Επιστροφή στη δράση στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Επιστροφή στη δράση στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Σέντρα και πάλι στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων, η δράση, το γκολ και το θέαμα επιστρέφουν στις οθόνες μας

jose-mourinho-tottenham-training-201119v
Απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι προσδεθείτε για ένα ακόμη συναρπαστικό Σαββατοκύριακο στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης!

The Premier League is back!


Σέντρα στην 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ με  όλα τα φώτα όπως είναι φυσικό να στρέφονται στην αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Τότεναμ.

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στο αγγλικό πρωτάθλημα στον πάγκο των Σπερς,  αν μη τι άλλο επιθυμία όλων είναι να συνδυαστεί με ένα νικηφόρο ντεμπούτο.  Άλλωστε, οι δύο ομάδες πλέουν σε ταραχώδη νερά, δεδομένης της κατάταξης που θέλει την Τότεναμ στη δέκατη τέταρτη θέση και τα «Σφυριά» στη δέκατη έκτη.

Η επιστροφή του Special One στον πάγκο θα μπορούσε να αναζωογονήσει μια ομάδα σε πλήρη κρίση αποτελεσμάτων, η οποία αγνοεί τη νίκη στην Premier League εδώ και πέντε αγωνιστικές. Από την άλλη πλευρά, τα Σφυριά βρίσκονται στην 16η θέση του  πρωταθλήματος, μη έχοντας νίκη στα τελευταία έξι ματς που έχουν δώσει και οι αρμόδιοι έχουν θέσει ως πρώτο στόχο για την αντικατάσταση του Μανουέλ Πελεγκρίνι τον Ράφα Μπενίτεθ.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η  «έξοδος» της Τσέλσι στην  έδρα της Μάντσεστερ Σίτι . Ένα ματς με πολλαπλά σημαίνοντα είναι για τον Φρανκ Λάμπαρντ. Κι αυτό γιατί ο προπονητής της Τσέλσι έχει συνδέσει το όνομα του και με την Μάντσεστερ Σίτι, όταν ως παίκτης της θυγατρικής Νιου Γιορκ Σίτi αγωνίστηκε πρώτα με τη φανέλα των «πολιτών» τη σεζόν 2014-15 και χάρισε μία εικονική στιγμή όταν σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα. Επιπλέον όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αξίζει να σημειωθεί η επάνοδος του Έντερσον κάτω από τα δοκάρια της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

Τέλος, η Κρίσταλ Πάλας υποδέχεται την Λίβερπουλ, η οποία θα αγωνιστεί χωρίς τους Σαλάχ και Ρόμπερτσον, καθώς και η Μπράιτον την αξιόμαχη Λέστερ. 

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Σάββατο 23/11
 Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 14:30
 Άρσεναλ-Σαουθάμπτον
 Μπράιτον-Λέστερ
Κλείσιμο
 Γουότφορντ-Μπέρνλι
 Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ
 Μπόρνμουθ-Γουλβς
 Έβερτον-Νόριτς
 Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 19:30

Κυριακή 24/11
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 18:30

Δευτέρα 25/11
Άστον Βίλα-Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ  22:00 

Δράση και στην Γερμανία!

Η Bundesliga επιστρέφει και η 12η αγωνιστική συναντά την Γκλάντμπαχ στην κορυφή και στο +4 από την δεύτερη μονομάχο .Οι πρωτοπόροι δοκιμάζονται στο Βερολίνο απέναντι στην Ουνιόν.

Η Μπάγερν που είναι στο -4 αλλά δείχνει να ανακάμπτει με τον Χάνσι Φλικ στον πάγκο, αντιμετωπίζει στο Ντίσελντορφ την Φορτούνα με απόντες τον τιμωρημένο Μπόατενγκ και τους τραυματίες Ζίλε και Ερναντέζ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακόμη παρουσιάζει ο αγώνας της Λεβερκούζεν με την Φράιμπουργκ.

Αναλυτικά, η 12η αγωνιστική:

Σάββατο 23/11
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπάγερν Μονάχου
Ουνιόν Βερολίνου-Γκλάντμπαχ
 Λειψία-Κολωνία 19:30

Κυριακή 24/11

 Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Χόφενχαϊμ-Μάιντς 19:00 

Σέντρα και στην Ισπανία 

Η προσοχή όλων αναμφίβολα στραμμένη στο δύσκολο έργο της Ρεάλ Μαδρίτης!

Οι «μερένχες» -στους οποίους τα πάντα γυρίζουν γύρω από τον Γκάρεθ Μπέιλ- υποδέχονται την  Ρεάλ Σοσιεδάδ (5η), η οποία δείχνει έτοιμη να τους οδηγήσει σε απώλεια βαθμών.

Ένα γεγονός που θα ευνοήσει την ισόβαθμη με τη Βασίλισσα στην κορυφή, Μπαρτσελόνα (αμφότερες έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, το μεταξύ τους ντέρμπι στις 18 Δεκέμβρη), η οποία φιλοξενείται από την ουραγό Λεγανές.

Στις έδρες των Γρανάδα και Βαγιαδολίδ αγωνίζονται οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη, αντίστοιχα, οι οποίες προσδοκούν επίσης σε μία «χάρη» από του Βάσκους μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Τέλος, εξαιρετικής σπουδαιότητας η αναμέτρηση της «διπρόσωπης» φέτος, Ρεάλ Μπέτις, με τη Βαλένθια στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». 

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική:

Σάββατο (23/11)

Λεγκανές-Μπαρτσελόνα 14:00
Μπέτις-Βαλένθια 17:00
Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης 19:30
Ρεάλ Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 22:00

Κυριακή 24/11

Εσπανιόλ-Χετάφε 13:00
Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 15:00
Έιμπαρ-Αλαβές 17:00
Βιγιαρεάλ-Θέλτα 19:30
Βαγιαδολίδ-Σεβίλλη 22:00

Η Serie A ξαναρχίζει με ενδιαφέροντα ματς και ένα από αυτά θα γίνει το Σάββατο στο San Siro.

Εκεί, η Μίλαν θα υποδεχθεί τη Νάπολι και μια ματιά στα στατιστικά επιβεβαιώνει ότι οι ομάδες των Στέφανο Πιόλι και Κάρλο Αντσελότι θέλουν να αποφύγουν τα χειρότερα...

Συγκεκριμένα, οι Ροσονέρι που πραγματοποιούν το χειρότερο τους ξεκίνημα από το 1941-42, έχουν 7 ήττες σε 12 αγωνιστικές και αν χάσουν ξανά τότε για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι ήττες θα είναι 8 έπειτα από 13 αγωνιστικές. Οι Μιλανέζοι είναι χωρίς νίκη κόντρα στη Νάπολι στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στο San Siro, εκεί όπου φέτος έχουν τρεις ήττες σε πέντε αγώνες.

Οι Παρτενοπέι, από την άλλη πλευρά, μετράνε πέντε σερί ματς χωρίς νίκη, είναι το χειρότερο τους σερί από το 2016 και αν γίνουν έξι οι αγώνες το Σάββατο θα... επιστρέψουν στο 2013.

Στα υπόλοιπα ματς, η πρωτοπόρος Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της 5ης Αταλάντα, με την απουσία του Κριστιανο ρονάλντο λόγω ενόχλησης στο γόνατο, ενώ  η  2η  Ίντερ έχει εύκολο έργο στην έδρα της 11ης Τορίνο.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Σάββατο 23/11
Αταλάντα-Γιουβέντους 16:00
Μίλαν-Νάπολι 19:00
21:45 Τορίνο-Ίντερ

Κυριακή 24/11
Μπολόνια-Πάρμα 13:30
Σασουόλο-Λάτσιο 
Ρόμα-Μπρέσια
Βερόνα-Φιορεντίνα
Σαμπντόρια-Ουντινέζε
Λέτσε-Κάλιαρι 21:45
ΣΠΑΛ-Τζένοα 

 Ligue 1

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το παιχνίδι της ανεβασμένης Σεντ – Ετιέν με την Μονπελιέ (24/11, 18:00), αλλά και της Μπορντό με τη Μονακό (24/11, 16:00).

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική:

Σάββατο 23/11
Λιόν-Νις 18:30
Αμιέν-Στρασβούργο 21:00
Ανζέ-Νιμ 21:00
Μετς-Ρεμς 21:00
Μπρεστ-Ναντ 21:00
Ντιζόν-Ρεν 21:00

Κυριακή 24/11

Μπορντό-Μονακό 16:00
Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ 18:00
Τουλούζ-Μαρσέιγ 22:00


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης