Πρόεδρος Super League 1: Θα ήταν παράλογο να μη θέλουμε μετακινήσεις οπαδών

Πρόεδρος Super League 1: Θα ήταν παράλογο να μη θέλουμε μετακινήσεις οπαδών

Ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου, έδειξε ικανοποιημένος από τη σημερινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

4886795
Ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε με τον Λευτέρη Αυγενάκη έμεινε ο Μηνάς Λυσάνδρου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Super League 1.

«Γενικά είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι γιατί όλες οι συναντήσεις με το υπουργείο είναι εποικοδομητικές. Θέλαμε να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», είπε αρχικά. Και συνέχισε.«Υπάρχουν πολλά σημαντικά ζητήματα που πρέπει να μπουν στο τραπέζι. Αν για παράδειγμα μιλήσουμε για μετακινήσεις οπαδών θα ήταν παράλογο σε ένα πρωτάθλημα που δείχνει αυξητικές τάσεις όσον αφορά τα εισιτήρια να μην θέλαμε μετακινήσεις. Πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Δεν θέλουμε να δώσουμε μεγάλες υποσχέσεις. Θέλουμε την αύξηση των οπαδών και να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια τους».

Πιο αναλυτικά: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι διότι όλες μας οι συναντήσεις μέχρι σήμερα στο Υπουργείο είναι εποικοδομητικές και έχουν και αποτέλεσμα. Όπως είδατε σήμερα η Super League είχε μια διευρυμένη εκπροσώπηση, δεν ήμουν μόνο εγώ ως πρόεδρος, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες φορές, ακριβώς διότι θέλαμε μια ουσιαστική συζήτηση, να ανταλλάξουμε απόψεις οι οποίες θα καλύψουν όλα τα θέλω και όλες τις πτυχές της διοργάνωσης του πρωταθλήματός μας, αλλά και του πλαισίου που το διέπει. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και πραγματικά είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι για το ποια μέρα θα ξημερώσει με την εν εξελίξει διαδικασία τη νομοθετική, η οποία τις επόμενες μέρες, ως προς το πρώτο της στάδιο ολοκληρώνεται και στη συνέχεια θα καθοριστεί ακόμη καλύτερα με το νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος προβλέπεται με τις αρχές του νέου έτους, να ψηφιστεί.

- Ποιο ήταν το σημαντικότερο ζήτημα που σας απασχόλησε στη συζήτηση και αν πάρθηκε κάποια απόφαση συγκεκριμένη;
«Νομίζω δεν υπάρχει ιεράρχηση ως προς τη σημασία των σημαντικών θεμάτων, όλα τα ζητήματα μας απασχολούν. Σίγουρα ο αθλητικός νόμος κυριάρχησε, διότι καλύπτει όλο το πλαίσιο οργάνωσης των πρωταθλημάτων και δη του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που εκφράζεται και διοργανώνεται μέσω της Super League. Αν, για παράδειγμα, μιλήσουμε για μετακινήσεις οπαδών που ήδη έχουν αρχίσει να απελευθερώνονται σταδιακά με πρωτοβουλία του Υπουργείου σε συνεργασία με τους φορείς, θα ήθελα να πω το εξής: Θα ήταν τουλάχιστο παράλογο σε ένα πρωτάθλημα το οποίο δείχνει αποδεδειγμένα και μετρήσιμα, αυξητικές τάσεις ως προς τα εισιτήρια, εμείς να συζητάμε για το πώς θα περιορίσουμε την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Είναι ένα παράδειγμα για το πώς ακουμπήσαμε ένα θέμα, το οποίο το πήγαμε πιο μπροστά, το εξελίξαμε και άμεσα, πολύ σύντομα θέλω να πιστεύω, θα έχουμε αποτελέσματα και γενικά τη θεσμοθέτηση αυτού του πλαισίου. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πλαίσιο σε συνεργασία με το Υπουργείο το όποιο θα είναι φιλικό προς το φίλαθλο και θα αυξάνει αφενός μεν την παρουσία των οπαδών, αφετέρου το επίπεδο ασφάλειας των διοργανώσεων. Και για τους συνδέσμους συζητήθηκε και αυτό είναι στο τραπέζι. Είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη και νομίζω ότι επειδή όλοι στο τέλος της ημέρας θέλουμε το ίδιο πράγμα, θα βρούμε και εκεί την καλύτερη λύση».

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης