Euroleague, Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 78-79: Ήττα καρμπόν με μοιραίο Καλάθη!

Euroleague, Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 78-79: Ήττα καρμπόν με μοιραίο Καλάθη!

Ο Παναθηναϊκός, όπως και με στην έδρα της Βιλερμπάν την περασμένη εβδομάδα, ηττήθηκε με 79-78 με τον Νικ Καλάθη να αστοχεί και πάλι στην τελευταία επίθεση - Έσπασαν τα καλάθια οι πράσινοι που είχαν 3/20 τρίποντα, ενώ η Αρμάνι είχε 14/26 (!!!) έξω από τα 6.75

4925872
Και τώρα... τρέχει ο Παναθηναϊκός! Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική της EuroLeague, αλλά με δύο ήττες σε παιχνίδια που οι «πράσινοι» είχαν «κυκλώσει» με το «W» της νίκης, τα πράγματα άρχισαν ήδη να γίνονται πολύ δύσκολα για την ελληνική ομάδα.

Το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε την έδρα του και μία εβδομάδα μετά την ήττα από τη Βιλερμπάν στη Λυών, είδε την Αρμάνι να φεύγει από το ΟΑΚΑ με το «διπλό» της νίκης. Ο Νικ Καλάθης μπορεί να ευθύνεται για την... παραλίγο νίκη του Παναθηναϊκού έχοντας 23 πόντους με 7/10 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο (αλλά και) 4 λάθη ωστόσο ήταν εκείνος που ανέλαβε και πάλι την τελευταία επίθεση της ομάδας του, αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει εκτός... καλαθιού. Και όλα αυτά σε μια βραδιά όπου οι πράσινοι» είχαν 3/20 τρίποντα. Αν προτιμάτε 3/6 ο αρχηγός της ομάδας και... 0/14 όλοι οι υπόλοιποι.

Πώς λοιπόν να περίμενε κάτι καλύτερο απέναντι σε μια ομάδα που σούταρε με ποσοστό 54% έξω από τα 6.75 μέτρα με 14/26 τρίποντα; Ρητορικό το ερώτημα! Μάλιστα στο τέλος έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, αλλά έχανε το ένα αμυντικό ριμπάουντ μετά το άλλο ώσπου ο Μορασκίνι κέρδισε φάουλ στα 8'' και με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Μίτσοφ ήταν ο «εκτελεστής» της ελληνικής ομάδας με 18 πόντους και 3/6 τρίποντα, ενώ ο Μάικλ Ρολ εκείνος που έκανε την μεγαλύτερη και... αθόρυβη δουλειά έχοντας 16 πόντους με 4/7 εύστοχα σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων. Από τον Παναθηναϊκό, πλην του Καλάθη, ο Τζέικομπ Ουάιλι ήταν... εξαιρετικός με 8/9 δίποντα και 7 ριμπάουντ (όλα επιθετικά!!!), την ώρα οι «πράσινοι» δεν πήραν τίποτα από τους Ράις, Τόμας και Τζόνσον.

Το ματς

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς της EuroLeague, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσιάστηκε βελτιωμένος μέσα στο «ζωγραφιστό», δεν δέχτηκε εύκολα καλάθια μέσα από τη ρακέτα του, ενώ μπόρεσε να ελέγξει τα ριμπάουντ και να αφήσει στη... Λυών την μεγάλη «πληγή» της περασμένης αγωνιστικής. Βέβαια το γεγονός ότι έκλεισε μία «πληγή», δεν σημαίνει ότι δεν άνοιξε μια άλλη. Για την ακρίβεια... δύο!

Κλείσιμο
Η μία είχε να κάνει με την περιφερειακή του άμυνα και η δεύτερη με το περιφερειακό του σουτ. Αν και οι «πράσινοι» είχαν φροντίσει να «θωρακίσουν» καλά τη ρακέτα τους, τόσο με τον Ουάιλι, όσο και με τον Μήτογλου οι οποίοι έβγαλαν τρομερή ενέργεια, αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα από τα σουτ των παικτών του Ετόρε Μεσίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιταλική ομάδα σκόραρε (σχεδόν) μόνο με τρίποντα (5/7 στο δεκάλεπτο και μόλις 4/10 δίποντα), έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Λουίς Σκόλα! Ο Αργεντινός φόργουορντ είχε 11 πόντους και 5 ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο η οποία ήταν μοιρασμένη σε δύο ίσα μέρη.

Ένα 8-0 σερί του Παναθηναϊκού με το οποίο μετέτρεψε το -5 (10-15) σε +3 (18-15) όπως επίσης και ένα επιμέρους 9-2 της Αρμάνι με το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο έχοντας διαφορά 4 πόντων (20-24). Σε αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός απειλούσε με... δεύτερες ευκαιρίες (5 επιθετικά ριμπάουντ) και δη με τον Τζέικομπ Ουάιλι, ο οποίος είχε 8 πόντους με 4/4 δίποντα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε η αστοχία του «τριφυλλιού» έξω από τα 6.75 μέτρα και μέχρι το 19' μετρούσε 0/9 τρίποντα!!! Ουσιαστικά το μεγάλο του όπλο είχε μετατραπεί σε... αδυναμία και κάπως έτσι Αρμάνι μπόρεσε να μείνει στο ματς, εκμεταλλευόμενη την δική της... ευστοχία με 7/12 τρίποντα μετά τα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα και μοναδικό τρίποντο του Παναθηναϊκού σημειώθηκε με τη λήξη του ημιχρόνου (1/10) και με το οποίο έφερε το ματς στα ίσια (38-38). Στο πρώτο μισό του αγώνα, οι «πράσινοι» είχαν 15/27 δίποντα, 1/10 τρίποντα, 5/7 βολές, 12-7 ριμπάουντ, μόλις 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη. Αντίστοιχα η Αρμάνι που είδε τον Μάικλ Ρολ να ανεβαίνει στο δεύτερο δεκάλεπτο (10π., 2/2δίπ., 2/4τρ.) μέτρησε 8/20 δίποντα, 7/12 τρίποντα, 1/2 βολές, 13-5 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 7 λάθη.

Στην 3η περίοδο το ματς δεν άλλαξε μορφή. Το σκορ άλλαζε συνέχεια χέρια, με τον Τζίμερ Φριντέτ να παίρνει τη σκυτάλη από τον φοβερό Ουάιλι (12π., 6/6δίπ.) και να δίνει προβάδισμα με 55-53. Η αστοχία στα τρίποντα συνεχιζόταν (1/13 ο Παναθηναϊκός), η... ευστοχία της Αρμάνι το ίδιο (11/19 τρίποντα στο 30') και κάπως έτσι μπόρεσε η ιταλική ομάδα να προηγηθεί με 57-61 στο τέλος της 3ης περίοδου. Η τελευταία περίοδος αποτέλεσε... αίμα και άμμος! Η ελληνική ομάδα ανέβασε την ένταση στην άμυνα και με ένα σερί 11-0 προηγήθηκε με 68-61 στο 34'!

Ουσιαστικά ήταν και το σημείο του αγώνα που πήρε το momentum και αυτό χάρη στους Καλάθη και Ουάιλι, οι οποίοι ήταν «όλα τα λεφτά» για τους «πράσινους» για το μεγάλο come back. Παρά το γεγονός ότι σε εκείνο το σημείο το ΟΑΚΑ «κόχλαζε» από τις εκδηλώσεις των φίλων του Παναθηναϊκού η Αρμάνι βρήκε τρία τρίποντα με τους Μίτσοφ, Μπρουκς και Ρολ, με τα οποία έκανε δικό της σερί 9-0 και πήρε εκ νέου προβάδισμα με (68-70) στο 35'. Έκτοτε κάθε κατοχή είχε και την δική της σημασία. Ο Καλάθης ανέλαβε δράση στην επίθεση και επτά σερί πόντους έδωσε εκ νέου διαφορά τεσσάρων πόντων (76-72 στο 37') στην ομάδα του. Ο Μίτσοφ με πέντε σερί πόντους απάντησε για το 76-77 στο 38' ενώ ο Καλάθης αστόχησε σε τρίποντα στο 1:30 γι ατο τέλος. Η Αρμάνι πήρε τρία επιθετικά ροιμπάουντ σε μια φάση, δεν κατάφερε να σκοράρει και ο Καλάθης με floater στα 30'' έδωσε και πάλι προβάδισμα με 78-77 στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρχιο αστόχησε σε τρίποντο στα 12'' και ο Μορασκίνι πήγε στη γραμμή για δύο βολές στα 8''.

Ο Ιταλός ευστόχησε και στις δύο για το 78-79 και οι «πράσινοι» είχαν την τελευταία επίθεση στα χέρια τους. Ο Καλάθης ήταν εκείνος που ανέλαβε και πάλι να πάρει την ευθύνη πάνω του και παρά το γεγονός ότι επιχείρησε floater κάτω από καλές προύποθέσεις δεν μπόρεσε να βρει στόχο και η Αρμάνι «απέδρασε» με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Απλούστατα η Αρμάνι είχε 14 εύστοχα τρίποντα μέσα στο ΟΑΚΑ με ποσοστό 54% και ο Παναθηναϊκός μόλις 3 με ποσοστό 15%! Επιπλέον μοίρασε και περισσότερες ασίστ. Οπότε η κουβέντα τελειώνει κάπου... εδώ.

ΕΚΑΝΑΝΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ ήταν εκείνος που «εκτέλεσε» και παράλληλα... έκοβε τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού κάθε φορά που προσπαθούσαν να πάρουν το momentum του ματς. Αποτέλεσμα; 18 πόντοι με 4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/1 βολή και 4 ριμπάουντ. Ο Ρολ ήταν ο παίκτης-κλειδί με 16 πόντους έχοντας 2/2 δίποντα και 4/7 τρίποντα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λουίς Σκόλα έκανε... όλη τη δουλειά στο α' δεκάλεπτο και δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να πάρει τον ρυθμό του αγώνα. Συνολικά τελείωσε το ματς με 17 πόντους (4/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/4 βολές) και 9 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ταϊρίς Ράις ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό με 2 πόντους και 1/6 εντός παιδιας.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Η άμεση απάντηση της Αρμάνι στο 11-0 του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» το ματς όταν έφτασαν το σκορ στο 68-61 αλλά οι Ιταλοί με τρία σερί τρίποντα (68-70) έφεραν τα πάνω-κάτω.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η πάσα ολόκληρου γηπέδου του Νικ Καλάθη στον Ντεσόν Τόμας στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Αμερικανό να καρφώνει τη μπάλα στο καλάθι της Αρμάνι

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 17 άστοχα τρίποντα (3/20!) ενώ η Αρμάνι το άσχημο ποσοστό στα δίποντα (15/41).

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-38, 57-61, 78-79
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης