Champions League: Δείτε όλα τα γκολ των πρώτων αγώνων της 3ης αγωνιστικής

Champions League: Δείτε όλα τα γκολ των πρώτων αγώνων της 3ης αγωνιστικής

Η Τότεναμ βρήκε το οξυγόνο που είχε ανάγκη συντρίβοντας με 5-0 τον Ερυθρό Αστέρα και πήρε προβάδισμα στη μάχη της 2ης θέσης στον όμιλο του Ολυμπιακού - Νίκη ανάσα και για την Ρεάλ στην έδρα της Γαλατά, ενώ Σίτι και Παρί έκαναν περίπατο με Αταλάντα και Μπριζ αντίστοιχα και η Γιουβέντους νίκησε με ανατροπή την Λοκομοτίβ σε μια ακόμη μαγική βραδιά του Champions League


tot01
Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions league σε μία χορταστική βραδιά που σημειώθηκαν συνολικά 30 γκολ!

Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης πήραν σημαντικές νίκες βάζοντας τέλος στις συζητήσεις για την πιθανότητα να πέσουν θύματα εκπλήξεων στην πρώτη φάση.

Παρί και Σίτι συνέχισαν να σκορπίζουν όποιον βρίσκουν απέναντί τους με τις Κλαμπ Μπριζ και Αταλάντα να παίρνουν σειρά απόψε και να δέχονται από πέντε γκολ έκαστη.

Τέλος η Γιουβέντους έδειξε χαρακτήρα και είχε και... Ντιμπάλα ανατρέποντας την κατάσταση κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας στο Τορίνο και επικυρώνοντας τους εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.


1ος όμιλος

Κλαμπ Μπριζ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-5
Η Παρί ήταν εντυπωσιακή στο Βέλγιο, διέλυσε με 5-0 την Μπριζ και ουσιαστικά πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Παριζιάνοι κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό, όμως ξέσπασαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μπήκε ο Μπαπέ στο ματς για να κάνει χατ τρικ!

Κλείσιμο

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’ με τον Ικάρντι και είχαν τον έλεγχο στη συνέχεια. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπαπέ πήρε τη θέση του Τσούπο-Μότινγκ και 9’ αργότερα έκανε το 0-2 στο 61’ για να τελειώσει τα πάντα.

Στο 63’ ήταν η σειρά του Ικάρντι να βρει ξανά δίχτυα για το 0-3 ύστερα από ασίστ του Μπαπέ, πριν ο τελευταίος κάνει το 0-4 στο 79’. Στο 83’ ο νεαρός Γάλλος έκανε χατ τρικ έπειτα από υπέροχη ασίστ του Ντι Μαρία, την τρίτη του στο παιχνίδι!

Μπριζ (Φιλίπ Κλεμόν): Μινιολέ, Σόμπολ (80’ Άλβαρες), Ντέλι, Μάτα, Μέχελε, Ντιατά, Βάνακεν, Ντε Κετελέρε (57’ Οκερέκε), Ντένις (76’ Οπεντά), Ταού
Παρί (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Μενιέ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ, Βεράτι, Μαρκίνιος, Ερέρα (72’ Ντιαλό), Ντι Μαρία, Τσούπο-Μότινγκ (52’ Μπαπέ), Ικάρντι (65’ Παρέδες)

Γαλατάσαραϊ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1


Μπορεί να χρειάστηκε να φτάσει στην 3η αγωνιστική, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Champions League, καθώς επικράτησε 1-0 της Γαλατά στην Τουρκία, με το γκολ του Κρόος στο 18' να γράφει την ιστορία του αγώνα.

Βαθμολογία
1.Παρί Σεν Ζερμέν 9β., 9-0 γκολ
2.Ρεάλ Μαδρίτης 4β., 3-5
3.Κλαμπ Μπριζ 2β., 2-7 γκολ
4.Γαλατάσαραϊ 1β., 0-2

2ος όμιλος

Τότεναμ – Ερυθρός Αστέρας 5-0

Αποκλεισμός σοκ από την Κόλτσεστερ, σοκαριστική επτάρα από τη Μπάγερν, εικόνα διάλυσης απέναντι στη Μπράιτον, γκέλα με Γουότφορντ... Η Τότεναμ όμως βρήκε το αντίδοτο στις αποτυχίες, έβαλε τέλος στην κατηφόρα, διέλυσε με 5-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Λονδίνο και τον άφησε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Σούπερ ο Κέιν, γκολ ο Λαμέλα στη 200η του συμμετοχή με τη φανέλα των Spurs!


Εντυπωσιακό ξεκίνημα των Σπερς, πήραν με το... καλημέρα του ματς τον έλεγχο, πίεσαν ασφυκτικά και πριν την ολοκλήρωση του 20λεπτου είχαν πετύχει δυο γκολ. Στο 9΄ ο Κέιν πήδηξε πιο ψηλά απ΄ όλους και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Είναι χαρακτηριστικό πως ο διεθνής φορ έχει 17 γκολ στη διοργάνωση και τα 15 έχουν επιτευχθεί στη φάση των ομίλων.

Επτά λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα, με άψογο τελείωμα του Σον. Ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, ισορρόπησε και έδειξε ικανός να απειλήσει. Μάλιστα, είχε καλές ευκαιρίες να απειλήσει. Στο 27΄Φαν λα Πάρα νικήθηκε από τον Γκαζανίγκα, ενώ Ματέο Γκαρσία ένα λεπτό αργότερα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Σέρβους ήρθε στο 36', αλλά ο Μάριν από καλή θέση αστόχησε. Ωστόσο, η Τότεναμ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και τρίτο τέρμα πριν το τέλος του α' ημιχρόνου. Ο Ντομπελέ έκλεψε από τον Μάρι, έδωσε υπέροχα στον Σον, ο οποίος σημείωσε το 3-0. Ηταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι ανάλογο η Τότεναμ σε 40 ματς της στο Champions League.

Οι Λονδρέζοι είχαν μεγαλύτερη διάρκεια στην επανάληψη και πέτυχαν ακόμα δυο τέρματα. Στο 57' ο Λαμέλα γύρισε υπέροχα, πλάσαρε άψογα και στη 200η συμμετοχή με την Τότεναμ πέτυχε το 32ο τέρμα. Στο 72' ο Κέιν με πανέξυπνο πλασέ διαμόρφωσε το 5-0.

Τότεναμ (Ποκετίνο): Γκατσανίγκα, Οριέ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνγκεν (73' Φόιθ), Ντέιβις, Σισοκό, Ντομπελέ, Λαμέλα, Άλι (79' Λο Σέλσο), Σον (68' Ντάιερ), Κέιν

Ερυθρός Αστέρας (Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Μιλούνοβιτς, Ντέγκενεκ, Ρόντικ, Κάνιας (62' Πέτροβιτς), Βούλιτς, Γκαρσία, Μάριν, Φαν λα Πάρα (82' Βουκάνοβιτς), Μέντες (62' Πάνκοβ)

Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3

Βαθμολογία
1.Μπάγερν Μονάχου 9β., 13-4 γκολ
2.Τότεναμ 4β., 9-9 γκολ
2.Ερυθρός Αστέρας 3β., 3-9 γκολ
3.Ολυμπιακός 1β., 5-8 γκολ

3ος όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι - Αταλάντα 5-1

Έκανε το τρία στα τρία, έφτασε στους εννιά βαθμούς και από τον πρώτο κιόλας γύρο, ψάχνει τον δεύτερο του ομίλου η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδίολα έδωσε... δικαιώματα στο ξεκίνημα του ματς, βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν το ημίωρο, αλλά όταν συνήλθε διέλυσε την Αταλάντα με 5-1.


Κορυφαίος του ματς ο Στέρλινγκ που πέτυχε χατ-τρικ και είχε και μία ασίστ, ενώ στα δύο γκολ σταμάτησε ο Αγουέρο. Δύσκολα τα πράγματα για τους Μπεργκαμάσκι, που γνώρισαν την τρίτη τους διαδοχική ήττα στον όμιλο.

Η ομάδα του Γκασπερίνι ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο στο ματς, ενώ στο 28ο λεπτό κατάφερε να ρίξει τους «πολίτες» στο καναβάτσο. Ο Φερναντίνιο με ένα άτσαλο μαρκάρισμα ανέτρεψε στην περιοχή τον Ίλισιτς με τον Μαλινόφσκι να νικάει από τα έντεκα μέτρα τον Έντερσον για το 1-0.

Ωστόσο, η απάντηση από την ομάδα του Γκουαρδιόλα ήταν άμεση. Ο Στέρλιγκ στο 34’ έβγαλε φάτσα με την εστία τον Αγουέρο και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Στέρλινγκ που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Μασιέλο και ο Αγουέρο από την άσπρη βούλα έγραψε το 2-1 και έφερε τούμπα το ματς.

Με λυμένα πλέον τα πόδια, οι «πολίτες» έκαναν ότι ήθελαν. Ο Στέρλινγκ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και «καθάρισε» μόνος του τους Μπεργκαμάσκι με χατ-τρικ στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 58’ με κοντινό πλασέ ανέβασε το σκορ στο 3-1, ενώ στο 64’ μετά από κάθετη του Γκιντογκάν, πάτησε περιοχή και με όμορφο τελείωμα έγραψε το 4-1. Το κρεσέντο του Άγγλου φορ ολοκληρώθηκε πέντε λεπτά αργότερα, όταν έγραψε με χατ-τρικ το τελικό 5-1 για τη Σίτι. Μάλιστα, έγινε ο 8ος Άγγλος στην ιστορία του θεσμού που πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα ματς.

Πάντως, οι «πολίτες» ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες αφού ο Φόντεν είδε δύο κίτρινες κάρτες σε ένα επτάλεπτο και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια στο 83ο λεπτό.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Φερναντίνιο, Ρόδρι (41' Στόουνς), Γουόκερ, Μεντί (71' Ζοάο Κανσέλο), Γκουντογκάν, Φόντεν, Ντε Μπρόινε (67' Οταμέντι), Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Αγουέρο
Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Μασιέλο (46' Μασιέλο), Τολόι, Ντζιμσίτι, Καστάνιε, Γκόσενς, Γκόμες, Ιλισιτς (72' Χάτεμπερ), Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μαλινόφσκι.

Σαχταρ Ντόνετσκ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-2

Βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Σίτι 9β., 10-1 γκολ
2.Σαχτάρ Ντόνετσκ 4β., 4-6 γκολ
3.Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4β., 6-4 γκολ
4.Αταλάντα 0β., 2-11 γκολ

4ος όμιλος

Γιουβέντους - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-1
Πιο δύσκολα απ’ ότι περίμενε, αλλά η δουλειά έγινε για την Γιουβέντους. Η Λοκομοτίβ Μόσχας παραλίγο να φέρει πολικές θερμοκρασίες στο Τορίνο, όμως ο Ντιμπάλα ζέστανε για τα καλά την κατάσταση και πήρε μόνος του το ματς για τους μπιανκονέρι, 2-1.

Οι Ρώσοι κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τα ατού των γηπεδούχων και στο 30΄ τους έκαναν και τη ζημιά στην άμυνα, ανοίγοντας το σκορ με τον Μίραντσουκ. Οι μπιανκονέρι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους, ο Ρονάλντο έδειχνε εγκλωβισμένος και τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά.

Τελικά, η προσωπική ενέργεια ήρθε από τον Ντιμπάλα, ο οποίος με φοβερό σουτ στο 77ο λεπτό «απάντησε» και 149 δευτερόλεπτα αργότερα (79’) πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Άλεξ Σάντρο, νίκησε ξανά τον Γκιγέρμε και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Σάρι.

Έτσι, η Γιούβε συνεχίζει και μετά το τέλος του πρώτου γύρου στην κορυφή του 4ου ομίλου μαζί με την Ατλέτικο, ενώ η Λοκομοτίβ έμεινε στην 3η θέση με 3 βαθμούς.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα (48' Ιγουαΐν) Πιάνιτς, Ματουιντί (65' Ραμπιό), Μπεντανκούρ, Ντιμπάλα (81' Μπερναρντέσκι), Ρονάλντο.
Λοκομοτίβ Μόσχας (Γιούρι Σέμιν): Γκιγέρμε, Ιγκνάτιεβ, Τσόρλουκα, Χέβεντες, Ιντόβου, Ζοάο Μάριο, Μπαρίνοβ, Μουρίγιο, Κρικόβιακ (83' Κολομέτσεφ), Μίραντσουκ, Εντερ.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0


Βαθμολογία
1.Ατλέτικο Μαδρίτης 7β., 5-2 γκολ
2.Γιουβέντους 7β., 7-3 γκολ
3.Λοκομοτίβ Μόσχας 3β., 3-5 γκολ
4.Μπάγερ Λεβερκούζεν 0β. 1-6 γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης