Champions League, Άγιαξ-Τσέλσι 0-1: Τεράστιο διπλό για τους Λονδρέζους

Champions League, Άγιαξ-Τσέλσι 0-1: Τεράστιο διπλό για τους Λονδρέζους

Τα πιτσιρίκια της Τσέλσι άλωσαν το Άμστερνταμ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League κι έβαλαν βάσεις πρόκρισης  στην επόμενη φάση χάρις στο γκολ του Μπατσουαγί στο 86' -  Η Λειψία βρέθηκε να χάνει από το 25' με 0-1 από το γκολ του Ραχίτσκι, αλλά ο Λάιμερ ισοφάρισε στο 49' και στο 59' ο Σάμπιτσερ έκανε το 2-1 στον αγώνα με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Δείτε σε βίντεο τα γκολ

000_1LO52Q
Η Τσέλσι μπορεί να ξεκίνησε πολύ άσχημα τη σεζόν σε Premier League και Champions League, αλλά πλέον τα μωρά του Λάμπαρντ αρχίζουν να βρίσκουν το βηματισμό τους και το απέδειξαν με το σπουδαί (αλλά και 100% δίκαιο) διπλό στην έδρα του Άγιαξ.

Μεγάλη ανατροπή για την Λειψία που αν και έχανε με 0-1 στο ημίχρονο από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, μέσα σε δέκα λεπτά έφερα τούμπα το ματς.

Άγιαξ-Τσέλσι 0-1
Η εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια στην πρεμιέρα των ομίλων είχε βάλει σε δύσκολη θέση την Τσέλσι σε ό,τι αφορά την υπόθεση-πρόκριση. Αυτό το... βαρίδι μάλλον έφυγε πλέον για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, η οποία πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στη Johan Cruyff Arena, πιάνοντας τον Αγιαξ στους έξι βαθμούς μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Πρωταγωνιστής, φυσικά, ο Μπατσουαγί που μπήκε στο ματς στο 71' και το έκρινε στο 86', για μια Τσέλσι που δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος αλλά ανέβαινε συνεχώς στο δεύτερο.



Οι Ολλανδοί μπήκαν καλύτερα στο ματς και είχαν καλή στιγμή στο 8', όταν το δυνατό σουτ του Φέλτμαν έφυγε λίγο άουτ. Η απάντηση των Αγγλων ήταν η προσπάθεια του Μάουντ εντός περιοχής στο 14', το οποίο απέκρουσε ο Ονάνα, με το ματς να συνεχίζεται με καλό ρυθμό αλλά χωρίς γκολ. Αυτό, ο Αγιαξ πίστεψε ότι το πέτυχε στο 35' με τον Πρόμες, μετά το γύρισμα του Ζίγιεχ από δεξιά (και με την μπάλα να βρίσκει λίγο και σε αντίπαλο), αλλά ο βοηθός σήκωσε σημαιάκι για οφσάιντ και το VAR επιβεβαίωσε το σωστό της απόφασης του. Ετσι, το πρώτο 45λεπτο στο Αμστερνταμ βγήκε με 0-0.

Κλείσιμο
Ετσι φαινόταν ότι θα έβγαινε και το 90λεπτο τελικά, αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Αλβαρες στο 59', μετά την εκτέλεση κόρνερ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη πλευρά, όσο περνούσε η ώρα ανέβαιναν και έδειχναν να ψάχνουν όλο και περισσότερο το γκολ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι... βομβάρδιζαν κιόλας την εστία του Ονανά. Αυτό το έκανε στο 86' ο Μπατσουαγί, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, με δυνατό σουτ μετά το γύρισμα του Πούλισιτς από αριστερά, κάνοντας το 0-1 και δίνοντας ένα μεγάλο τρίποντο στους Μπλε!


Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Ντεστ, Φέλτμαν (89' Χούντελαρ), Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Μαρτίνες, Φαν Ντε Μπέκ, Αλβαρες (89' Σιεμ), Πρόμες (74' Νέρες), Τάντιτς, Ζίγιεx.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Τομόρι, Ζουμά, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαν (66' Πούλισιτς), Μάουντ, Χάντσον-Οντόι (90' Τζέιμς), Αμπραχαμ (71' Μπατσουαγί).
Πηγή:www.gazzetta.gr

Λειψία-Ζενίτ 2-1
Η Λειψία υποχρέωσε τη Ζενίτ στην πρώτη της ήττα στον όμιλο και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση πριν κάνει το ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη σε δύο εβδομάδες. Τη διαφορά για τους γηπεδούχους έκανε η είσοδος του Κούνια με το ξεκίνημα της επανάληψης στη θέση του Βέρνερ.



Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και αμφότερες οι ομάδες τις ευκαιρίες τους. Αυτές δεν ήταν πολλές, όμως μία έφτανε για τον Ρακίτσκι για να δώσει το προβάδισμα στην Ζεντί στο 25’. Ο Ουκρανός βρέθηκε από μακριά σε θέση βολής και νίκησε τον Γκουλάτσι για το 0-1! Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή αμυντική λειτουργία, έβγαλαν κάποιες καλές αντεπιθέσεις, όμως οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα.

Η είσοδος του Κούνια στη θέση του αρνητικού Βέρνερ έδωσε νέα πνοή στην επίθεση των Ταύρων και στο 49’ ο Λάιμερ έφερε το παιχνίδι στα ίσα για το 1-1. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε 10’ αργότερα, όταν ο Ζάμπιτσερ με γκολάρα έκανε το 2-1! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη συνέχεια, είχαν τον έλεγχο και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Ουπαμεκάνο, Μουκιέλε, Καμπλ, Λάιμερ (86’ Ντέμε), Φόρσμπεργκ, Ζάμπιτσερ, Λούκμαν (69’ Πόουλσεν), Βέρνερ (46’ Κούνια)

Ζενίτ (Σεργκέι Σεμάκ): Κερζακόβ, Καραβάεβ, Ρακίτσκι, Ιβάνοβιτς, Ντάγκλας Σάντος, Οζντόεβ, Μπάριος, Σάτοβ (65’ Οσόριο), Ντριούσι (82’ Μακ), Αζμούν (75’ Κουζιάεβ), Τζιούμπα
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης