Euroleague, Άλμπα-Ερυθρός Αστέρας 92-80: Έκρηξη Γκεντράιτις για τους Γερμανούς

Euroleague, Άλμπα-Ερυθρός Αστέρας 92-80: Έκρηξη Γκεντράιτις για τους Γερμανούς

Η ομάδα του Βερολίνου έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +17 - Οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύθηκαν το μοναδικό «νεκρό» διάστημα των Γερμανών

alba
Η Άλμπα Βερολίνου έδωσε συνέχεια στη νίκη στο ΟΑΚΑ καθώς επικράτησε εντός έδρας του Ερυθρού Αστέρα με 92-80 κι έφτασε στις τρεις νίκες στη διοργάνωση της Euroleague.

Η Άλμπα Βερολίνου επέβαλε γρήγορο τέμπο, είχε ευστοχία στο μακρινό σουτ και μετά τα πρώτα πέντε αγωνιστικά λεπτά (10-7, 5’) είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Προηγήθηκε με 16-9, δύο λεπτά αργότερα και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 21-15 καθώς οι γηπεδούχοι είχαν 4/7 τρίποντα.

Η έκρηξη του Γκεντράιτις έδωσε διαφορά στους γηπεδούχους οι οποίοι προηγήθηκαν έως και με +17 (42-25, 18’). Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να κρατηθεί στο παιχνίδι μέσα από την αποτελεσματικότητα των ψηλών του καθώς Ότζο και Κούζμιτς έδωσαν συνολικά 20 πόντους στο πρώτο μέρος, αρκετοί από αυτούς προήλθαν μάλιστα μέσα από επιθετικά ριμπάουντ. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 46-34.

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν εκμεταλλεύτηκε το «νεκρό» ξεκίνημα της Άλμπα στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε τη διαφορά έως στα επίπεδα των οκτώ πόντων (46-38) κι όταν η γερμανική ομάδα βρήκε ρυθμό στην επίθεση, αυτή επανήλθε στο +17 (62-45, 27:30). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ (67-54).

Η Άλμπα δεν αύξησε τη διαφορά, αλλά ούτε κινδύνεψε να τη χάσει στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου. Η γερμανική ομάδα διατήρησε την καλή επαφή με το καλάθι από μακρινή απόσταση, από την άλλη πλευρά ο Ερυθρός Αστέρας τα περίμενε όλα από τους ψηλούς καθώς με εξαίρεση τον Τσόβιτς και κάποια ξεσπάσματα του Μπίλι Μπάρον, δεν πήρε βοήθειες από τα γκαρντ. Η Άλμπα μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο με +12 (81-69). Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία πέντε λεπτά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με εξαίρεση την προστασία του αμυντικού ριμπάουντ, η Άλμπα είχε τα υπόλοιπα. Καλά ποσοστά ευστοχίας, πολυφωνία στην επίθεση και καλό ρυθμό. Από τη στιγμή που προηγήθηκε με διψήφια διαφορά, είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Κλείσιμο
Δείτε τα highlights του αγώνα: 

ALBA Berlin - Crvena Zvezda mts Belgrade Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 9


ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι τέσσερις… σωματοφύλακες για την Άλμπα ήταν οι Γκεντράιτις, Σίκμα, Χέρμανσον και Γκιφάι οι οποίοι σημείωσαν 67 πόντους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ενοκό περιόρισε τη δράση ο Ότζο, ήταν αποτελεσματικός και στην επίθεση.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Εκτός κλίματος ήταν για τον Ερυθρό Αστέρα οι Λορέντζο Μπράουν, Τσαρλς Τζένκινς.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το ξέσπασμα του Γκεντράιτις στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δέκα πόντοι που σημείωσε και η διαφορά ασφαλείας που έδωσε στην ομάδα του.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες, είχαν διαστήματα στο παιχνίδι όπου έμοιαζαν χαμένες.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι δύο «δουλεμένες» τάπες του Σίκμα στον Κούζμιτς.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 46-34, 67-54, 92-80

alba_pin
erithros_pin


Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης