Super League 1: Όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη της Λίγκας

Super League 1: Όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη της Λίγκας

Μείωση φορολογίας και ΦΠΑ, εισιτήρια, πρωτάθλημα β' ομάδων και μετακινήσεις οπαδών ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης

liga_lisandros
Ειπώθηκαν αρκετά σε μία κουβέντα που είχε διάρκεια πάνω από 1,5 ώρα. Πέραν της παρουσίασης των πεπραγμένων της Λίγκας αλλά και του επετειακού βίντεο των 60 χρόνων υπήρχαν αρκετά ενδιαφέροντα που προέκυψαν από την πλευρά του προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου. Το Gazzetta που έδωσε το παρών στην συνάντηση θα επιχειρήσει να επισημάνει τα πλέον σημαντικά:

@ Για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ και της φορολογίας. Οι ομάδες έχουν κινηθεί και θα ήθελαν και μείωση της φορολογίας στα συμβόλαια και επίσης του ΦΠΑ στα εισιτήρια. Γίνεται μία γενικότερη προσπάθεια ειδικά στο ζήτημα της μείωσης του φόρου των συμβολαίων, που όμως επειδή έχει να κάνει με τουλάχιστον δύο Υπουργεία και μία Ανεξάρτητη Αρχή δεν είναι τόσο απλό.

@ Για το ζήτημα των εισιτηρίων που παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση αλλά και το γεγονός ότι η Λίγκα κράτησε τον κόσμο αυτόν: ο Λυσάνδρου θεωρεί πως το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα των εισιτηρίων θα προκύψει μετά το πέρας του β' γύρου και ίσως και να είναι κάπως άδικο τώρα υπό την έννοια ότι υπάρχουν ομάδες που έχουν παίξει παραπάνω ματς από άλλες στην έδρα τους. Ξεκαθαρίστηκε πως τα εισιτήρια δεν μπορούν να αμφισβητηθούν καθώς προκύπτουν μετά από εκκαθάριση που δίνεται στον παρατηρητή. Όπως ξεκαθάρισε σχετικά ο Λυσάνδρου περισσότερα μπορεί να είναι λιγότερα όχι. Τονίστηκε δε από μέρους του πως το εμπορικό κομμάτι με το μάρκετινγκ πάντα συνδέεται με το αγωνιστικό σκέλος. Άλλωστε όπως παρουσιάστηκε φέτος έχει γίνει κορυφαία επίδοση σε επίπεδο προσέλευσης φιλάθλων.

@ Κατά την άποψη του Μηνά Λυσάνδρου η άνοδος των εισιτηρίων και το γεγονός πως υπάρχει μέσος όρος εισιτηρίων 7.500 ανά αγώνα και ίσως και παραπάνω έχει να κάνει δεδομένα με το θέαμα και το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα φέτος και στο πόσο καλά ξεκίνησε η σεζόν. Ο Μηνάς Λυσάνδρου γενικότερα είναι της άποψης πως υπάρχει καλή αύρα στον κόσμο και γίνεται ένα καλό πρωτάθλημα.

@ Στην Λίγκα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση όχι μόνο για το Fantasy League και τα social media και την ανταπόκριση αλλά και για τα live των αγώνων των μικρών ομάδων. Ο Μηνάς Λυσάνδρου σχολίασε πως είναι ένα πρότζεκτ και προϊόν που μπορεί να πουληθεί και χωριστά εμπορικά και ότι μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον ακόμα και από πλατφόρμες scouts. Ενδεικτικό είναι πως άνθρωποι από 37 χώρες είχαν δει live το φάιναλ φορ των ομάδων Κ-17 από το youtube.

@ Για το θέμα των μικρών και της χρησιμοποίησής τους: έχει γίνει μία κουβέντα στην αρμόδια επιτροπή κυρίως για τους αγώνες του Κυπέλλου. Στην Λίγκα θεωρούν πως για να υπάρξει κίνηση με υποχρεωτική παρουσία μικρών στην 11άδα σε αγώνες Κυπέλλου θα πρέπει να γίνει με τρόπο σωστό. Να είναι μία συμμετοχή με λογική, ουσία και αντίκρισμα.

Κλείσιμο
@ Για το πρωτάθλημα των β' ομάδων: χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση και ρύθμιση ωστόσο πέραν αυτού η συζήτηση... κόλλησε στο πως θα διαμορφωθεί αυτή η κατηγορία των ομάδων αυτών και πως θα ανεβαίνουν, που θα πέφτουν και που θα υπάγονται. Πρέπει να υπάρχει κοινώς πρόβλεψη θέσης. Όλες οι ομάδες το θέλουν, να υπάρχει δηλαδή πρωτάθλημα β' ομάδων, όμως η εκτίμηση είναι πως δεν θα είναι πάνω από έξι ή επτά που θα μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό. Υπάρχει μία αισιοδοξία πως μπορεί να γίνει του χρόνου και να είναι πρωτάθλημα Κ-23 αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι τελικό. Ίσως να είναι πιο σίγουρο για του παραχρόνου. Η Λίγκα σε αυτό το πλαίσιο είναι σε άμεση επικοινωνία με λίγκες όπως της Αγγλίας και της Πορτογαλίας.

@ Για το πρόγραμμα και την σκέψη να γίνονται ματς τις Παρασκευές: η ιδέα αυτή έπεσε από πέρυσι. Η τωρινή διοίκηση προσπάθησε να το κάνει πράξη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Να έχει ένα εναρκτήριο παιχνίδι Παρασκευή που να μην είναι μεγάλης ομάδας και να δώσουν όλοι οι σύλλογοι το παρών. Δεν μπόρεσε να γίνει αυτό και δεν μπορεί να συμβεί τώρα γιατί δεν είναι στην προκήρυξη όμως μπορεί να συμβεί του χρόνου.

@ Για τις μετακινήσεις: επιθυμία όλων είναι να ανοίξουν οι μετακινήσεις. Πλέον θα υπάρχει ένας ειδικός σύνδεσμος που θα είναι υπεύθυνος για κάθε ομάδα για την σωστή επικοινωνία με την Αστυνομία, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τις Αρχές. Στην Λίγκα θέλουν να είναι πολύ προσεκτικοί με αυτό το θέμα διότι ένα τυχόν δυσάρεστο συμβάν ή ένα πρόβλημα στην μετακίνηση οπαδών μπορεί να χαλάσει την εικόνα του πρωταθλήματος ή να επιφέρει μεγάλους... μπελάδες.

@ Για το ζήτημα των χορηγιών: υπάρχει ικανοποίηση στην Λίγκα πλην όμως σχετικά με τον κεντρικό χορηγό η λογική ήταν να μην κλείσει κάπου με σαφώς πιο χαμηλό τίμημα. Υπήρξαν προτάσεις που δεν ικανοποίησαν και δεν έγιναν αποδεκτές.

@ Για το γηπεδικό: η Λίγκα δεν έκανε πουθενά πίσω. Το ιδανικό θα ήταν τα γήπεδα να ήταν όλα ΟΚ από τον Αύγουστο, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό. Στόχος πλέον είναι να γίνεται σωστή συντήρηση και διατήρηση των πλέον πολύ καλών αγωνιστικών χώρων σε όλα τα γήπεδα. Εκτός των άλλων θα δοθεί και βιβλιαράκι σε όλες τις ομάδες από την αρμόδια εταιρεία.

@ Για τα 60 χρόνια της Α' Εθνικής θα βγει ένα πολύ μεγάλο λεύκωμα και θα γίνει μία εκδήλωση στις 16 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα του Σταύρου Νιάρχου. Το Λεύκωμα θα έχει 260 σελίδες. Θα υπάρχουν 2 σελίδες για κάθε σεζόν και θα είναι ως φόρος τιμής για όλες τις ομάδες και την κατηγορία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης