Εξώδικο Λαμίας σε Βελλίδη: «Θρασύτατα ψεύδη και αχαλίνωτη φαντασία»

Εξώδικο Λαμίας σε Βελλίδη: «Θρασύτατα ψεύδη και αχαλίνωτη φαντασία»

Με δικό της εξώδικο απάντησε η Λαμία στον Μάρκο Βελλίδη, ο οποίος κατήγγειλε απειλές από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Πανουργιά Παπαϊωάννου

153604
Στην αντεπίθεση πέρασε η Λαμία μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε ο Μάρκος Βελλίδης για επίσκεψη μπράβων και απειλών εναντίον του για να λύσει το συμβόλαιό του. Με εξώδικο που απέστειλε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου γίνεται λόγος για θρασύτατα ψεύδη και αποκυήματα της φαντασίας του ποδοσφαιριστή αποδίδοντας την αντικατάστασή του στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ αποκλειστικά στην κακή του απόδοση.

Αναλυτικά το εξώδικο της Λαμίας:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΔΗΛΩΣΗ

1. Της εδρεύουσας στη Λαμία και επί της Πλατείας Ελευθερίας, αρ. 3, ποδοσφαιρικής ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΛΑΜΙΑ Π.Α.Ε.», με ΑΦΜ: 997503671 (Δ.Ο.Υ. Λαμίας)

2. Πανουργιά Παπαϊωάννου του Νικολάου, κατοίκου Λαμίας, οδός Παπαγεωργίου, αρ. 4, με ΑΦΜ 050779851

ΠΡΟΣ

Κλείσιμο
Τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΜΑΡΚΟ ΒΕΛΛΙΔΗ του Διογένη, κάτοικο Λαμίας, οδός Κισσάβου αριθ.7

Με έκπληξη και αγανάκτηση λάβαμε προ ολίγου γνώση της από 24-10-2019 εξωδίκου διαμαρτυρίας – προσκλήσεως – δηλώσεως που με περισσή θρασύτητα και ανάρμοστο ύφος μας απευθύνατε και την οποίαν μετ' ολίγων λεπτών της ώρας σπεύσατε να δημοσιεύσετε και στα μέσα μαζικής ενημερώσεως για την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, που βλάπτουν τόσο τα προσωπικά σας συμφέροντα, ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή, όσο και της εργοδότριάς σας Π.Α.Ε. και του μεγαλομετόχου αυτής, που σας έχουμε αμφότεροι τιμήσει με το διετές συμβόλαιο συνεργασίας, που αναφέρετε στην εξώδική σας και τις υποχρεώσεις σας από το οποίο, συστηματικά παραβιάζετε, κατά τις τελευταίες ημέρες, για τους δικούς σας λόγους.

Αρνούμενοι εκ προοιμίου ως απολύτως αναληθές, ευαποδείκτως αβάσιμο και εκ του πονηρού χαλκευμένο το συνολικό περιεχόμενο της άνω εξωδίκου σας, σας υπενθυμίζουμε τα εξής ήδη καλώς γνωστά σ' εσάς.

Σας είναι καλώς γνωστό ότι με την ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ υπογράψατε μόλις προ 2 % περίπου μηνών διετές συμβόλαιο επαγγελματία ποδοσφαιριστή για τις σεζόν 2019-2020 και 2020-2021, ώστε να είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο για έναν

επαγγελματία ποδοσφαιριστή και μάλιστα του δικού σας διαμετρήματος, να δημοσιεύει στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο δήθεν οικονομικά «παράπονα» κατά της εργοδοτρίας του ΠΑΕ, στην οποία παρέχει τις υπηρεσίες του μόλις δύο (2) μήνες, δυσφημώντας την απροκάλυπτα, όταν προηγουμένως δεν έχει παραπονεθεί προφορικώς έναντι της ΠΑΕ και των εκπροσώπων της, ούτε έχει προσφύγει στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα και δικαστήρια της Ε.Π.Ο. για να απαιτήσει τις δήθεν ληξιπρόθεσμες οικονομικές αξιώσεις του κατά της Π.Α.Ε. και όταν πρώτιστα γνωρίζει ότι, σε αντίθεση με άλλες Π.Α.Ε., η Π.Α.Ε στην οποία απευθύνεται και για την οποία εργάζεται είναι οικονομικά υγιής και ΔΕΝ έχει οικονομικές οφειλές έναντι ποδοσφαιριστών.

Περαιτέρω, μόνον ως αστεϊσμός θα μπορούσε να εκληφθεί ο ισχυρισμός σας ότι εσείς εξαρτήσατε την υπογραφή του συμβολαίου σας με την Π.Α.Ε ΛΑΜΙΑ από την παραμονή στην ομάδα ενός ή περισσοτέρων συγκεκριμένων προπονητών ή γυμναστών, φροντιστών κ.λ.π.

Σας είναι καλώς γνωστό ότι η επιλογή του Προπονητή, όπως και των ποδοσφαιριστών και του εν γένει τεχνικού και λοιπού επιτελείου, που στελεχώνει μια Π.Α.Ε., όπως και η οποτεδήποτε αντικατάστασή τους, ανήκει στην απόλυτη και κυριαρχική εξουσία αυτής και οπωσδήποτε και δεν έχετε την αρμοδιότητα, ούτε το δικαίωμα να ελέγχετε, να υποδεικνύετε ή να επικρίνετε την εργοδότριά σας για το ποιοι θα στελεχώνουν το τεχνικό και λοιπό επιτελείο της, στα δύο χρόνια που δεσμευτήκατε να μας παρέχετε τις προσήκουσες υπηρεσίες σας, υπερασπιζόμενος από τη θέση του τερματοφύλακα την εστία της ομάδας μας.

Επειδή δε - για δικούς σας και πάλι λόγους - υπερτονίζετε την ποδοσφαιρική σας αξία, την οποία εμείς πρώτιστα αναγνωρίσαμε, με το να σας εμπιστευτούμε ως έναν από τους τερματοφύλακες της ομάδας μας και δη ως αντικαταστάτη του ΜΕΛΙΣΣΑ και του ΣΑΡΑΝΟΦ, που κατά την αμέσως προηγούμενη ποδοσφαιρική σεζόν υπερασπίζονταν εναλλάξ την εστία μας, σας γνωρίζουμε ότι στη διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης της ομάδας μας και του εκάστοτε προπονητή αυτής είναι το αν θα αγωνίζεστε ως βασικός ή ως αναπληρωματικός, όπως και το αν θα αντικατασταθείτε κατά τη διάρκεια ενός.

Η αντικατάστασή σας δε στο ημίχρονο (46° λεπτό) της τελευταίας αγωνιστικής αναμέτρησης που είχε η ομάδα μας απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ. στο γήπεδο της Τούμπας Θεσσαλονίκης την Κυριακή 20-10-2019, παρεκτός ότι ήταν απολύτως δικαιολογημένη, αφού η απόδοσή σας στο πρώτο ημίχρονο ήταν πανθομολογούμενα αρνητική και ασυνήθιστη για την εγνωσμένη αξία και εμπειρία σας, την οποία εσείς υπερτονίζετε και πρώτοι εμείς συνομολογούμε, ανήκε και ανήκει στον προπονητή της ομάδας, όπως και ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξη τύπου, μετά τη λήξη του αγώνα και οπωσδήποτε και δεν δικαιούστε να προβαίνετε εσείς σε δημόσια κριτική αυτού (του προπονητή και αμέσου προϊσταμένου σας) ή πολύ περισσότερο ημών (των εργοδοτών σας), για το αν και πότε θα σας εμπιστευόμαστε τη θέση του βασικού (άλλως του πρώτου) τερματοφύλακα και το αν και πότε θα σας αντικαθιστούμε κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, πολλώ δε μάλλον ενός τέτοιου, στον οποίο η απόδοσή σας δεν είναι καλή, άλλως και ορθότερα είναι εξαιρετικά και ασυνήθιστα για τη δική σας ποδοσφαιρική αξία κακή, πράγμα που εσείς πρώτος θα έπρεπε να αναγνωρίζετε και να αντιλαμβάνεστε και πράγμα που άλλωστε είδε και αντιλήφθηκε ο κάθε φίλαθλος.

Σας υπενθυμίζουμε δε, ότι σε αυτή την ασυνήθιστα κακή απόδοσή σας αναφέρθηκε, όπως είχε κάθε δικαίωμα ο δεύτερος από εμάς και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ, Πανουργιάς Παπαϊωάννου στην κατ' ιδίαν τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί σας και σε ουδέν πλέον ή έλαττον αυτής.

Σας υπενθυμίζουμε ακόμη ότι εσείς και μόνον εσείς, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου σας και μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε Α.Ε.Λ. κ. Αλεξίου Κούγια (το λογότυπο του δικηγορικού γραφείου του οποίου φέρει και η εδώ απαντώμενη εξώδική σας στο πάνω

μέρος της πρώτης σελίδας της), προέβητε δημοσίως σε δηλώσεις περί φερομένης



δωροδοκίας σας και ηθελημένης μειωμένης απόδοσής σας στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, χωρίς εμείς να υιοθετήσουμε ποτέ τις εν λόγω δηλώσεις του πληρεξουσίου δικηγόρου σας, ο οποίος – ειρήσθω εν παρόδω - μόλις στις 10-10-2019 απαλλάχθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. για τις από 11-08-2019 συκοφαντικές δηλώσεις εναντίον μας, αφού προηγουμένως εγγράφως μας παρέσχε εξηγήσεις γι' αυτές και εμείς μεγαλόψυχα ανακαλέσαμε την σε βάρος του σχετική καταγγελία.

Τις ανωτέρω λοιπόν δηλώσεις περί φερομένης δωροδοκίας και ηθελημένης μειωμένης

απόδοσής σας στον πρόσφατο αγώνα μας με τον Π.Α.Ο.Κ., εσείς, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου σας, τις διαρρεύσατε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και εμείς ΟΥΔΕΠΟΤΕ τις υιοθετήσαμε καθοιονδήποτε τρόπο και ούτε ασφαλώς έπραξε ποτέ τούτο και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ στην συνέντευξή του στην Εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και στον δημοσιογράφο Θέμη Σινάνογλου, όπως εσείς εν γνώσει σας αναληθώς ισχυρίζεστε, είτε μην έχοντας διαβάσει τη σχετική συνέντευξη, είτε (παρ)ερμήνευοντάς την, βάσει των προηγουμένων δικών σας διαδόσεων.

Ο ισχυρισμός σας δε, ότι ο δεύτερος από εμάς, στην κατ' ιδίαν τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί σας, απείλησε εσάς ότι «αν δεν λύσετε το συμβόλαιό σας με την ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ θα έρθουν φουσκωτοί από την Αθήνα και θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα» είναι βγαλμένος από χολιγουντιανό σενάριο, που μόνον μια αχαλίνωτη φαντασία θα μπορούσε να επινοήσει.

Ο εν λόγω ισχυρισμός σας είναι άκρως δυσφημιστικός και εσείς εν γνώσει της αναληθείας του και του ασυστόλου ψεύδους αυτού, όχι μόνον τον επικαλεστήκατε στην εξώδικη που με περισσή θρασύτητα μας επιδώσατε με δικαστικό επιμελητή (ήτοι μεμονωμένο τρίτο πρόσωπο που έλαβε γνώση της εν λόγω δυσφημιστικής διαδόσεως), αλλά τον διαδώσατε περαιτέρω και ενώπιον των μέσων μαζικής ενημερώσεως στα οποία δημοσιεύσατε, πειθαρχικά και ποινικά κολάσιμα, την συκοφαντική εξώδικη δήλωσή σας και δι' αυτών (των Μ.Μ.Ε.) ενώπιον απεριορίστου αριθμού τρίτων προσώπων, αναγνωστών του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Προκαλεί δε εύλογη απορία το γεγονός ότι, μετά από μια τέτοιου είδους απειλή, που φέρεστε να δεχθήκατε από τον δεύτερο από εμάς, εσείς επικαλείσθε ότι απευθυνθήκατε για προστασία σε ποδοσφαιριστές ειδικά της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. και δι' αυτών στον μεγαλομέτοχο της Π.Α.Ε Α.Ε.Λ._ο οποίος εν συνεχεία, όλως τυχαίως, υπό την ιδιότητα του πληρεξουσίου δικηγόρου σας, ανέλαβε να δημοσιεύσει τα όσα εξωφρενικά μυθεύματα αναφέρετε στην εξώδική σας, ενώ μόλις προ λίγων ημερών και προκειμένου να τύχει και της εκ μέρους μας ανακλήσεως της σε βάρος του πειθαρχικής καταγγελίας και διώξεως ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. επικαλούταν ότι τυγχάνει προσωπικός δικηγόρος του κ. Πανουργιά Παπαϊωάνου.

Είναι δε απολύτως ψευδές ότι κατά την πρόσφατη αποστολή μας στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αντιμετωπίζαμε τον Π.Α.Ο.Κ. ζητήσατε και λάβατε άδεια από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και νόμιμο εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ κ. Θεοδόσιο Τσικνή για να μεταβείτε μόνος σας, με ιδιωτικό Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη χωριστά από την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας. Τέτοια άδεια ενδεχομένως ζητήσατε και ανεπιτρέπτως λάβατε από τον προπονητή της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση από την Διοίκηση της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ, που ουδέποτε σας έδωσε τέτοια και αν γνώριζε το σχετικό αίτημά σας, θα το απέρριπτε παραχρήμα, αφού ουδείς δικαιολογητικός λόγος υπήρχε να ταξιδέψετε ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα.

Σας θυμίζουμε τέλος, ότι η μετά την χθεσινή προπόνηση άρνησή σας να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση που σας έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και νόμιμο εκπρόσωπο

της ομάδας κ. Θεοδόσιο Τσικνή, να προσέλθετε στα γραφεία της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ (Πλατείας Ελευθερίας 3) για να συνομιλήσετε μαζί του, συνιστά ένα ακόμη πειθαρχικό παράπτωμά σας, που σας καθιστά υπόλογο έναντί μας.

Εξακολουθητικά διαπράττοντας εσείς, με όλες τις ανωτέρω συμπεριφορές σας, πειθαρχικά παραπτώματα κατά παράβαση των συμβατικών σας υποχρεώσεων και αδικήματα που διώκονται και από το κοινό ποινικό δίκαιο, φτάνετε στο άκρον άωτον της απρέπειας και συγχρόνως ασυνέπειας, καλώντας εμάς να ανακαλέσουμε τις δηλώσεις που εσείς ο ίδιος, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου σας και μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε Α.Ε.Λ, κάνατε δημοσίως περί δωροδοκίας σας και ηθελημένης μειωμένης αποδόσεώς σας στον τελευταίο αγώνα της ομάδας μας με την Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ, προειδοποιώντας μας συγχρόνως ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθείτε εναντίον μας ενώπιον των δικαιοδοτικών οργάνων της Ε.Π.Ο. και της Ελληνικής Ποινικής Δικαιοσύνης (!!!)

ΕΠΕΙΔΗ όλες οι ανωτέρω συμπεριφορές σας είναι πειθαρχικώς διώξιμες και ποινικώς κολάσιμες.

ΕΠΕΙΔΗ η Π.Α.Ε ΛΑΜΙΑ και ο μεγαλομέτοχος αυτής, δεν προτιθέμεθα να συγχωρέσουμε άλλα δικά σας πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και με τη ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μας ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ όλα τα ανωτέρω στην από 24-10-2019 εξώδικη διαμαρτυρία - πρόσκληση - δήλωσή σας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την εξακολουθητική πειθαρχικώς και ποινικώς διώξιμη συμπεριφορά σας έναντι της Π.Α.Ε ΛΑΜΙΑ και των εκπροσώπων και παραγόντων της ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ την Τρίτη 29-10-2019 και ώρα 20.00 στα κεντρικά γραφεία της Π.Α.Ε. «Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964» επί της Πλατείας Ελευθερίας αριθ.3 σε Απολογία για όλα τα ανωτέρω πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία έχετε υποπέσει έναντι της Π.Α.Ε ΛΑΜΙΑ και του νομίμου εκπροσώπου και διευθύνοντος συμβούλου αυτής κ. Θεοδόσιου Τσικνή και του μεγαλομετόχου αυτής κ.Πανουργιά Παπαϊωάννου, ΑΛΛΩΣ και εφόσον αρνηθείτε την προσέλευσή σας, ρητά ή σιωπηρά, ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι θα μας υποχρεώσετε να προσφύγουμε εναντίον σας ενώπιον των αρμοδίων δικαιοδοτικών οργάνων της Ε.Π.Ο., καθώς και ενώπιον των τακτικών ποινικών δικαστηρίων για τον πειθαρχικό και ποινικό σας κολασμό.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτόν στον οποίο απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.

Λαμία, 24-10-2019

ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α.Ε ΛΑΜΙΑ

Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ

-Ο- Δ/νων Σύμβουλος

Πανουργιάς Παπαϊωάννου

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης