Super League 1: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λάρισα, ο Άρης τον Παναιτωλικό

Super League 1: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λάρισα, ο Άρης τον Παναιτωλικό

Ατρόμητος-Πανιώνιος ο τρίτος σημερινός αγώνας εκτός από το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ

paon1
Με τρεις αγώνες - εκτός του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ - συνεχίζεται σήμερα η 8η αγωνιστική της Super League 1.

Ο Παναθηναϊκός στις 15:00 (Novasports1) υποδέχεται τη Λάρισα, στις 17:00 (EΡΤ) ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στο Περιστέρι και στις 17:15 (Novasports2) ο Άρης περιμένει τον Παναιτωλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

programma-1


Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο «Σπύρος Λούης», ένα και πλέον μήνα μετά την ισοπαλία του με τον Ολυμπιακό. Από τότε νίκησε δύο φορές εκτός έδρας και έχασε τη Ριζούπολη γηπεδούχος από την Ξάνθη. Δεν έχει κερδίσει τα τρία παιχνίδια στην έδρα του, παίρνοντας μόνο το βαθμό με τον Ολυμπιακό, ενώ έχει χάσει από ΟΦΗ και Ξάνθη.

Κυνηγώντας λοιπόν την πρώτη νίκη στο γήπεδό του, ψάχνει για λύσεις στην επίθεση, καθώς έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ σε επτά αγώνες και σε κανέναν περισσότερα από ένα γκολ. Μόνο μια ομάδα έχει χειρότερη επίθεση από τον Παναθηναϊκό, η Λαμία.
Αμυντικά φαίνεται να βρίσκει λύσεις, καθώς είχε δεχτεί εννέα γκολ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια και έχει τώρα δεχτεί ένα στα τρία τελευταία.

Η ΑΕΛ πήρε ισοπαλία στο Αγρίνιο και τώρα είναι αήττητη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της, έχοντας δύο ισοπαλίες στα δύο τελευταία. Η τελευταία ήττα της ήταν στην προηγούμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, πριν από έξι εβδομάδες, από τον Πανιώνιο.
Έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας, βρέθηκε σε όλα πίσω στο σκορ, όμως έχασε μόνο ένα, αυτό με τον Πανιώνιο. Νίκησε τον Άρη, ενώ ισοφάρισε Ατρόμητο και Παναιτωλικό. Κατάφερε να πάρει συνολικά πέντε βαθμούς σε παιχνίδια που βρέθηκε να χάνει.

Κλείσιμο
Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει και στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια μεταξύ τους για όλες τις διοργανώσεις. Η ΑΕΛ δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία. Στην Αθήνα ήταν μόλις η πέμπτη φορά στις 30 επισκέψεις της που πήρε αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό. Οι τέσσερις τελευταίες στο «Σπύρος Λούης», ενώ η πρώτη το 1982 στη Λεωφόρο.

Ατρόμητος-Πανιώνιος

Συνηθισμένος να βρίσκεται στο πάνω μισό της βαθμολογίας τα τελευταία χρόνια, ο Ατρόμητος ξεκίνησε μετά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια την προσπάθεια ανόδου με δύο νίκες, αλλά η ήττα από τον Παναθηναϊκό τον σταμάτησε.

Το αν θα συνεχίσει ανοδικά ή θα προβληματιστεί περισσότερο, εξαρτάται από το μικρό αθηναϊκό ντέρμπι με τον Πανιώνιο.

Η ομάδα του Περιστερίου έχει κερδίσει μόνο ένα από τα πέντε τελευταία επίσημα παιχνίδια στην έδρα της, αυτό με τον Παναιτωλικό, ενώ έχει χάσει τρία, από Λέγκια, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Δεν έχει ισοπαλία στα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα, με δύο νίκες και τρεις ήττες.

Σκόραρε και στα έξι πρώτα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, μέχρι που δεν τα κατάφερε με τον Παναθηναϊκό. Είναι η μοναδική ομάδα που έχει βάλει και έχει δεχτεί ταυτόχρονο διψήφιο αριθμό γκολ (11-11).

Στο Περιστέρι θα βρεθεί μια ομάδα, που η θέση της γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς το βάρος της ποινής των έξι βαθμών ακόμα δεν λέει να αποτιναχτεί.

Ο Πανιώνιος προέρχεται από τρεις ήττες, ενώ έχει χάσει τα πέντε από τα επτά παιχνίδια του ως τώρα. Είναι το χειρότερο ξεκίνημά του από το 2010, όταν είχε πάλι μια νίκη, μια ισοπαλία και πέντε ήττες.

Ο Πανιώνιος έχει σκοράρει και στα τρία παιχνίδια του εκτός έδρας από ένα γκολ, αλλά μόνο στη Λαμία πήρε ένα βαθμό. Από τα πέντε γκολ που έχει πετύχει ως τώρα, μόνο ένα έχει έλθει στο πρώτο ημίχρονο, αυτό που προηγήθηκε στο Ηράκλειο.

Άρης-Παναιτωλικός

Στις 14 Οκτωβρίου Άρης και Παναιτωλικός παρέδωσαν την τύχη τους στα χέρια νέων προπονητών.

Ο Μίκαελ Ένινγκ και ο Μάκης Χάβος θα βρεθούν αντίπαλοι στο δεύτερο μόλις παιχνίδι τους στον πάγκο του Άρη και του Παναιτωλικού αντίστοιχα.

Ο Γερμανός ξεκίνησε με νίκη στην Ξάνθη 1-0, που ήταν και το πρώτο «διπλό» του Άρη στη σεζόν, αλλά και μόλις η δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Τώρα ο Ένινγκ θα πρέπει να ψάξει για τη νίκη στο πρώτο του παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο κόσμος έχει ως τώρα πανηγυρίσει το εντυπωσιακό 4-0 επί του Παναθηναϊκού σε τέσσερα παιχνίδια. Μάλιστα ο Άρης έχασε τα δύο τελευταία από ΑΕΛ και Ολυμπιακό με ανατροπή.

Στο στρατόπεδο της ομάδας του Αγρινίου η συγκομιδή των δύο βαθμών δημιουργεί προβληματισμό, καθώς είναι η χειρότερη από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Και είναι η μια από τις δύο ομάδες, που ακόμα δεν έχουν νίκη. Ένα βαθμό πήρε ο Λουίς Κάρλος στο τελευταίο παιχνίδι του και ένα ο Μάκης Χάβος στο πρώτο του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης