Γιώργος Δώνης: «Μετά από καιρό χαμογελάμε»

Γιώργος Δώνης: «Μετά από καιρό χαμογελάμε»

Ο Γιώργος Δώνης δήλωσε περήφανος που παρά τη δική του απουσία - λόγω τιμωρίας - άπαντες από τον πάγκο μετέφεραν στους ποδοσφαιριστές του θετική ενέργεια για τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ (3-2), τονίζοντας πως επιτέλους μετά από καιρό η κακοτυχία σταμάτησε και οι «πράσινοι» χαμογελούν

4942560
Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς του «τριφυλλιού» στη συνέντευξη Τύπου:

«Πολύ μεγάλη νίκη. Γίνεται ακόμα μεγαλύτερη με τον τρόπο που ήρθε. Ήταν πολύ σημαντικό στη διάρκεια του αγώνα, η πίστη των παικτών στο δεύτερο μέρος αλλά και η συμπεριφορά του κόσμου στο 0-2. Θέλω να σταθώ σε αυτό το κομμάτι. Όταν ένα ματς κυλάει με αυτό τον τρόπο στο πρώτο ημίχρονο που δεν έχουμε ένταση και ενέργειες κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ και δεχόμαστε εύκολα δυο τέρματα, καταλαβαίνετε ότι με τις συνθήκες που επικρατούν φοβάσαι και τη συμπεριφορά του κόσμου.

Σήμερα σε αυτό το ματς τη νίκη μας την έδωσαν οι παίκτες και ο κόσμος. Για το ματς, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ένταση και ενέργεια. Η ΑΕΚ προηγήθηκε γρήγορα μετά την πρώτη φάση και σκόραρε με τον Μπακάκη. Είχαμε την κατοχή, πηγαίναμε σε αλλαγές παιχνιδιού στον Χατζηγιοβάνη, όμως οι επιλογές και τα τελειώματα δεν ήταν τα καλύτερα εξαιρουμένης της φάσης που απέκρουσε ο Μπάρκας.

Η ΑΕΚ μας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και προηγήθηκε με δύο τέρματα. Πήραμε ρίσκα έχοντας μιλήσει στο ημίχρονο. Υπάρχει κίνδυνος όταν παίρνεις ρίσκα. Πέρα από τη μεγάλη ευκαιρία που υπήρχε να γίνει το 3-0, πρέπει να σταθούμε στην ικανότητα του Διούδη που μας κράτησε μέσα στο ματς. Θεωρούμε ότι είναι ένας από τους καλύτερους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες το πίστευαν περισσότερο. Ισοφαρίσαμε γρήγορα, οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη. Αν είσαι ουδέτερος το ευχαριστιέσαι αυτό το ματς όπως και στην Τούμπα. Μετά από καιρό επιτέλους χαμογελάμε με τους τρεις βαθμούς σε ένα ντέρμπι. Από αυτό πρέπει να πάρουμε πράγματα. Και θετικά και αρνητικά. Ώστε να σταματήσουμε λίγο την επιπολαιότητα και την αφέλειά μας μέσα στα ματς. Πολλές φορές προκαλούμε εναντίον μας τα πράγματα».

Για τον κόσμο και τη συμπεριφορά του: «Ειλικρινά αν ισχύει ότι έχω βάλει κι εγώ ένα μικρό ποσοστό, χαίρομαι πολύ. Από την ώρα που ξεκίνησε το παιχνίδι, άσχετα από την απόδοσή μας και το αποτέλεσμα, ο κόσμος μου θύμισε άλλη εποχή. Είναι σημαντικός στην ανάπτυξη που προσπαθεί να κάνει η ομάδα με τα παιδιά στο ρόστερ. Τους έχουμε ανάγκη δίπλα μας τους οπαδούς. Είναι μια ωραία μέρα σε αυτό το κομμάτι. Προσφέραμε χαρά σε αυτούς που ήρθαν να μας στηρίξουν. Νιώσαμε ότι επηρέασε στο μέγιστο την ομάδα αυτή η αύρα για να φτάσει στην ανατροπή».

Για τη νοοτροπία στη διαδικασία πρωταθλητισμού: «Όταν μιλάω για αυτό, μιλάω για νοοτροπία και φιλοσοφία παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο. Και να μπορούμε σε αυτό το πράγμα να επηρεάσουμε τους χαρακτήρες των παικτών γιατί έχουμε πολλούς νεαρούς. Για να μπορούν να συμπεριφέρονται ανάλογα στις απαιτήσεις της ομάδας. Δεν σου δίνουν αυτά τα παιχνίδαι το πρωτάθλημα. Το βασικό κομμάτι στη νοοτροπία που θέλουμε να φτιάξουμε είναι την ψυχική αντοχή. Κι αυτό χρειάζεται προπόνηση και διαμορφώνεται από το πως κυλάει ένα παιχνίδι. Πρέπει να είσαι ψυχικά δυνατός να κάνεις κι επίθεση πέρα από την άμυνα κι αυτό το χάσαμε στην Τούμπα. Η ομάδα προσπαθεί να βελτιωθεί σε αυτό και υπάρχει άνθρωπος της επιστήμης για να βοηθήσει. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε, είμαστε αρκετά μακριά».

Για το κενό στον άξονα της ΑΕΚ και τον Κολοβέτσιο: «Αν κάποιος μας παρατηρήσει, είμαστε ομάδα που κάνει ξεκάθαρα πράγματα στο γήπεδο. Ανάλογα πως παίζει ο αντίπαλος σε άμυνα είμαστε 4-4-2. Η ΑΕΚ δεν προσπαθούσε να χτίσει παιχνίδι στην αρχή και πήγαινε σε μεγάλες πάσες. Σε ανάπτυξη ο ένας χαφ γίνεται 8άρι και ο Ζαχίντ ελεύθερος. Αυτό που έβλεπα στο πρώτο μέρος, ήταν πως κυκλοφορούσαμε τη μπάλα αλλά δεν είχαμε την ενέργεια που απαιτείται ώστε να έχουμε έναν παίκτη με όγκο, να βάλει πλάτη, να γυρίσει στον αντίπαλο, να δημιουργήσει παίκτη παραπάνω. Πήραμε την απόφαση στο ημίχρονο να κάνουμε δυο αλλαγές.

Στον Περέα ώστε να είναι βοηθητικός του Μακέντα σε πρώτη φάση. Βάλαμε περισσότερους παίκτες στον άξονα. Ο Περέα δεν μπορούμε να ανταποκριθεί δεξιά και αποφασίσαμε να πάει ο Μακέντα αριστερά και να μείνει κορυφή ο Περέρα και ο Ζαχίντ σε πιο ελεύθερο. Ο Τάσος έπαιξε πάνω στον Χουλτ από δεξιά. Ήμασταν τυχεροί ή ικανοί γιατί οι αποφάσεις αυτές δούλεψαν. Είχαμε κράμπες στο τέλος με τον Χατζηγιοβάνη και με τον Σένκεφελντ. Έπρεπε να διασφαλίσουμε το 2-2 και να πάμε στο 3-5-2 και να εκμεταλλευτούμε και το ύψος.

Για τον Κολοβέτσιο είναι σοβαρός, είναι αρχηγός, προσπαθεί σκληρά. Δυστυχώς στη θέση αυτή παίζουν δύο. Ο Πούγγουρας είναι σε καλή κατάσταση, ο Μπαρτ είναι προσωπικότητα, ο Δημήτρης παλεύει για τον χρόνο του, ο Μαυρομμάτης είναι καλά, ο Νούνες είναι καλός ποδοσφαιριστής κι ας μένει εκτός. Για να κερδίσεις χρόνο τώρα πρέπει να υπάρξει ένας τραυματισμός ή μια τιμωρία και να διεκδικήσεις την ευκαιρία».

Για την εικόνα στα ντέρμπι: «Αν κάνουμε ανάλυση των ματς από Ολυμπιακό και μετά, θεωρώ ότι τα καλύτερα παιχνίδια με τη μπάλα στα πόδια είναι με Ξάνθη και Λάρισα απλά ήμασταν αναποτελεσματικοί. Δεν θεωρώ ότι δεν είχαμε μέταλλο ή κίνητρο. Πολλές φορές τα ματς είναι διαφορετικά, έχεις ν' αντιμετωπίσεις άλλον αντίπαλο με άλλη άμυνα και πρέπει να γίνεις αποτελεσματικός. Κόντρα σε Άρη, Ολυμπιακό, Ατρόμητο, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αν εξαιρέσουμε τον Άρη που ήταν πολύ άσχημο, σε όλα συμπεριφερθήκαμε πολύ καλά. Δεν θα διαφωνήσω ότι το κίνητρο και η συγκέντρωση είναι μεγαλύτερα. Πέρυσι υπήρχε ξεκάθαρο κίνητρο η 5άδα. Φέτος είναι το πρεστίζ. Δεν παίζουμε Ευρώπη λόγω τιμωρίας. Όλο αυτό είναι στο μυαλό των παικτών. Είναι προβληματικό γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο στόχος για την ανάπτυξη της ομάδας. Έχει να κάνει με το πρεστίζ της ομάδας. Σήμερα μου έκανε εντύπωση πως όλοι οι συνεργάτες μου στον πάγκο και τους αξίζουν συγχαρητήρια, όλοι έδιναν θετική ενέργεια μαζί με τον κόσμο στους παίκτες. Με έκανε περήφανο που ήμουν τιμωρημένος στην εξέδρα».

Για τα γκολ που δέχεται η ομάδα δίχως ιδιαίτερες απειλές: «Προβληματικό κομμάτι. Είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε βρει λύση. Κάθε φορά συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Έχουμε αστάθεια αμυντική. Δεν έχουμε ισορροπία. Άλλο να υπάρχει ατομικό λάθος. Είμαστε ευάλωτοι σε στιγμές που δεν φαίνεται μεγάλη απειλή από τον αντίπαλο. Μας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα αυτό. Πρέπει σε αυτό το κομμάτι να επηρεάσουμε το μυαλό των παικτών και να το λύσουμε. Πέρυσι, χωρίς να παίζουμε το ίδιο καλά γιατί φέτος παίζουμε πολύ ανώτερα, η συνοχή ήταν καλύτερη σε αυτό το κομμάτι. Κάναμε λιγότερα λάθη. Άρα είναι κομμάτι που προσπαθούμε να επέμβουμε».

Για το αποτέλεσμα, την ψυχολογία και την τύχη: «Το συγκεκριμένο ματς πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Είναι δεδομένο. Ο τρόπος που έγινε, ο τρόπος που λειτούργησε η ομάδα και το αποτέλεσμα είναι τεράστια ώθηση. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με τον σωστό τρόπο και να προχωρήσουμε. Για την κακοτυχία συμφωνώ γιατί πάντα το ποδόσφαιρο σου παίρνει και σου δίνει. Οι ομάδες που φαίνονται ότι προοδεύουν, πάντα παίρνουν αυτό που αξίζουν στο τέλος. Εμείς πρέπει να κάνουμε λιγότερα τα προβλήματά μας, να προοδεύουμε και να αρχίσουμε να κερδίζουμε τα πιο βατά ματς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης