Το χρονικό της επιστροφής του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό

Το χρονικό της επιστροφής του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό

Πέντε μήνες μετά την αποχώρηση του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Ρικ Πιτίνο, αφού πρώτα ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας, επέστρεψε και στο τριφύλλι - Δυσαρέσκεια στην ΕΟΚ για τη συγκεκριμένη εξέλιξη

4950524
Στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Ρικ Πιτίνο. Ο 68χρονος τεχνικός, ένας ζωντανός μύθος του κολεγιακού μπάσκετ, μας αποχαιρέτισε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά μέσα σε 10 ημέρες έκανε μια διπλή επιστροφή στην ελληνική μπασκετική πραγματικότητα που δεν έχει προηγούμενο, καθώς αφού αρχικά ήρθε, είδε και συμφώνησε για να αναλάβει την εθνική ομάδα και να την οδηγήσει στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά του καλοκαιριού κι εδώ και λίγες ώρες συμφώνησε να αναλάβει ξανά και τον Παναθηναϊκό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Το καλοκαιρινό αντίο
Στις 21 Ιουνίου 2019 ο Ρικ Πιτίνο μέσα από το αγαπημένο του twitter ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό...



«Η χρονιά που πέρασε ήταν απίστευτη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την εξαιρετική τους προσπάθεια. Ευχαριστώ το staff για την αφοσίωση και την πίστη τους. Ευχαριστώ τον παθιασμένο ιδιοκτήτη και τον General Manager της ομάδας. Επίσης ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα για την καλοσύνη σας και την φιλοξενία σας. Μια υπέροχη χώρα που θα είναι για πάντα μέσα στην καρδιά μου. Θα μου λείψετε πολύ αλλά επιστρέφω σπίτι και ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου», έγραψε ο πολύπειρος τεχνικός και λίγες ημέρες αργότερα γινόταν γνωστό ότι ο Πιτίνο είχε πάρει την απόφαση του για οικογενειακούς λόγους (ο εγγονός του αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας).

Οι πρώτες φήμες και η Εθνική
Κλείσιμο
Τον Οκτώβριο με τον Παναθηναϊκό να ψάχνεται, ο Πιτίνο έβαλε φωτιά με την ανάρτηση του ότι έρχεται στην Ελλάδα... Οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν και τελικά αποδείχθηκε ότι πίσω από τον καπνό υπήρχε φωτιά, μόνο που η εστία ήταν... διαφορετική καθώς (εκείνη την εποχή τουλάχιστον) αφούσε την εθνική ομάδα.

Στις 11 Νοεμβρίου η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρουσίασε και επίσημα τον Ρικ Πιτίνο ως το νέο προπονητή της Εθνικής ομάδας με τη διοίκηση της ΕΟΚ μετά από καιρό να παίρνει τα εύσημα απ' όλους για την επιλογή της...

Στην επίσημη παρουσίαση του από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Βασιλακόπουλο όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι θα κάνει αν δεχθεί κάποια πρόταση στο μεσοδιάστημα από το NBA ή την Euroleague ο Πιτίνο είχε πει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχει δουλειά που δεν θα με αφήσει να μην προπονήσω αυτή την ομάδα. Όταν δίνω τον λόγο μου, αυτό δεν είναι δουλειά. Είναι τιμή. Είναι κάτι που παίρνω πολύ σοβαρά και είναι μια κάτι που θα κρατήσω για όσο ζω».

Παγωμάρα σην ΕΟΚ, ενθουσιασμός στον ΠΑΟ
Ο Πιτίνο λοιπόν ποτέ δεν είπε ότι δεν θα αναλάβει κάποια ομάδα, αλλά ξεκάθαρα είπε ότι αν προκύψει πρόταση ο ίδιος είναι θετικός, αρκεί να μην του ζητηθεί να αποχωρήσει από την Εθνική.

Ίσως κι ι ο ίδιος να μην πίστευε ότι ο Παναθηναϊκός θα του χτυπούσε τόσο γρήγορα ξανά την πόρτα, αλλά για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο Αμερικανός τεχνικός ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή για την αντικατάσταση του Πεδουλάκη και τελικά κατάφερε να τον πείσει... Ο ίδιος πάντως όπως φρόντισε να δείξει και μέσω twitter δεν έχει κανένα πρόβλημα και κανέναν ενδοιασμό...



Μόνο που αυτή η εξέλιξη ήταν ένα... σοκ για τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που είχαν θεωρήσει ότι ο Πιτίνο δεν θα πήγαινε σε άλλη ομάδα.

«Τώρα έχουν διαμορφωθεί νέα δεδομένα τα οποία οφείλουμε να επανεξετάσουμε και θα τοποθετηθούμε επί του θέματος», έλεγαν πηγές από την ΕΟΚ αφήνοντας να διαρρεύσει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια.

Την ίδια ώρα υπάρχει ξεσηκωμός στον κόσμο του Παναθηναϊκού για την επιστροφή του καθώς όλοι πιστεύουν ότι θα ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης