Super League 1, Λαμία-Παναιτωλικός 0-0: Τα έκαναν... μούσκεμα

Super League 1, Λαμία-Παναιτωλικός 0-0: Τα έκαναν... μούσκεμα

Η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Super League 1  έπεσε στην... πισίνα της Λαμίας με την τοπική ομάδα και τον Παναιτωλικό να μένουν στο 0-0 - Καλύτεροι οι γηπεδούχοι που είχαν και δοκάρι, αλλά σημείωσαν την 4η ισοπαλία τους σε 6 ματς, πρώτος φετινός βαθμός για τον Παναιτωλικό που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε

4917590
Ούτε τώρα μπόρεσαν να πανηγυρίσουν το πρώτο τους τρίποντο η Λαμία και ο Παναιτωλικός! Οι γηπεδούχοι πλέον έφτασαν στους 4 βαθμούς μετρώντας ισάριθμες ισοπάλίες (κι όλες εντός έδρας), ενώ ο Παναιτωλικός πήρε τον πρώτο του βαθμό, με αρκετή δόση τύχης καθώς η Λαμία έχασε σημαντικές ευκαιρίες ενώ είχε και δοκάρι με τον Βάντερσον.

Πάντως λίγο πριν το φινάλε ο Μιμίτο παραλίγο να κάνει την... κηδεία στους γηπεδούχους αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι...

Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε σε έναν αγωνιστικό χώρο επιβαρυμένο απ’ τη βροχή, που σε άλλα σημεία η μπάλα «κολλούσε» απ’ την αντίσταση και σε άλλα… έτρεχε. Η πρώτη καλή στιγμή πάντως καταγράφηκε ανεξάρτητα απ’ τις συνθήκες, για τους γηπεδούχους, με τον Καραμάνο να σουτάρει δυνατά από πλάγια θέση στην περιοχή και τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.

Η «απάντηση» στις φάσεις ήρθε για τον Παναιτωλικό με τον Λουσέρο, που έπιασε αμαρκάριστος κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά το κόρνερ του Μοράρ, αλλά ο Βελλίδης ενστικτωδώς άπλωσε τα χέρια κι απομάκρυνε πάνω απ’ το δοκάρι του. Στο 28’ ο Δημούτσος δοκίμασε ξανά τα αντανακλαστικά του Γιαννακόπουλου, παίρνοντας το κόρνερ, ενώ οι καλύτερες φάσεις προέκυψαν προς το τέλος του ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα στο 36’ ο Ντάλσιο προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά εξ επαφής, έχοντας πλάτη στην εστία, αλλά η παρέμβαση του Αντέτζο έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Αν μάλιστα το πρώτο γκολ της αναμέτρησης έφτασε να πλησιάζει περισσότερο από ποτέ σ’ εκείνο το σημείο, ο Ρόμανιτς έφτασε ακόμα πιο κοντά στο 45’. Τότε ο Μαρσιάλ έκανε τρομερό λάθος, δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα, προδόθηκε απ' τον κακό αγωνιστικό χώρο και έβγαλε τετ α τετ τον Ρόμανιτς, που όμως επίσης δεν κοντρόλαρε σωστά και ο Γιαννακόπουλος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε.

Κλείσιμο
Η ΛΑΜΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ, Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΤΟΝ… ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ
Το δεύτερο ημίχρονο δεν βρήκε τις ομάδες έτοιμες να διεκδικήσουν το γκολ, όμως όταν ξεκίνησε ο κύκλος των χαμένων… ευκαιριών, περιλάμβανε αρκετές συγκινήσεις.

Στο 62’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 1-0, όμως το δυνατό σουτ του Βάντερσον βρήκε στο δοκάρι του Γιαννακόπουλου! Λίγα λεπτά μετά (67’) ήταν η σειρά του Αντέτζο με κεφαλιά να απειλήσει και τη μπάλα να φεύγει πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 72’ οι Φθιωτοί είχαν τρομερή διπλή ευκαιρία, πρώτα με τον Καραμάνο να πιάνει την κεφαλιά και τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει και στο ριμπάουντ τον Τουράμ να στέλνει τη μπάλα άουτ από εξ επαφής!

Στο 74’ ήταν η σειρά του Ρόμανιτς να σουτάρει και τον Έλληνα τερματοφύλακα των «καναρινιών» να αποκρούει, ενώ οι αλλαγές του Κάστρο λίγο μετά (74’ Μιμίτο, 77’ Ντουάρτε) δεν άλλαξαν την κατάσταση.

Το «φιλμ» του αγώνα έκλεισε πάντως με τον Παναιτωλικό να φτάνει μια «ανάσα» απ’ το να… κλέψουν τον αγώνα, όταν ο Αριγίμπι έκλεψε απ’ τον Σάλιακα, κινήθηκε έξω απ’ την περιοχή και πλάσαρε σύριζα στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη. Η πίεση των γηπεδούχων εξαντλήθηκε εκεί, με τις δυο ομάδες να μένουν σε ισορροπία.

MVP: Με πολλές σπουδαίες αποκρούσεις στο ενεργητικό του, ο Γιαννακόπουλος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και σίγουρα αυτός που ξεχώρισε από πλευράς Παναιτωλικού. Ειδικά στο δεύτερο μέρος είπε «όχι» στις καλές φάσεις της Λαμίας, όταν αυτή πίεσε έντονα.

Στο ύψος του: Ο Αντέτζο έκανε πολύ καλή δουλειά με τον Μοράρ, προλαβαίνοντας με έγκαιρες επεμβάσεις να κρατήσει τον κίνδυνο μακριά απ’ την περιοχή της ομάδας του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τιρόνε δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις ανάγκες του αγώνα και δεν προσέφερε ουσιαστικά στην επίθεση της Λαμίας. Αντικαταστάθηκε νωρίς λόγω ενοχλήσων κι έτσι δεν μπόρεσε για έναν ακόμα λόγο να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα με την παρουσία του στο παιχνίδι.

Η «γκάφα»: Στο 45’ έγιναν δυο τέτοιες στην ίδια φάση! Πρώτα ο Μαρσιάλ προσπάθησε να διώξει στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, η μπάλα κόλλησε και έδωσε την ευκαιρία στον Ρόμανιτς να «ξεχυθεί» ανενόχλητος απέναντι στον Γιαννακόπουλο, ωστόσο ο Σέρβος με τη σειρά του άνοιξε πολύ το κοντρόλ και το τερέν λειτούργησε… αντίστροφα, οδηγώντας τον στην απώλεια του ελέγχου της και ταυτόχρονα μιας σπουδαίας φάσης.

Το «στραγάλι»: Ο Κατσικογιάννης ακολούθησε τις φάσεις υπό δύσκολες συνθήκες, μοίρασε κάρτες όταν έπρεπε και γενικά βοήθησε τον ρυθμό σε ένα γήπεδο που απαιτούσε πολλά απ’ τους ποδοσφαιριστές.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα και μάλλον θα πρέπει να… πανηγυρίζει, αφού πιέστηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να γνωρίσει μια ακόμα ήττα. Η Λαμία μπορεί να αισθάνεται κι ανικανοποίητη απ’ το τελικό αποτέλεσμα, αφού αν ήταν λίγο πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πανηγυρίσει.

Οι συνθέσεις:
ΛΑΜΙΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Τιρόνε (51’ Τουράμ), Καραμάνος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Σκόνδρας (84’ Σάλιακας), Βύντρα (65’ Βασιλόγιαννης), Βάντερσον
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λουίς Κάστρο): Γιαννακόπουλος, Μοράρ, Σανιά, Ντάλσιο, Ντίας (77’ Ντουάρτε), Λουσέρο, Μπάλμπι, Ρομάν (61’ Αριγίμπι), Σίεστεντ, Ταχάρ, Μαρσιάλ (73’ Μιμίτο)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης