Champions League, Τότεναμ–Ολυμπιακός: Όλα για όλα στο Λονδίνο απέναντι στον Μουρίνιο

Champions League, Τότεναμ–Ολυμπιακός: Όλα για όλα στο Λονδίνο απέναντι στον Μουρίνιο

Ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει χαρακτήρα στον αγώνα κόντρα στην Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο, που θα κρίνει το μέλλον του στο Champions League (22:00, Cosmote Sport 2)

4901008
Η προτελευταία στροφή των ομίλων του Champions League βρίσκει τον Ολυμπιακό  να δοκιμάζεται στο νέο γήπεδο της Τότεναμ, έχοντας μαθηματικές ελπίδες ακόμη για τη δεύτερη θέση, ωστόσο μετά το αναπάντεχο 1-1 με τον Πανιώνιο, που άλλαξε τις ισορροοπίες στο ελληνικό πρωτάθλημα, το πρωτο ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους είναι να βγάλουν αντίδραση στο γήπεδο.

«Να αφήσουμε πίσω μας αυτό που έγινε με τον Πανιώνιο, μας πείραξε αλλά το Champions League είναι άλλη διοργάνωση και πρέπει να ψάξουμε το αποτέλεσμα κόντρα στην Τότεναμ. Να συγκεντρωθούμε σε αυτό, δεν είναι εύκολο, η Τότεναμ έχει νέο προπονητή, τον Ζοσέ Μουρίνιο», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Ματιέ Βαλμπουενά κατά τη αναχώρηση της αποστολής με όλους τους ερυθρόλευκους να ξεκαθαρίζουν ότι το μυαλό τους είναι στο ματς με τους Λονδρέζους και όχι στο επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (Κυριακή 1/12).

«Έχουμε δουλέψει πολύ για να είμαστε εδώ και θα δείτε αντίδραση. Είμαστε μες στους στόχους μας. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Έχουμε δουλέψει πολύ. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητές μας. Ίσως ένα αρνητικό αποτέλεσμα μας πληγώνει και επηρεάζει την ψυχολογία μας. Όμως έχουμε γερές και δυνατές βάσεις. Μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα όμως έχουμε την δυνατότητα να αντιδράσουμε. το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν θα επηρεάσει το ματς με την Τότεναμ», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική μετά το ματς της Νέας Σμύρνης, αλλά ξέρει ότι ο μοναδικός τρόπος για να... απαντήσει είναι τα αποτελέσματα.

Απ' ότι φαίνεται ο Πορτογάλος ετοιμάζεται να επαναφέρει το 4-3-3 με τον Βαλμπουενά να μένει αρχικά στον πάγκο και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν με εξαίρεση τους εδώ και καιρό απόντες Φορτούνη, Σισέ, ενώ στο πλευρό της ομάδας είναι από χθες και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ηγέτης των ερυθρόλευκων παρά την πικρία του για την απρόσμενη ισοπαλία με τον Πανιώνιο ταξίδεψε στο Λονδίνο και βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή.

Κλείσιμο
Όσον αφορά την Τότεναμ, οι Σπέρς στις πρώτες μέρες της εποχής Μουρίνιο, ναι μεν ξεκίνησαν με το διπλό στην έδρα της Γουεστ Χαμ (επικράτησαν με 3-2), αλλά είναι ακόμη νωρίς να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Ο Πορτογάλος θα κοουτσάρει για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα εντός έδρας και η στάση των οπαδών της Τότεναμ είναι ένα ερωτηματικό (καθώς λάτρευαν τον Ποτσετίνο) ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι προέκυψε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον τραυματισμό του Ντέιβις, τη θέση του οποίου αναμένεται να πάρει ο Ρόουζ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μπάγερν έχει ήδη προκριθεί από τον όμιλο με την Τότεναμ να έχει 6 βαθμούς, τον Ερυθρό Αστέρα 3 και τον Ολυμπιακό 1, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές (η σημερινή κι αυτή που ακολουθεί σε δύο εβδομάδες) με τις υπόλοιπες τρεις θέσεις του ομίλου να είναι ανοικτές.

Οι πιθανές ενδεκάδες
Τότεναμ: Γκατσανίγα, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ρόουζ, Ντάιερ, Γουίνκς, Σον, Άλι, Μόουρα, Κέιν.
Ρόουζ.
Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βούλγαρος Γκεόργκι Καμπάκοφ, ο οποίος σφυρίζει για πρώτη φορά κάποια ελληνική ομάδα, προερχόμενος από την πρώτη κατηγορία της UEFA. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Μαργκαρίτοφ και Βαλκόφ, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ποπόφ και στο VAR οι Ιταλοί, Φάμπρι και Μάσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης