Champions League: Φουλ για πρόκριση κόντρα στην Τότεναμ - Οι πρεμιέρες Μουρίνιο στη διοργάνωση

Champions League: Φουλ για πρόκριση κόντρα στην Τότεναμ - Οι πρεμιέρες Μουρίνιο στη διοργάνωση

Εμφάνιση αλά «Γ. Καραϊσκάκης» θέλει ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο (22:00, CosmoteSports2) - Τι συνέβη τις έξι φορές που εμφανίστηκε για «πρώτη φορά» σε πάγκο ομάδας ο Μουρίνιο

valbuena-toe
Κόντρα σε προγνωστικά και ιστορία θέλει απόψε ο Ολυμπιακός να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ (22:00, CosmoteSports2HD). Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι στην αγγλική πρωτεύουσα και ευελπιστεί σε εμφάνιση ανάλογη με αυτή του πρώτου παιχνιδιού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητές του για πρόκριση στο Europa League, αρχικά και, υπό συνθήκες, να κυνηγήσει και τη δεύτερη θέση.

«Δεν φοβόμαστε κανέναν, δεν θα χαρίσουμε τίποτα στην Τότεναμ», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου προπονητή των «ερυθρολεύκων», ο οποίος έχει όλα του τα όπλα στη... φαρέτρα, με μοναδικό ερωτηματικό να είναι η δυνατότητα του Γκιλιέρμε να παίξει και για τα 90 λεπτά. Από το 2000 κι έπειτα οι επισκέψεις των Πειραιωτών στο Νησί είναι 12, στις οποίες μετράει μια νίκη, μια ισοπαλία και δέκα ήττες.

Από την άλλη, η Τότεναμ, έχει όλα τα βλέμματα στραμμένα επάνω της. Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζοσέ Μουρίνιο, όλη η Ευρώπη θα περιμένει να δει το πρώτο εντός έδρας ματς του Πορτογάλου προπονητή, την υποδοχή των φιλάθλων σε αυτόν και γενικά, την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα. «Φυσικά έχω μεγάλο κίνητρο, όμως πρώτα είναι η πρόκριση και μετά εγώ», δήλωνε χθες ο «Special One» και, παράλληλα παραδέχθηκε πως με τέτοιο ρόστερ δεν φοβάται κανέναν στο Champions League. Οι Λονδρέζοι απόψε θέλουν να πάρουν τη νίκη για να «κλειδώσουν» την πρόκριση στους «16» και γι'αυτό δεν πρόκειται να αλλάξουν την... πετυχημένη συνταγή του Σαββάτου που πέρασε με το «διπλό» από την έδρα της Γουέστ Χαμ.

Σημειώνεται, ότι με «διπλό» ο Ολυμπιακός πάει στους τέσσερις βαθμούς και, ελπίζοντας σε δύο νίκες της Μπάγερν στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της με Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και Τότεναμ (εντός) και δική του νίκη την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκης» με τους Σέρβους, καπαρώνει τη δεύτερη θέση.

Για την τρίτη θέση, η οποία δίνει και το εισιτήριο για το Europa League, έχει περιθώριο να μην πάρει αποτέλεσμα σήμερα, ωστόσο θα πρέπει να χάσει ο Ερυθρός Αστέρας από την Μπάγερν και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να πάρει το τελευταίο παιχνίδι στο Φάληρο.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βούλγαρος Γκεόργκι Καμπάκοφ, ο οποίος σφυρίζει για πρώτη φορά κάποια ελληνική ομάδα, προερχόμενος από την πρώτη κατηγορία της UEFA. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Μαργκαρίτοφ και Βαλκόφ, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ποπόφ και στο VAR οι Ιταλοί, Φάμπρι και Μάσα.

Πιθανές ενδεκάδες

Κλείσιμο
Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γκαζανίγκα, Οριέ, Σάντσεζ, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Ντάιερ, Γουίνκς, Λούκας, Άλι, Σον, Κέιν
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά, Μασούρας, Ποντένσε, Γκερέρο

Οι έξι «πρεμιέρες» του Μουρίνιο στο Champions League

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Τότεναμ θα κάνει κόντρα στον Ολυμπιακό «πρεμιέρα» για έκτη φορά στο Champions League. Οι πέντε προηγούμενες ήταν οι ακόλουθες:

Πόρτο (vs Ρεάλ Μαδρίτης)
Το παρθενικό παιχνίδι του Ζοσέ Μουρίνιο στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στις 19 Φεβρουαρίου του 2002, στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο 39χρονος – τότε – τεχνικός είχε αντικαταστήσει τον Οκτάβιο Μασάδο στον πάγκο της Πόρτο, η οποία βρισκόταν στη δεύτερη φάση των ομίλων, μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκό και Σπάρτα Πράγας. Με ένα γκολ του Σολάρι, η «βασίλισσα» νίκησε 1-0, με τον Μουρίνιο να μπαίνει... με το αριστερό στη διοργάνωση. Την πρώτη του νίκη την πήρε λίγες ημέρες αργότερα, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

2002 February 19 Real Madrid Spain 1 Porto Portugal 0 Champions League


Τσέλσι (vs Παρί Σεν Ζερμέν)
Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο, το 2004, ο Μουρίνιο έγινε ο “Special One” του Στάμφορντ Μπριτζ. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει τους αστέρες που επιθυμούσε ο Πορτογάλος τεχνικός. Ένας από αυτούς, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ήταν ο πρωταγωνιστής στο εναρκτήριο παιχνίδι των ομίλων, τη σεζόν 2004-05. Ο Ιβοριανός επιθετικός σημείωσε δύο τέρματα στη νίκη της Τσέλσι με 3-0 μέσα στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ αυτός που είχε ανοίξει το σκορ ήταν ο αρχηγός, Τζον Τέρι.

PSG 0 x 3 Chelsea - Liga dos Campeões 2004/2005


Ίντερ (vs Παναθηναϊκός)
Οι «πράσινοι» αποτελούν σταθμό για τον Special One στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον ίδιο να κάνει ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ως προπονητής της Ίντερ, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, τη σεζόν 2008-09, οι «νερατζούρι» πήραν τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, με σκορ 0-2, χάρις στα τέρματα των Μαντσίνι και Αντριανό. Η ελληνική ομάδα, ωστόσο, πήρε άτυπη ρεβάνς στο παιχνίδι του Μιλάνου, επικρατώντας με 1-0.

2008-09 PANATHINAIKOS - INTER 0-2 (CL)


Ρεάλ Μαδρίτης (vs Άγιαξ)
Το 2010 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ίντερ και στη συνέχεια αποχώρησε από το Μιλάνο με προορισμό τη Μαδρίτη. Το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ έγινε στο Μπερναμπέου στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων της σεζόν 2010-11. Η ομάδα του Μουρίνιο πήρε «σβηστά» τη νίκη με 2-0 απέναντι στον Άγιαξ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «βασίλισσα» ήταν ο Ιγκουαϊν, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο.

15/09/10 Real Madrid 2 : 0 Ajax UCL Resumen/Highlights


Τσέλσι (vs Βασιλεία)
Στην επιστροφή του στον πάγκο της Τσέλσι, ο Πορτογάλος τεχνικός έπεσε θύμα έκπληξης στο πρώτο παιχνίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίπαλος ήταν η Βασιλεία, στην πρεμιέρα των ομίλων της σεζόν 2013-14, σε ένα θεωρητικά εύκολο ματς για τους «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τον 21χρονο – τότε – Μοχάμεντ Σαλάχ. Σε εκείνο το παιχνίδι έλαμψε το αστέρι του Αιγύπτιου (τότε μπήκε στο μάτι της Τσέλσι), ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη των Ελβετών. Ο ίδιος και ο Στρέλερ σκόραραν για τους φιλοξενούμενους, για το τελικό 1-2, ανατρέποντας το 1-0 που είχε κάνει νωρίτερα ο Όσκαρ.

Basel 2-1 Chelsea - UEFA Champions League 2013-2014


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vs Βασιλεία)
Σε ένα ακόμη ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μουρίνιο τέθηκε αντιμέτωπος με τη Βασιλεία. Ωστόσο, αυτή τη φορά έκανε το... καθήκον του, παίρνοντας τη νίκη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην επιστροφή τους στη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν με 3-0 την ελβετική ομάδα, για την πρώτη αγωνιστική τη σεζόν 2017-18. Φελαϊνί, Λουκάκου και Ράσφορντ σημείωσαν τα γκολ των γηπεδούχων στο Ολντ Τράφορντ, για το άνετο 3-0.


Manchester United vs Basel 3-0   Highlights & Goals  12.9.2017
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης