«VAR» και στο ΝΒΑ: Δείτε πώς κρίθηκε το παιχνίδι των Μπλέιζερς με τους Μάβερικς

«VAR» και στο ΝΒΑ: Δείτε πώς κρίθηκε το παιχνίδι των Μπλέιζερς με τους Μάβερικς

Οι παίχτες του Πόρτλαντ έπεισαν τον προπονητή τους να ζητήσει challenge για φάση 8,4'' δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού - Οι Μπλέιζερς κέρδισαν τελικά με 119-121

nba-mav
Μετά το instant replay, το ΝΒΑ έβαλε φέτος αρχικά δοκιμαστικά τον κανονισμό του challenge, με τις ομάδες να έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν μια απόφαση διαιτητή και να τον στέλνουν στο βίντεο. Κάτι σαν το ποδοσφαιρικό VAR δηλαδή.

Στον αγώνα των Μάβερικς με τους Μπλέιζερς το παιχνίδι κρίθηκε από τη χρήση του νέου κανονισμού. Με το σκορ στο 119-120 και 8,4’’ πριν το τέλος, σφυρίχτηκε φάουλ του Ντέμιαν Λίλαρντ στον Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ, που θα έστελνε τον άσο του Ντάλας στις βολές που θα μπορούσαν να δώσουν προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο γκαρντ του Πόρτλαντ έπεισε τον προπονητή του, Τέρι Στοτς, να κάνει challenge και κατόπιν εξέτασης του βίντεο οι διαιτητές έδωσαν τζάμπολ. Οι Μπλέιζερς κέρδισαν την κατοχή, αμέσως μετά φάουλ και με μια βολή διαμορφώθηκε το τελικό 119-121. «Αν ο Ντέμιαν δεν ήταν τόσο επίμονος και σίγουρος για την φάση, δεν θα ζητούσα challenge. Οι παίκτες πρέπει να είναι 100% σίγουροι σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουν μια ευθύνη και τους το έχω πει», ανέφερε ο προπονητής του Πόρτλαντ.

Ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, δεν έκρυψε την διαφωνία του με την απόφαση. «Είμαι υπέρ του κανονισμού του challenge, αλλά αν δεν μας δείχνουν το ριπλέι της φάσης μαζί με την εξήγηση της αναίρεσης της αρχικής τους απόφασης, θα έχουμε πρόβλημα. Φάνηκε να ακούμπησε την μπάλα ο Λίλαρντ, αλλά στην αρχή υπήρχε επαφή με το σώμα. Ο κόσμος στο γήπεδο δεν είχε ιδέα γιατί άλλαξε η απόφαση», έγραψε στο Twitter.

Ο εκ των διαιτητών του αγώνα, Κόρτνεϊ Κέρκλαντ, εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης: «Από τη στιγμή που το Πόρτλαντ έκανε challenge, πήγαμε στο βίντεο και είδαμε πως ο Λίλαρντ χτύπησε καθαρά την μπάλα. Η μπάλα δεν ήταν στην κατοχή καμίας ομάδας όταν υπήρξε το σφύριγμα, κάτι που οδήγησε στο να έχουμε τζάμπολ για την κατοχή», ανέφερε.

Δείτε την επίμαχη φάση:

Κλείσιμο
Final Minutes, Portland Trail Blazers vs Dallas Mavericks, 10/27/19 | Smart Highlights


Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης