Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Λίβερπουλ 1-1: Ο Λαλάνα κράτησε όρθιους τους «Κόκκινους»

Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Λίβερπουλ 1-1: Ο Λαλάνα κράτησε όρθιους τους «Κόκκινους»

Με τέρμα του Λαλάνα στο 85’, η Λίβερπουλ έφυγε με τον πόντο από την έδρα της μαχητικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-1), ωστόσο υποχρεώθηκε στην πρώτη απώλεια βαθμών στη φετινή Premier League- Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

000_1LL3SS
Και πάλι καλά να λέει η Λίβερπουλ, που έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από την έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Λαλάνα να ισοφαρίζει στο 85’ για την ομάδα του Κλοπ, που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και είχε την πρώτη απώλεια στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.


Μπορεί η βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες να είναι τεράστια, ωστόσο το ματς είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται πολύ πιο βελτιωμένοι και μαχητικοί.

Μάλιστα, οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν στο 35’ με τον Ράσφορντ και έδειχναν ικανοί για τη νίκη, αλλά δεν άντεξαν μέχρι τέλους. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα (21-5-0), όμως έδωσαν τη δυνατότητα στη Μάντσεστερ Σίτι να τους πλησιάσει στο -6.

Το ματς
Κλείσιμο
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε πιο παθιασμένα το παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στο πρώτο δεκάλεπτο. Εντούτοις, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στη Λίβερπουλ, με τον Βαϊνάλντουμ να σουτάρει από το κέντρο της περιοχής, αλλά ο Ντε Χέα μπλόκαρε εύκολα.

Στο 25’ ήρθε η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους, με τον ΜακΤόμινι να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, ωστόσο ο Άλισον μπλόκαρε με σχετική άνεση. Εννιά λεπτά αργότερα η ομάδα του Κλοπ είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία, με τον Μανέ να φεύγει γρήγορα στην κόντρα και να πασάρει στον Φιρμίνο, που σούταρε αδύναμα και ο Ντε Χέα απέκρουσε.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν μπροστά στο 36’, με τον Τζέιμς να φεύγει γρήγορα στην αντεπίθεση και να σερβίρει εξαιρετικά στον Ράσφορντ, που με ένα «τσίμπημα» από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον για το 1-0. Στην αρχή της φάσης πάντως υπήρχε φάουλ του Λίντελοφ στον Οριγκί, το οποίο δεν δόθηκε.

Στο 44’, η Λίβερπουλ σκόραρε, ωστόσο το τέρμα του Μανέ ακυρώθηκε, αφού είχε βρει την μπάλα με το χέρι στην αρχή της φάσης. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προηγείται 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κόκκινοι» μπήκαν με διάθεση να κυριαρχήσουν και τα κατάφεραν, ωστόσο περιορίστηκαν σε άσκοπη κατοχή μπάλας. Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Σόλσκιερ οπισθοχώρησαν αρκετά και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ, με τον Ράσφορντ να σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι (67’).

Μάλιστα, η Γιουνάιτεντ είχε δύο ακόμα καλές στιγμές, με ισάριθμα σουτ του Φρεντ (73’, 83’), που κατέληξαν άουτ. Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι είχαν συντριπτική κατοχή μπάλας στο δεύτερο μέρος (75%-25), ωστόσο δεν μπορούσαν να τη μετουσιώσουν σε κάτι καλό.

Μέχρι το 85’, όταν ο Ρόμπερτσον σέντραρε από αριστερά και βρήκε αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι τον Λαλάνα, που πλάσαρε σε κενή εστία και ισοφάρισε σε 1-1. Οι «κόκκινοι» κυνήγησαν την ολική ανατροπή στα τελευταία λεπτά, όμως τα σουτ των Αλεξάντερ-Άρνολντ (88’) και Τσαμπερλέιν (92’) έφυγαν δίπλα από το δοκάρι.

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Άτκινσον, με το τελικό 1-1 να αποδίδει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης