούτου, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να διεμβολίσουν κυρίως από τα άκρα με τους Εμάνουελ Ντένις και Κρεπέν Ντιατά, οι οποίοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες στο 17’ και στο 23’.

Βέβαια, η κορυφαία τους έλαβε χώρα στο 36’. Ο Ντιατά σέντραρε από τα δεξιά, ο Λοΐς Απεντά έπιασε το μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Φερνάντο Μουσλέρα μπλόκαρε.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε… φουριόζα η Μπριζ, η οποία έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ντενίς, όμως, ο Μουσλέρα είχε και πάλι απάντηση.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά και οι θερμόαιμοι οπαδοί της Γαλατά έπαιζαν τη δική τους… μπάλα, το άγχος της Μπριζ αυξανόταν και μετουσιωνόταν σε ανούσιες επιθετικές προσπάθειες. Στο 80’ ο Νταβίντ Οκερέκε βρέθηκε μία «ανάσα» από το 1-1, όμως, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ανεπανάληπτη στιγμή.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως έχουν τελειώσει για την Μπριζ, ο Ντιατά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με μία απίστευτη ατομική ενέργεια και ένα ακόμα καλύτερο σουτ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μινιολέ. Ένα γκολ, το οποίο οδήγησε σε δύο κόκκινες (μέσω δεύτερων κίτρινων), αφού ο σκόρερ έβγαλε τη φανέλα του και ο Κλίντον Μάτα έσπασε το σημαιάκι του κόρνερ.
Γαλατασαράι (Τερίμ): Μουσλέρα, Μαριάνο, Ντονκ, Μαρκάο, Ναγκατόμο, Σερί, Λεμινά, Μπελχαντά (87' Μορ), Φεγκουλί, Μπουγιούκ, Μπαϊράμ (80' Ινάν).

Κλαμπ Μπριζ (Κλεμάν): Μινιολέ, Ρίκα, Ντέλι, Μέχελε, Μάτα Πέδρο, Φάνακεν, Μπαλάντα, Ριτς (46' Ντε Κετέλερε), Ντιατά, Οπέντα (77' Οκερέκε), Ντένις (58' Σκράιβερς)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης