Ολυμπιακός: Κόντρα στον Άλμπα η δεύτερη γερμανική ευκαιρία

Ολυμπιακός: Κόντρα στον Άλμπα η δεύτερη γερμανική ευκαιρία

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά την… τσάμπα ήττα από τη Μπάγερν στο Μόναχο, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Βερολίνο (21:00, Novasports2) την Άλμπα, για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

osfp-euro1
Γερμανική… περιοδεία μέρος δεύτερο απόψε για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι», αντιμετωπίζουν την Άλμπα Βερολίνου (21:00, Novasports2) στην πανέμορφη «Mercedes Benz Arena» για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, θέλοντας να πάρουν αυτό που μέσα από τα… χέρια τους έχασαν την Τρίτη, απέναντι στην έτερη εκπρόσωπο της Γερμανίας στη διοργάνωση, Μπάγερν Μονάχου. Την τέταρτη νίκη τους φέτος και παράλληλα το δεύτερο «διπλό» τους.

Θεωρητικά και σε συνδυασμό με το φυσιολογικό ψυχολογικό «άδειασμα» για τον τρόπο που χάθηκε η νίκη πριν δύο βράδια, η αποστολή του Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολη. Η Άλμπα, προέρχεται από δύο σερί νίκες (Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (εκτός) και Ερυθρό Αστέρα (εντός)), παίζει όμορφο και γρήγορο μπάσκετ και μπορεί να βάλει δύσκολα σε κάθε ομάδα. Οι απουσίες των Τίμαν, Σίβα, Πένο και Κάβανο, την αποδυναμώνουν σημαντικά, όμως υπάρχουν μονάδες ικανές για όλα, με πολύ καλή χρονιά φέτος. Παίκτες όπως οι Γιεντράιτις, Χέρμνασον, Σίκμα, Ενόκο, Γκιφάι και Ερικσον, μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Θα πρέπει επίσης να αντιπαρατάξουν αθλητικότητα, ενέργεια και να μην παρασυρθούν από τον ρυθμό της Άλμπα, που είναι η τέταρτη καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα με 85,1 πόντους μέσο όρο και παράλληλα η χειρότερη άμυνα, με 90,1 παθητικό ανά παιχνίδι. Επίσης, είναι πρώτη σε ασίστ με 20,4 και πέμπτη πιο εύστοχη ομάδα στα τρίποντα, με 38,4%. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάρει περισσότερα απόψε από τους Σπανούλη, Πολ και Ριντ και να είναι το ίδιο καλοί οι διακριθέντες του Μονάχου.

Οι δύο ομάδες, έχουν ίδιο ρεκόρ με τρεις νίκες και έξι ήττες στα εννέα πρώτα παιχνίδια.

Διαιτητές του αγώνα, είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Μίλια Βοίνοβιτς (Σερβία) και Μικέλ Ρόσι (Ιταλία).

Προϊστορία

Κλείσιμο
Σε επίπεδο παρελθόντος, οι δύο ομάδες αναμετρώνται απόψε για έβδομη φορά και πρώτη μετά την σεζόν 2003/4. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πέντε νίκες και μία ήττα, έχοντας το απόλυτο νικών τις δύο φορές που αντιμετώπισαν την Αλμπα στην έδρα της. Το αποψινό παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο του Final Four του 2009, όπου συμμετείχε και ο Ολυμπιακός.

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης