ATP Finals, Τσιτσιπάς-Ζβέρεφ 2-0 (6-3, 6-2): Ιστορική πρόκριση για τον Στέφανο!

ATP Finals, Τσιτσιπάς-Ζβέρεφ 2-0 (6-3, 6-2): Ιστορική πρόκριση για τον Στέφανο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με εκπληκτική εμφάνιση διέλυσε μέσα σε μία ώρα τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «4» του ATP Finals -  Έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στα ημιτελικά του ATP Finals - Την Παρασκευή στις 16:00 με Ναδάλ

tsit-0
Στέφανος Τσιτσιπάς και Αλεξάντερ Ζβέρεφ γνώριζαν πως όποιος από τους δύο επικρατήσει με 2-0 θα έπαιρνε από σήμερα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του ATP Finalsαλλά αυτός που εμφανίστηκε στο γήπεδο αποφασισμένος να... καθαρίσει την πρόκριση ήταν ο Στέφανος!

Με μια εμφάνιση βγάλμενη από... υπολογιστή, ο Τσιτσιπάς διέλυσε τον Γερμανό αντίπαλο του μέσα σε μία ώρα, κερδίζοντας τον για 4η συνεχόμενη φορά και εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά ενώ απομένει ένας ακόμη αγώνας για να ολοκληρωθεί ο όμιλος του...

Κι όμως η αναμέτρηση της Παρασκευής με τον Ράφα Ναδάλ στο Λονδίνο, είναι... αδιάφορη για τον Στέφανο, σε αντίθεση με τον Ισπανό που καίγεται καθώς θέλει μόνο νίκη για να μπορέσει να τον ακολουθήσει στην τελική τετράδα.

Οι προβλέψεις πριν το σημερινό αγώνα ήθελαν ένα μεγάλο ντέρμπι και μέχρι το 3-3 του πρώτου σετ δικαιώθηκαν... Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους με τον Τσιτσιπά να σβήνει δύο μπρέικ πόιντς στο 5ο γκέιμ (3-2) και να... σκοτώνει τον Ζβέρεφ στο 8ο γκέιμ.

tsitsifast
Κλείσιμο




Έχοντας κρατήσει το δικό του σερβίς και το προβάδισμα (4-3), έπαιξε με υπομονή, έβγαλε τρομερές άμυνες στα σερβίς του Γερμανού και οδήγησε τον Ζβέρεφ σε αβίαστα λάθη κάνοντας το μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο. Κι εκεί δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και δίνοντας μόλις ένα πόντο πήρε το γκέιμ και το σετ.

Κυρίως όμως πήρε το πάνω χέρι στο ψυχολογικό κομμάτι, κάτι που φάνηκε με το καλημέρα στο 2ο σετ με τον Τσιτσιπά να ξεκινά με νέο μπρέικ.

Ο Ζβέρεφ μείωσε προσωρινά σε 2-1, ωστόσο ο Τσιτσιπάς κράτησε με άνεση το σερβίς του (3-1) και συνέχισε με δεύτερο μπρέικ χάρις και πάλι στις απίθανες επιστροφές του αποτελειώνοντας ψυχολογικά τον αντίπαλο του.

Ότι κι αν δοκίμαζε ο Ζβέρεφ, ο Τσιτσιπάς είχε έτοιμη απάντηση με το τελικό 6-2 να αποτυπώνει την εκπληκτική παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή που αποθεώθηκε από τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας οι οποίοι βρέθηκαν και σήμερα στην O2 Arena του Λονδίνου.

Τσιτσιπάς: «Τα έκανα όλα σωστά...»
Αμέσως μετά τον θρίαμβο του ο Στέφανος στις πρώτες του δηλώσεις δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του για την τρομερή του εμφάνιση καθώς όπως τόνισε αρχικά:
«Έμεινα έκπληκτος από την απόδοση μου... Τα έκανα όλα σωστά. Δεν ήμουν μόνος στο γήπεδο, αλλά με πάρα πολύ κόσμο. Απλά παίζω το παιχνίδι μου, έχω καθαρό πλάνο στο μυαλό μου, τι πρέπει να κάνω. Είναι δύσκολο όταν οι αντίπαλοι βρίσκουν λύσεις στο παιχνίδι σου. Πρέπει προσαρμοστείς και εγώ προσπαθώ να είμαι απρόβλεπτος. Έχω αφοσιώσει πολύ χρόνο για να βελτιωθώ κυρίως στο σερβίς μου. Απολαμβάνω την δουλειά με όλη την ομάδα μου».

Για το αν νιώθει κάτι ιδιαίτερο που αγωνίζεται στην O2 Arena του Λονδίνου είπε: «Είδα μπλουζάκια με πολλούς διάσημους που έχουν περάσει από εδώ. Οπότε είναι πιο ιδιαίτερο για μένα. Η αλήθεια είναι ότι μας συμπεριφέρονται σαν VIP».

Για τον ημιτελικό απέναντι στον Ράφα Ναδάλ: «Είναι ένας από τους καλύτερους δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστεί συγκέντρωση και πειθαρχία, παίζει πολύ καλό τένις. Θα πρέπει να ξεπεράσω τον εαυτό μου για να μπορέσω να τον κερδίσω».
Την Παρασκευή στις 16:00 με αντίπαλο τον Ναδάλ

Την Παρασκευή στις 16:00 (Cosmote Sport 6) θα δώσει το τελευταίο του παιχνίδι στον όμιλο "Αντρέ Άγκασι" στο Λονδίνο και στο ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αντίπαλος του θα είναι ο Ράφα Ναδάλ ο οποίος θέλει νίκη για να συνεχίσει στα ημιτελικά ενώ ο Στέφανος έχει προκριθεί αλλά με νίκη θα περάσει ως πρώτος.

Ο Στέφανος θα είναι πρώτος ακόμη και εάν χάσει αλλά κερδίσει ο Γερμανός τον Ρώσο.

Στον άλλο αγώνα στις 22:00 θα παίξουν ο Μεντβέντεφ με τον Ζβέρεφ.

Η βαθμολογία σε 2 αγώνες: 1. Τσιτσιπάς (2-0 νίκες, 4-0 σετ, 25-15), 2. Ζβέρεφ (1-1, 2-2, 17-18), 3. Ναδάλ (1-1, 2-3, 25-28), 4. Μεντβέντεφ (0-2, 1-4, 26-32).



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης