Euroleague: Η Μπαρτσελόνα ζορίστηκε, αλλά κράτησε το αήττητο... 83-77 τη Βαλένθια

Euroleague: Η Μπαρτσελόνα ζορίστηκε, αλλά κράτησε το αήττητο... 83-77 τη Βαλένθια

Με 5Χ5 «τρέχουν» οι «μπλαουγκράνα» - Μοναδική ομάδα δίχως νίκη η Βαλένθια

barca_main
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι η Μπαρτσελόνα θα έφτανε σε μια εύκολη επικράτηση απέναντι στην ουραγό και χωρίς νίκη, Βαλένθια. Αμ, δε! Ο ισπανικός «εμφύλιος» αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολος για τους «μπλαουγκράνα» οι οποίοι δυσκολεύτηκαν αρκετά μέχρι να φτάσουν στην τελική επικράτηση με 83-77 και να διατηρήσουν το αήττητο στην διοργάνωση (5-0). Αντίθετα, η Βαλένθια παραμένει η μοναδική ομάδα στην EuroLeague χωρίς να έχει «γευτεί» ακόμα την χαρά της νίκης.

Παρόλα αυτά εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική και έτοιμη να κάνει το μεγάλο «μπαμ» της 5ης αγωνιστικής. Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο (21-12 το επιμέρους σκορ για την Μπαρτσελόνα) «μίλησαν» η εμπειρία και το «καθαρό» μυαλό των γηπεδούχων. Ο Κόρι Χίγκινς ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά (20π.) ενώ ευστόχησε και σε ένα κρισιμότατο τρίποντο στα 18'' πριν από το τέλος με το οποίο «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Μίροτιτς (17π., 7ριμπ., 3ασ.) ενώ παίκτης-κλειδί ήταν ο Χάνγκα (13π., 6ασ.)

Ιδιαίτερα ανταγωνιστική παρουσιάστηκε η Βαλένθια στο πρώτο μισό του ματς και δεν άφηνε την Μπαρτσελόνα να επιβάλει τον ρυθμό της. Μέχρι το 8' το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο (15-15) αλλά ένα γρήγορο 6-0 των «μπλαουγκράνα» με δύο τρίποντα του Άλεξ Αμπρίνες έφεραν τους γηπεδούχους στο +6 (21-15) λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (21-19). Πάλι ο Αμπρίνες ήταν εκείνος που επανέφερε την διαφορά στου; 6 πόντους για την Μπαρτσελόνα στο 12' (25-19) ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ρεσιτάλ αστοχίας και από τις δύο ομάδες. Η Βαλένθια ωστόσο δεν είχε πει την... τελευταία της κουβέντα στο πρώτο ημίχρονο και με ένα επιμέρους 10-2 προηγήθηκε με 29-27 στο 15'. Μάλιστα βρέθηκε και στο +3 (31-34) στο 17' με τον Τζόρνταν Λόιντ να είχε μέχρι εκείνο το σημείο 9 πόντους με 3/3 τρίποντα. Παρόλα αυτά η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο +3 (44-41) ύστερα από δική της 13-7.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στους φιλοξενούμενους οι οποίοι αποδείχθηκαν... πολύ σκληροί για να πεθάνουν στο «Palau Blaugrana» της Βαρκελώνης. Με τους Εντούρ, Λόιντ και Ντούμπλιεβιτς μπόρεσε να ελέγξει το ματς και χάρη στην καλή της άμυνα να προηγηθεί με 54-52 στο 25' και να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι και το 30' όταν βρέθηκε στο +3 (62-65). Όμως το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου έμελλε να αποδειχθεί και καταλυτικό για την εξέλιξη του ματς! Με τους Κούριτς και Χάνγκα, η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε επιμερους 12-3 και προηγήθηκε με 74-68 στο 35'. Ήταν το σημείο που είχε πάρει το momentum και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε στην τελική επικράτηση. Η Βαλένθια μείωσε σε 76-75 ένα λεπτό από το τέλος, αλλά στο τέλος προδόθηκε από δικά της λάθη και την τρίποντη... μαχαιριά του Χίγκινς (81-75) στα 18'' πριν από το τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Καταρχάς είχε το καθαρό μυαλό και τις σωστές αποφάσεις στο τελευταίο ένα λεπτό του ματς. Από εκεί και πέρα τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και τους παίκτες με προσωπικότητα. Επιπλέον είχε καλό ποσοστό η Μπαρτσελόνα στα δίποντα (54%) ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (21/24).

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κόρι Χίγκινς όχι μόνο είχε 20 πόντους με 2/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 10/12 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, αλλά ευστόχησε και στο πιο καθοριστικό τρίποντο στα 18'' πριν από το τέλος του ματς.

Κλείσιμο
ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Άνταμ Χάνγκα (13π., 6ασ.) με καθοριστικούς πόντους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου δίνοντας και το momentum της νίκης στην ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γκιγιέμ Βίβες είχε μηδενική προσφορά για την Βαλένθια στα 22 λεπτά που έμεινε στο παρκέ (0/2 σουτ).

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το άστοχο χουκ του Ντούμπλιεβιτς ένα λεπτό πριν από το τέλος με το σκορ στο 76-75 υπέρ της Μπαρτσελόνα. Και αυτό διότι στη συνέχεια ο Ντέιβις με 2/2 βολές στα 48'' έκανε το 78-75 ενώ ακολούθησε λάθος του Λόιντ (επιθετικό φάουλ) που έφερε τρίποντο του Χϊγκινς (81-75) στα 18'' με το οποίο «σφράγισε» τη νίκη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή ενέργεια του Μπράντον Ντέιβις, ο οποίος έβαλε πλάτη τον Εντούρ, ρόλαρε και μπόρεσε να φτάσει στο εντυπωσιακό κάρφωμα με ατομική ενέργεια.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Βαλένθια τα μέτρια ποσοστά στα τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 44-41, 62-65, 83-77

barca1
barca2


Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης