Europa League: «Διπλό» πρόκρισης για τη Γιουνάιτεντ - «Έμφραγμα» στο 94' για τη Ρόμα

Europa League: «Διπλό» πρόκρισης για τη Γιουνάιτεντ - «Έμφραγμα» στο 94' για τη Ρόμα

Συναρπαστική ήταν η πρώτη... δόση της 3ης αγωνιστικής του Europa League με τη Γιουνάιτεντ να παίρνει δύσκολη νίκη στο Βελιγράδι επί της Παρτίζαν με σκόρερ τον Μαρσιάλ στο 43 ' με πέναλτι και τη Ρόμα, που κρατούσε το προβάδισμα που της είχε δώσει ο Ζανιόλ από το 27ο λεπτό, να δέχεται γκολ-πέναλτι στις καθυστερήσεις από τον Στιντλ, σε μία φάση που οι «τζιαλορόσι» διαμαρυρήθηκαν έντονα - Δείτε γκολ και φάσεις από τα ματς

MARTIAL
Ματς για όλα τα... γούστα είχε το πρώτο μέρος της 3ης αγωνιστικής του Europa League σε μια βραδιά που οι φιλοξενούμενοι είχαν την τιμητική τους. Η Γιουνάιτεντ επικράτησε έστω και δύσκολα της Παρτιζάν εκτός έδρας και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση ενώ στο άλλο ματς του 12ου ομίλου η Άλκμααρ «διέλυσε» την Αστάνα με 6-0. 

Στο πλημμυρισμένο από βροχή «Ολίμπικο» η Ρόμα κρατούσε μέχρι και το 94ο λεπτό το 1-0, από το γκολ του Ζανιόλο, και τους τρεις βαθμούς αλλά ένα αμφισβητούμενο πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στη Γκλάντμπαχ να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 πάιρνοντας «χρυσό» βαθμό, την ίδια ώρα η Μπασάκσεχιρ έπαιρνε τη νίκη κόντρα στην Βόλφσμπέργκερ με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη, βάζοντας φωτιά στον 10ο όμιλο. 

Στα υπόλοιπα ματς ο ΑΠΟΕΛ πήρε βαθμό, 2-2 με την Καραμπάγκ εκτός έδρας, που μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος στη μάχη της πρόκρισης,όπως αντιστοίχως έπραξε και η Ρέιντζερς που απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από την Πόρτο στο «Ντραγκάο».  Την ίδια ώρα στον όμιλο των «δράκων», η Γιουνγκ Μπόις εκμεταλλεύτηκε αυτή την ισοπαλία και νίκησε με 2-0 τη Φέγενορντ στην Ελβετία πατώντας στην κορυφή.

Μεγάλες εκτός έδρας νίκες πήραν η Μπράγκα, η Γουλβς, η Εσπανιόλ και φυσικά η Φερεντσβάρος στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ στη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς. Η Γάνδη ισοφάρισε στις καθυστερήσεις τη Βόλφσμπουργκ στο Βέλγιο και η Σεντ Ετιέν απογοήτευσε μένοντας στο 1-1 με την Ολεξάντρια στη Γαλλία. 

Tο πλήρες πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Καραμπάγκ – ΑΠΟΕΛ 2-2

Την προηγούμενη αγωνιστική, στη Σεβίλλη, ο ΑΠΟΕΛ είχε σταθεί πολύ καλά. Και τώρα στο Αζερμπαϊτζάν πήρε τον πρώτο βαθμό του με το 2-2 κόντρα στην Καραμπάγκ. Ουσιαστικά όμως οι Κύπριοι αυτοκτόνησαν την 1η αγωνιστική με εκείνη την απίθανη εντός ήττα από τη Ντουντελάνζ. Τουλάχιστον με την ισοπαλία τώρα κράτησαν σε απόσταση τριών βαθμών τη 2η Καραμπάγκ και έχουν ακόμα σημαντικές ελπίδες για την πρόκριση. Ο Αποέλ βρέθηκε να χάνει από το 13' (Κιντάνα), αλλά έκανε την ανατροπή με την κεφαλιά του Ιωάννου (29') και Χαλένιους να εκμεταλλεύεται λάθος των αντιπάλων στο 45'. Τελικά όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το τρίποντο, καθώς ισοφαρίστηκε από τον Αΐλτον (59').

22:00 «Εστάντιο Ραμόν Σάντεθ-Πιθχουάν» Σεβίλλη – Ντουντελάνζ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Σεβίλλη 6 4-0
2.Ντουντελάνζ 3 5-7
3.Καραμπάγκ 4 6-6
Κλείσιμο
4.ΑΠΟΕΛ 1 5-7



7ος ΟΜΙΛΟΣ

Πόρτο – Ρέιντζερς 1-1



Ισοπαλία στο «Ντραγκάο» μετά από ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς. Πόρτο και Ρέιντζερς έμειναν στο 1-1 (36' Ντίαζ – 44' Μορέλος) και συγκατοικούν στη 2η θέση του ομίλου.

Γιουνγκ Μπόις – Φέγενορντ 2-0

Η Γιουνγκ Μπόις όχι μόνο έκανε την έκπληξη νικώντας καθαρά 2-0 τη Φέγενορντ, αλλά με αυτό το τρίποντο ανέβηκε και μόνη στην κορυφή του ομίλου. Οι Ελβετοί πήραν τη νίκη χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι (14' Ασαλέ, 28'Νσαμέ). 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Γιουνγκ Μπόις 6 5-3
2.Πόρτο 4 3-4
3.Ρέιντζερς 4 3-3
4.Φέγενορντ 3 2-2

8ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φερεντσβάρος 0-1



Η Φερεντσβάρος του Σεργέι Ρεμπρόφ έκανε την έκπληξη και πέρασε με 0-1 από την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (86' Βάργας), αφήνοντας άποντους τους Ρώσους και πλησιάζοντας η ίδια σε απόσταση βολής τη Λουντογκόρετς.

Λουντογκόρετς – Εσπανιόλ 0-1

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Εσπανιόλ στον όμιλό της, καθώς με το γκολ του Καμπουθάνο από το 13' πέρασε με 0-1 από τη Λουντογκόρετς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.  Εσπανιόλ 7 4-1
2. Λουντογκόρετς 6 8-2
3.Φερεντσβάρος 4 2-4
4.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0 1-8

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Σεντ Ετιέν – Ολεξάντρια 1-1

Γάνδη – Βόλφσμπουργκ 2-2




Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βόλφσμπουργκ 5 6-4
2. Γάνδη 5 6-5
3.Σεντ Ετιέν 2 4-5
4.Ολεξάντρια 2 3-5

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρόμα – Γκλάντμπαχ 1-1




Η Γκλάντμπαχ κατάφερε να αποδράσει με το βαθμό από την Ρώμη, καθώς έκανε το 1-1 με ανύπαρκτο πέναλτι του Στιντλ στο 5’ των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το προβάδισμα στο 32’ με τον Τζανιόλο, αλλά δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν μέχρι το τελευταίο λεπτό. 

Μπασακσεχίρ – Βόλφσμπεργκ 1-0

Στο άλλο παιχνίδι η Μπασάκσεχιρ έφτασε στην πρώτη της νίκη στον όμιλο, κερδίζοντας με 1-0 την Βόλφσμπεργκερ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Καχβετσί στο 78’.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Ρόμα 5 6-2
2.Μπασακσεχίρ 4 2-5
3. Βόλφσμπεργκ 4 5-2
4.Γκλάντμπαχ 2 2-5

11ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπεσίκτας – Μπράγκα 1-2



Η Μπράγκα έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, καθώς έφυγε με μεγάλη νίκη 2-1 επί της Μπεσίκτας από την Πόλη. Οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ στο 38’ με τον Όρτα και μπορεί οι γηπεδούχοι να έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 71’ με τον Ναγίρ, αλλά στο 80’ ο Εντουάρντο έκανε το τελικό 1-2. 

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Γουλβς 1-2



Το ίδιο ακριβώς έκανε και η Γουλβς, που κέρδισε με 2-1 στην Σλοβακία την Σλόβαν. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 11’ με τον Σπόραρ, όμως αρχικά στο 58’ ο Σαΐς και στη συνέχεια στο 63’ ο Χιμένες με πέναλτι έκαναν την ανατροπή. Οι Λύκοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς στο 87’ ο Ζότα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τέλος καλό, όμως, για την ομάδα του Εσπίριτο Σάντο όλα καλά.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Μπράγκα 7 5-3
2.Γουλβς 6 2-3
3.Σλόβαν Μπρατισλάβας 4 7-6 
4.Μπεσίκτας 0 3-7

12ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρτιζάν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1


Δεν έπεισε, δεν ήταν καλή, αλλά βρήκε το δεύτερο τρίποντό της στον 12ο όμιλο η Γιουνάιτεντ. Για να περάσει με 0-1 από την Παρτιζάν, χρειάστηκε το εύστοχο πέναλτι του Μαρσιάλ (43'), με τους γηπεδούχους να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά να μην απειλούν ουσιαστικά. Γενικότερα αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους «κόκκινους διαβόλους» σε όλες τις διοργανώσεις από τον προηγούμενο Μάρτιο, ενώ είχαν μεσολαβήσει 11 έξοδοι. Η Γιουνάιτεντ έφτασε έτσι τους 7 βαθμούς. 

ΑΖ Αλκμάαρ – Αστάνα 6-0

Η Αλκμααρ δε συνάντησε καμία δυσκολία και διέλυσε με 6-0 την Αστανά, με τα τέσσερα γκολ στον αγώνα να μπαίνουν από το 77' και μετά. Έφτασε έτσι τους 5 βαθμούς και μόλις δύο πίσω από την Γιουνάιτεντ αλλά η μάχη με την Παρτίζαν που στο -1 από τους Ολλανδούς αναμένεται να κρατήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 2-0
2.Αλκμάαρ 5 8-2
3.Παρτιζάν 4 4-4
4.Αστάνα 0 1-9
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης