Champions League: Σ-έξι Μπάγερν στο Βελιγράδι, καρέ ο Λεβαντόφσκι - Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ

Champions League: Σ-έξι Μπάγερν στο Βελιγράδι, καρέ ο Λεβαντόφσκι - Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ

Ενας τρομερός Λεβαντόφσκι πέτυχε το γρηγορότερο καρέ στο Champions League και η Μπάγερν διέλυσε με 6-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι - Πρωτιές για Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και Παρί

lewa4
Η Μπάγερν διέλυσε τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και ο Ολυμπιακός έχει πλέον την ευκαιρία κερδίζοντας τους Σέρβους να πάρει το εισιτήριο για το Europa League, ενώ στα δύο μεγάλα ντέρμπι της βραδιάς η Γιουβέντους νίκησε 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης και η Παρί αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, ισοφάρισε σε 2-2 την Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Χαμός στον τρίτο όμιλο όπου Σαχτάρ (1-1 στην Σίτι), και Αταλάντα, Ντινάμο Ζάγκρεμπ (2-0 οι Ιταλοί τους Κροάτες) διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο...

1ος Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν 2-2
Ο Μπενζεμά έκανε ό,τι έπρεπε, έφτιαξε το 2-0 για τη Ρεάλ, αλλά η Παρί επέστρεψε σε τρία λεπτά και με το 2-2 κράτησε για λογαριασμό της το καλό εισιτήριο για τους “16”. 28 στις 28 προκρίσεις οι Μαδριλένοι.



Λίγο νωρίτερα η ισοπαλία στην Πόλη μεταξύ Γαλατάσαραϊ και Μπριζ, εξασφάλιζε στη Ρεάλ την 28η πρόκρισή σε ισάριθμες παρουσίες της σε όμιλο Champions League. Απέμεναν να δει εάν μπορούσε να νικήσει την Παρί και να έχει μία μικρή ελπίδα να βρεθεί στο φινάλε της διαδικασίας στην κορυφή. Προηγήθηκε 2-0, αλλά ξαφνικά κατέρρευσε χωρίς αιτία και το 2-2 κλείδωσε οριστικά την 1η θέση του 1ου ομίλου υπέρ των πρωταθλητών Γαλλίας.

Ο Μπενζεμά που βρίσκεται σε ανυπέρβλητη κατάσταση, πήγα να καθαρίσει μόνος του το ματς. Βρήκε δίχτυα με πλασέ (17') και κεφαλιά (79'), έφτασε τα 14 γκολ στη σεζόν, με τα επτά να τα έχει σημειώσει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του. Οι Μαδριλένοι ήταν αρκετά καλοί, έχσασαν ευκαιρίες, είχαν και στις καθυστερήσεις δοκάρι σε φάουλ του Μπέιλ, μα δεν τα κατάφεραν.

Απλά και χωρίς να καταλάβει κανείς πώς και γιατί, η άμυνά της έκανε δύο κενά. Το πιο τρανταχτό αυτό στο 2-1 από τον Μπαπέ (81'), με τον Βαράν να μπερδεύεται με τον Κουρτουά. Η βολίδα του Σαράμπια (83') σφράγισε την ισοφάριση και το ότι οι Παριζιάνοι δεν χάνουν με τίποτα την παρουσία τους στην κλήρωση ως ισχυροί.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (76' Μόντριτς), Κρόος, Ισκο (82' Ρονρίγκο), Αζάρ (69' Μπέιλ), Μπενζεμά

Κλείσιμο
Παρί (Τόμας Τούχελ): Κέιλορ Νάβας, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μενιέ, Μπερνάτ, Κιμπέμπε, Βεράτι, Γκουέγ (46' Νεϊμάρ), Ντι Μαρία (75' Ντράξλερ), Μπαπέ, Ικάρντι (75' Σαράμπια).

Γαλατάσαραϊ-Μπριζ 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παρί 13 (12-2)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 8 (11-7)
3. Μπριζ 3 (3-9)
4. Γαλατάσαραϊ 2 (1-9)

Τελευταία αγωνιστική (11 Δεκεμβρίου)
Παρί – Γαλατάσαραϊ
Μπριζ – Ρεάλ Μαδρίτης

2ος Όμιλος
Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2
 

Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν Μονάχου  0-6
Ενας τρομερός Λεβαντόφσκι πέτυχε το γρηγορότερο καρέ στο Champions League και η Μπάγερν διέλυσε με 6-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.



Είναι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός, προκαλεί... τρόμο στις αντίπαλες άμυνες, σπάει ρεκόρ και βγάζει τη Μπάγερν από το... αδιέξοδο. Οι Βαυαροί διέλυσαν τον Ερυθρό Αστέρα με 6-0 στο Βελιγράδι, διατήρησαν το απόλυτο νικών, ενώ ο Πολωνός πέτυχε το γρηγορότερο καρέ στην ιστορία του Champions League. Nαι, χρειάστηκε μόλις.... 14 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα να βρει δίχτυα τέσσερις φορές, ενώ έγινε μόλις ο 5ος παίκτης που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά ματς στη διοργάνωση.

Αν το καταφέρει και κόντρα στην Τότεναμ, τότε θα φτάσει στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Κριστιάνο! Οσο για τον Ερυθρό Αστέρα, δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο ρυθμό του ματς, όμως η ήττα του Ολυμπιακού στο Λονδίνο του δίνει το δικαίωμα να παρουσιαστεί στον Πειραιά για δυο αποτελέσματα.

Η Μπάγερν μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο δεκάλεπτο είχε ήδη δυο καλές ευκαιρίες με Λεβαντόφσκι, Κουτίνιο. Ωστόσο, στο 14΄ ήρθε το πρώτο γκολ, όταν από σέντρα του Βραζιλιάνου ο Γκορέτσκα με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Το γκολ του Λεβαντόφσκι στο 41' δεν μέτρησε ποτέ, αφού είχε προηγηθεί χέρι. Ωστόσο, ο Πολωνός πήρε την... εκδίκησή του στην επανάληψη. Πέναλτι στο 53' για το 2-0, γκολ στο 60΄ από πάσα του Τολισό για το 3-0, στο 64' έκανε γκολ την πάσα του Παβάρ και στο 67΄ολοκλήρωσε την μοναδική του παράσταση με απίθανο γκολ! Στο 89' ο Τολισό διαμόρφωσε το 6-0!

Ερυθρός Αστέρας: Μπόριαν, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Ντεγκενέκ, Γκόμελιτς, Μάριν, Κάνιας (61' Βούλιτς), Γκαρσία (69΄ Πάνκοβ), Πέτροβιτς (76' Ιβανιτς), Μποάκι, Βουκάνοβιτς

Μπάγερν: Νόιερ, Μπόατενγκ, Παβάρ, Μαρτίνεθ (68' Κίμιχ), Αλκάνταρα, Κουτίνιο (60' Πέρισιτς), Γκορέτσκα, Τολισό, Ντέιβις, Λεβαντόφσκι (77' Μίλερ)

Η βαθμολογία
1.Μπάγερν Μονάχου 15
2.Τότεναμ 10
3.Ερυθρός Αστέρας 3
4.Ολυμπιακός 1

Τελευταία αγωνιστική (11 Δεκεμβρίου)
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας
Μπάγερν Μονάχου-Τότεναμ

3ος Όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι-Σαχτάρ Ντόνετσκ  1-1
Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε για δεύτερο σερί ματς στην ισοπαλία (1-1), όμως, ακόμα κι έτσι εξασφάλισε πρόκριση και πρωτιά και είναι στο... χέρι της Σαχτάρ να την ακολουθήσει στους «16»



Η ευνοϊκή παράδοση του Πεπ Γκουαρντιόλα με εννιά νίκες σε δώδεκα ματς ως τεχνικός κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ δεν συνεχίστηκε, η Σίτι δεν έπιασε τα συνηθισμένα της στάνταρ, αλλά... ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Οι Πολίτες πήραν τον έναν βαθμό που χρειάζονταν (1-1) για να κλειδώσουν και μαθηματικά την πρόκριση και την πρωτιά από τον 3ο όμιλο του Champions League, έκλεισαν το εισιτήριο τους για τους «16», εκεί όπου έχει όλα τα φόντα να βρεθεί και η Σαχτάρ αν εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που διαθέτει μετά την ισοπαλία στο Etihad και την ήττα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Αταλάντα.

Ο Γκουντογκάν άνοιξε το σκορ στο 56' για τους γηπεδούχους, αλλά οι Ουκρανοί απάντησαν στο 69' με όμορφη ομαδική προσπάθεια και τελείωμα του Σόλομον, ο οποίος είχε περάσει στο ματς έξι τέσσερα λεπτά νωρίτερα.

Το σκορ μέχρι το τέλος δεν άλλαξε παρά την πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Πεπ, η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για την Σίτι στον όμιλο πέρασε στην ιστορία και πλέον, οι Πολίτες έχουν 11 βαθμούς, ενώ η Σαχτάρ βρίσκεται δεύτερη με έξι και κρατά την πρόκριση στα χέρια της. Απλά, πρέπει να κερδίσει εντός έδρας την Αταλάντα την τελευταία αγωνιστική, που έχει τέσσερις, ενώ βολεύεται και με ισοπαλία, μόνο αν χάσει από την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά επί κροατικού εδάφους.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Ανχελίνο, Γκουντογκάν, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε (70' Νταβίντ Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Ζεσούς.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Κάστρο): Πιατόφ, Ισμαΐλι, Ματβιένκο, Κριβτσόφ, Ντόντο, Στεπανένκο, Άλαν Πατρίκ, Κονοπλιάνκα (65' Σόλομον), Κοβαλένκο, Τετέ, Μοράες (91' Σικάν).


Αταλάντα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ  2-0
Η Αταλάντα επικράτησε 2-0 της Ντιναμό, πήρε το πρώτο της τρίποντο και έχει κάποιες πιθανότητες, που θα τις κυνηγήσει τελευταία αγωνιστική στη Σαχτάρ.



Είχε ξεμείνει με έναν βαθμό σε τέσσερις αγωνιστικές. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, τώρα έχει μία ύστατη ελπίδα. Η Αταλάντα πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε όμιλο Champions League και με το 2-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει ακόμα μία ευκαιρία για να βρεθεί στους «16».

Στο 26' ο Γκούσενς σούταρε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης από λάθος εκτίμηση αμυντικού ο Μουριέλ πήρε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο ίδιος. Στο 47' ο Γκόμες έβαλε γκολάρα, καθάρισε το 2-0 και τώρα η Αταλάντα εάν νικήσει στη Σαχτάρ και δεν πάρει βαθμό η Ντιναμό δεν νικήσει εντός τη Σίτι, θα περάσει στην επόμενη φάση.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Κίερ, Παλομίνο, Χάτεμπερ, Γκόσενς, Γκόμες, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μουριέλ, Πάσαλιτς

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Λιβάκοβιτς, Λέοβατς, Τεοφίλ-Κατρίν, Ντιλαβέρ, Στογιάνοβιτς, Πέριτς, Αντέμι, Ολμο, Ιβάνουσετς, Ορσιτς, Πέτκοβιτς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μαν. Σίτι 11 (12-3)
2. Σαχτάρ 6 (8-10)
3. Ντ. Ζάγκρεμπ 4 (9-9)
4. Αταλάντα 4 (5-12)

Τελευταία αγωνιστική (11 Δεκεμβρίου)
Ντ. Ζάγκρεμπ – Μαν. Σίτι
Σαχτάρ - Αταλάντα


4ος Όμιλος
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης  1-0

Η Γιουβέντους ήθελε νίκη ή ισοπαλία μέχρι 1-1 για να είναι από σήμερα (26/11) σίγουρη για την 1η θέση, η Ατλέτικο ήθελε νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση και να πάρει προβάδισμα για την πρωτιά. Τελικά αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι Μπιανκονέρι, οι οποίοι είχαν ξανά το Νο7 στην 11άδα αλλά ήταν το Νο10 αυτό που έκανε τη διαφορά. Ο Πάουλο Ντιμπάλα είναι ανεβασμένος από την αρχή της σεζόν, τονώνει συνεχώς την αυτοπεποίθηση και αυτό φαίνεται από την έμπνευση (και φυσικά την εκτέλεση) στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν έγραψε το 1-0 με τρόπο που δεν φανταζόταν κανείς...

Αυτό, το γκολ δηλαδή στην τελευταία φάση, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το πρώτο ημίχρονο. Αρκετά ισορροπημένο ματς, με όχι και τόσο γρήγορο ρυθμό, Ιταλοί και Ισπανοί προσπαθούσαν αλλά δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν κάτι καλό. Μέχρι που ήρθε αυτό το τρελό φάουλ του Ντιμπάλα για το 1-0. Εξέλιξη που ανάγκασε τον Ντιέγκο Σιμεόνε να κάνει νωρίς στο β' μέρος και τις τρεις αλλαγές του, ψάχνοντας την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, έψαχναν το δεύτερο γκολ που θα καθάριζε το ματς και θα μπορούσαν να το πετύχουν στο 67', αν η μπάλα δεν κατέληγε στο δοκάρι από την προσπάθεια του Μπερναρντέσκι. Το σκορ παρέμενε στο 1-0 και το ματς ήταν ανοιχτό, με την Ατλέτικο να έχει δύο καλές στιγμές στα τελευταία λεπτά. Η πρώτη, στο 83', χάθηκε επειδή ο ανεβασμένος Ντε Λιχτ... τάπωσε τον Κορέα, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκτελέσει. Η δεύτερη, στο 94', χάθηκε επειδή ο Μοράτα δεν κατάφερε, μετά την πάσα του Κορέα, να σκοράρει στην κενή εστία... Ετσι, για να προκριθούν οι Μαδριλένοι θα πρέπει να νικήσουν στην τελευταία αγωνιστική τη Λοκομοτίβ εντός έδρας ή να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα, τέλος πάντων, από αυτό που θα φέρει η Λεβερκούζεν κόντρα στην αδιάφορη Γιουβέντους στη Γερμανία.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Ντε Σίλιο, Ματουιντί, Μπεντανκούρ (86' Κεντίρα), Πιάνιτς, Ράμσεϊ (63' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα (76' Ιγουαΐν), Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλακ, Τρίπιερ, Φελίπε, Ερμόσο, Λόντι (64' Λεμάρ), Ερέρα (60' Κορέα), Τόμας, Σαούλ, Κόκε, Βιτόλο (54' Ζοάο Φέλιξ), Μοράτα.


Λοκομοτίβ Μόσχας-Λεβερκούζεν 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Γιουβέντους 13 (10-4)
2. Ατλέτικο 7 (6-5)
3. Λεβερκούζεν 6 (5-7)
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-9)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11/12)
Ατλέτικο - Λοκομοτίβ Μόσχας
Λεβερκούζεν - Γιουβέντους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης