Champions League: Όλα τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα στο Μόναχο

Champions League: Όλα τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα στο Μόναχο

Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν μαθηματικά στη διεκδίκηση της 2ης θέσης του ομίλου παρά την ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν - Μάχη με τον Ερυθρό Αστέρα για την 3η θέση - Τι δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το ματς με τους Βαυαρούς

4945131
Η ήττα του Ολυμπιακού στο Μόναχο ήταν λίγο ως πολύ... μέσα στο πρόγραμμα. Το γεγονός, ωστόσο, ότι η ομάδα του Πειραιά παραμένει «ζωντανή», έστω και μαθηματικά, στο παιχνίδι της διεκδίκησης της 2ης θέσης του ομίλου, προσθέτει επιπλέον κίνητρο στους «ερυθρόλευκους», να τα παίξουν όλα για όλα στο ματς του Λονδίνου, κόντρα στην Τότεναμ.

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού είναι πολλά μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League και περιλαμβάνουν από την κατάκτηση της 2ης θέσης και το πέρασμα στην επόμενη φάση του κορυφαίου θεσμού, έως και τον αποκλεισμό απ΄ όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς ακόμα και η 3η θέση, που δίνει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League, διεκδικείται από τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός έχασε στο Μόναχο, παραμένει χωρίς νίκη στον όμιλο, αλλά τουλάχιστον ήρθαν ευχάριστα νέα από το Βελιγράδι, εκεί όπου ο Ερυθρός Αστέρας γνώρισε την ήττα (4-0) από την Τότεναμ.

Αυτόματα η Μπάγερν εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Λονδρέζοι δείχνουν ως το φαβορί για τη 2η, ενώ «ερυθρόλευκοι» και Σέρβοι μπορούν να τερματίσουν από 2οι μέχρι 4οι.

Ας δούμε επιγραμματικά τι θέλουν οι Πειραιώτες στα εναπομείναντα ματς, ενώ για την οικονομία της κουβέντας να τονίσουμε πως εάν χάσουν από τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο θα τερματίσουν οριστικά στην 4η θέση. Οπως και στην περίπτωση που οι Σέρβοι κερδίσουν την Μπάγερν και εκείνοι δεν κερδίσουν στο Λονδίνο. Αρα το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου υπάρχει το καλό σενάριο να διεκδικούν τη 2η θέση, αλλά και το απευκταίο να βρεθούν οριστικά 4οι.

Στα καλά σενάρια τώρα...

Κλείσιμο
*Με δύο νίκες και ισάριθμες ήττες της Τότεναμ, τότε ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

* Σε περίπτωση που την 5η αγωνιστική κάνει το ίδιο αποτέλεσμα με τους Σέρβους ή εκείνοι χάσουν και αυτός αποσπάσει ισοπαλία στο Λονδίνο ή εκείνος κερδίσει και ο Ερυθρός έρθει ισόπαλος, στις 11 Δεκεμβρίου θα του κάνει νίκη με «μισό-μηδέν» για να έρθει 3ος (σε κάθε άλλη περίπτωση θα μείνει 4ος). Βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να επικρατήσει της Τότεναμ και ο Ερυθρός να ηττηθεί. Αυτόματα με ισοπαλία στο φινάλε να είναι σίγουρα 3ος. Ξέχωρα ότι με διπλό επί της Τότεναμ θα παραμείνει στο «κόλπο» για τη 2η θέση.

* Εάν όμως ο Ερυθρός πάρει ένα βαθμό από τους Βαυαρούς και εκείνος ηττηθεί στο Λονδίνο, στο φινάλε του ομίλου ακόμη και αν κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, θα υστερεί στην ισοβαθμία σε σχέση με τους Σέρβους, καθώς στο Μαρακανά έχασε με 3-1. Σε αυτή την περίπτωση για να πάρει την 3η θέση θα θέλει νίκη με 2-0 ή εάν σκοράρει ο Ερυθρός Αστέρας νίκη με 3 γκολ διαφορά (4-1, 5-2 κτλ). Εφόσον επικρατήσει με 3-1 τότε θα «μετρήσει» η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο, όπου αυτή τη στιγμή ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται στο -10 και ο Ολυμπιακός στο -5. Με γνώμονα ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κερδίσουν 3-1, αυτόματα πάμε στο -3 ο Ολυμπιακός και στο -12 ο Ερυθρός, κάτι που σημαίνει πως για να μην προκριθούν οι Πειραιώτες θα πρέπει να χάσουν με εξωφρενικό σκορ στο Λονδίνο (πάνω από 8 γκολ διαφορά!).


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 4 ΑΓΩΝΕΣ
1.Μπάγερν Μονάχου 12 15-4
2. Τότεναμ 7 12-9
3. Ερυθρός Αστέρας 3 3-13
4. Ολυμπιακός 1 5-10

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
5η αγωνιστική – 26 Νοεμβρίου
Τότεναμ-Ολυμπιακός
Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν Μονάχου

6η αγωνιστική – 11 Δεκεμβρίου
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας
Μπάγερν Μονάχου -Τότεναμ

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα εξής:

1. Καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
3. Καλύτερη επίθεση μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
4. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
5. Εάν με τα παραπάνω υπάρχει απόλυτη ισορροπία, τότε γίνεται σύγκριση των αποτελεσμάτων των ομάδων που ισοβαθμούν με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου
6. Εάν και πάλι έχουμε απόλυτη ισορροπία, τότε μετρά η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο
7. Καλύτερη επίθεση στον όμιλο
8. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στον όμιλο
9. Περισσότερες νίκες στον όμιλο
10. Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον όμιλο
11. Κατάταξη με βάση το fair play στη διοργάνωση
12. Κατάταξη με βάση UEFA Ranking

Πέδρο Μαρτίνς: Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην συνέντευξη Τύπου παρότι επανέλαβε ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο με την Μπάγερν Μονάχου δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του
Αρχικά ο Πορτογάλος επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω πως τακτικά ήμασταν καλοί. Πράγματι ο Σα ήταν καταπληκτικός απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο όπως η Μπάγερν. Επιθετικά νομίζω πως έχουμε την ποιότητα για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Η Μπάγερν κατάφερε να μας κλείσει τους διαδρόμους. Εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω αν και έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να το κάνουμε και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην ποιότητα του αντιπάλου. Πιστεύω κι εγώ ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι περισσότερο».

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα του έπρεπε να βοηθηθεί περισσότερο στο δεύτερο μέρος, για να κρατήσει μπάλα, σχολίασε πως: «Πραγματικά επιθετικά πιστεύω ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Παίζαμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο που μας έκλεισε πολύ και γι' αυτό δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Αυτή η ομάδα είχε νέο προπονητή και τα επίπεδα συγκέντρωσης τους ήταν πολύ υψηλά. Η ποιότητα του αντιπάλου δεν μας επέτρεψε να κερδίσουμε. Όσον αφορά στην τακτική και την κατοχή, προσπαθήσαμε και δουλέψαμε πολύ για να τις έχουμε σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν μας το επέτρεψε ο αντίπαλος. Πρέπει να ανακάμψουμε γρήγορα και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ήμασταν αξιοπρεπείς και είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μας. Ακόμα κι αν χάσαμε είμαστε περήφανοι γιατί το κάναμε με αξιοπρέπεια».

Πιο αναλυτικά o Πέδρο Μαρτίνς είπε:

Για το τι έλειψε από τον Ολυμπιακό προκειμένου να φύγει με κάτι καλύτερο από το παιχνίδι: «Σε αρκετά μεγάλο μέρος του ματς ήμασταν τακτικά καλοί και ο Σα ήταν καταπληκτικός απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, επιθετικά όμως έχουμε την ποιότητα για κάτι καλύτερο. Η Μπάγερν μας έκλεισε τους διαδρόμους και δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, αυτό οφείλεται στην αξία του αντιπάλου αλλά μπορούσαμε καλύτερα».

Για το αν ο Ολυμπιακός στάθηκε αξιοπρεπώς: «Επιθετικά μπορούσαμε κάτι καλύτερο, παίζαμε κόντρα σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο που μας ανάγκασε σε λάθη. Η Μπάγερν έχει καινούριο προπονητή και το επίπεδο συγκέντρωσης ήταν αυξημένο. Κάθε εβδομάδα προετοιμάζουμε το παιχνίδι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η ποιότητα του αντιπάλου δεν μας το επέτρεψε σήμερα. Δουλέψαμε πολύ για τις τακτικές λεπτομέρειες αλλά το επίπεδο του αντιπάλου ήταν τέτοιο που δεν μας το επέτρεψε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς που είναι πολύ σημαντικό κόντρα στον Ατρόμητο.
Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια των παικτών μας που πάντα προσπαθούν πολύ».

Νόιερ: Πολύ καλή εμφάνιση ο Σα

Το εγκώμιο του Ζοζέ Σα έπλεξε ο Μάνουελ Νόιερ, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να τονίζει πως η Μπάγερν δεν ανησύχησε που δεν μπορούσε να σκοράρει.

Αναλυτικά ο έμπειρος τερματοφύλακας ανέφερε μετά το 2-0 της Μπάγερν επί του Ολυμπιακού: «Ο Σα έκανε πολύ καλή εμφάνιση, αλλά θεωρώ πως κι εμείς είχαμε μια πολύ πειστική παρουσία, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και πήραμε μια σημαντική νίκη. Δεν ανησυχήσαμε που δεν ερχόταν το γκολ, ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουμε και τα καταφέραμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για το παιχνίδι μας. Προετοιμαστήκαμε καλά από τον κύριο Φλικ και πήραμε τη νίκη».

Σεμέδο: Μπορούμε περισσότερα και θα το αποδείξουμε με την Τότεναμ

Αποφασισμένος για το θετικό αποτέλεσμα με την Τότεναμ, εμφανίστηκε ο Ρούμπερν Σεμέδο, που τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να πάρει βαθμούς στο επόμενο παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σεμέδο στην κάμερα της Cosmote TV

«Αντιμετωπίσαμε μια πολύ μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ποιότητα. Όμως κι εμείς ξέρουμε πως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και θα το αποδείξουμε στο επόμενο παιχνίδι. Δεν είναι μόνο ο Λεβαντόφσκι, όλη η ομάδα της Μπάγερν έχει ποιότητα. Διαθέτουν μονάδες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, παίξαμε καλά και οι λεπτομέρειες μάς στοίχισαν κάτι καλύτερο. Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά μπορούμε να είμαστε καλύτεροι και ελπίζουμε στο επόμενο παιχνίδι να πάρουμε βαθμούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης