Οργή της Λίβερπουλ για το ρατσιστικό πανό με τον Οριγκί και τον... ανδρισμό του

Οργή της Λίβερπουλ για το ρατσιστικό πανό με τον Οριγκί και τον... ανδρισμό του

Το πανό αναρτήθηκε στην κερκίδα των οπαδών της Λίβερπουλ πριν τον αγώνα με την Γκενκ για το Champions League

origi-2
Μπελάδες αναμένονται για τη Λίβερπουλ από το πανό που ανήρτησαν οπαδοί της στον αγώνα με την Γκενγκ για την τρίτη αγωνιστική του Champions League και στο οποίο φαίνεται το πρόσωπο του Ντιβόκ Οριγκί «κολλημένο» σε ένα σώμα μαύρου άνδρα με μεγάλο... ανδρισμό δίπλα στο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το πανό αναρτήθηκε στο γήπεδο για λίγη ώρα πριν να γίνει αντιληπτό από τους άνδρες ασφαλείας της βρετανικής ομάδας που το απέσυραν περίπου 35 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα που έληξε, τελικά, με νίκη της Λίβερπουλ με 1-4.

Σε ανακοίνωσή της η Λίβερπουλ καταδίκασε το πανό κάνοντας λόγο για «ρατσιστικό στερεότυπο».

origi-1


«Η Λίβερπουλ καταδικάζει το προσβλητικό πανό που εμφανίστηκε στην πλευρά των οπαδών μας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε διαιώνισε ένα ρατσιστικό πρότυπο. Αυτό είναι παντελώς απαράδεκτο. Ενεργήσαμε άμεσα για να απομακρύνουμε το πανό και συνεργαζόμαστε με τους υπευθύνους του γηπέδου για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της βρετανικής ομάδας.

Κλείσιμο
Η UEFA δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο αλλά θεωρείται βέβαιο ότι η Λίβερπουλ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο. Τον Μάιο του 2018 η Μπάγερν Μονάχου τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 ευρώ για πανό που κρίθηκε αθέμιτο στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης