Super League 1: Κράτησε δική του την κορυφή ο Ολυμπιακός, εκτός... βολής η ΑΕΚ

Super League 1: Κράτησε δική του την κορυφή ο Ολυμπιακός, εκτός... βολής η ΑΕΚ

Ξάνθη και ΠΑΟΚ παρέμειναν σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο - Συνεχίστηκε η κατρακύλα του Παναθηναϊκού

4916888
Μεγάλη χαμένη της 6ης αγωνιστικής αποδείχθηκε η ΑΕΚ και κατά δεύτερο λόγο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος συνέχισε την αγωνιστική του κατρακύλα, αυτή τη φορά με εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη. Η Ένωση από την πλευρά της «πέταξε» δύο βαθμούς στη Λάρισα και έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά πέτυχαν σημαντική νίκη -και ψυχολογίας μετά την ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα- στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη, ενώ τόσο η Ξάνθη, όσο και ο ΠΑΟΚ, κατάφεραν να πάρουν το «διπλό» από Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα, διατηρώντας την απόσταση βολής από την κορυφή.

Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1
Λάρισα - ΑΕΚ 0-0

Κλείσιμο
Κυριακή
Βόλος - Ατρόμητος 2-3
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-2
ΟΦΗ - Πανιώνιος 4-1
Άρης - Ολυμπιακός 1-2

Δευτέρα
Λαμία - Παναιτωλικός (20:00)

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Ο Ολυμπιακός γύρισε από την… κόλαση καθώς με ανατροπή επικράτησε του Άρη με 1-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με γκολ του Νικολάς Ντιγκινί στο 7ο λεπτό και πριν κλείσει το ημίχρονο οι Πειραιώτες γύρισαν το παιχνίδι με τέρματα των Μασούρα, Ελ Αραμπί.

Άρης - Ολυμπιακός: 1-2 (Highlights) ►6η Αγωνιστική Super League 1◄ (6/10/19) ᴴᴰ


Η τακτική των δύο ομάδων φάνηκε από τα πρώτα λεπτά καθώς ο Ολυμπιακός προσπάθησε ξεκάθαρα να ελέγξει την κατοχή και τον έλεγχο του ρυθμού, απλώνοντας την ομάδα του στο γήπεδο, σε μια διάταξη η οποία σε κατάσταση επίθεσης ήταν 3-5-2. Ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι έχοντας… διακριτική παρακολούθηση και πολύ πίεση στα ¾ του δικού του τερέν. Βέβαια, οι τακτικές (πολλές φορές) πάνε περίπατο γιατί πολύ απλά υπάρχει το απρόοπτο. Κι αυτό γιατί με τη συμπλήρωση επτά λεπτών αγώνα και μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, ο Ντιγκινί συνέχισε την παράδοσή του απέναντι στον Ολυμπιακό και με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Αυτομάτως ανέβηκε το επίπεδο έντασης του παιχνιδιού, πίεσης του Ολυμπιακού ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει από τα άκρα, ενώ ο Άρης έχοντας αποκτήσει αυτοπεποίθηση έγινε πιο απαιτητικός από τον εαυτό του. Οι «κίτρινοι» απείλησαν με μακρινά σουτ, οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά γεμίσματα όχι όμως κλασική ευκαιρία (ζήτησαν πέναλτι σ’ αυτό το λεπτό σε μαρκάρισμα του Βαλμπουενά εντός της περιχοής) για να φτάσουμε στη φάση του 24ου λεπτού η οποία εντάσσεται στις «στιγμές του αγώνα». Ο Φετφατζίδης λειτούργησε εγωιστικά, δεν τροφοδότησε τον Ιντέγε στο «δύο εναντίον ενός (Σεμέδο)» και χάθηκε σπουδαία προοπτική για το 2-0.

Αντίδραση και ανατροπή…

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό καθώς αύξησε ακόμη περισσότερο τα ποσοστά κατοχής υπέρ του, έκανε το παιχνίδι του και εκμεταλλεύτηκε (κυρίως) δύο πράγματα. Την αδυναμία του Άρη στη δεξιά πλευρά, αυτή στις στημένες φάσεις και φυσικά, του Φαμπιάν Έμαν ο οποίος λειτούργησε ως πρωτάρης. Στο 34’ ο Τσιμίκας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, στη δική του σέντρα ο Μασούρας πρόλαβε τους στόπερ του Άρη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνς υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει τον Ποντένσε (λόγω τραυματισμού) με τον Σουντανιέλ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ προβαδίσματος από την εκτέλεση φάουλ καθώς ο Ελ Αραμπί ανενόχλητος στο κέντρο της άμυνας έκανε το 1-2. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Σουντανιέλ σκόραρε μέσα από τη μικρή περιοχή και με αρκετή δόση τύχης αλλά με τη βοήθεια του VAR το γκολ ακυρώθηκε διότι ο παίκτης του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε το χέρι στο κοντρόλ της μπάλας. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 1-2 και με τον Άρη να έχει πολλά παράπονα από τον Τζοβάρα για τα σφυρίγματά του.

Φετφατζίδης out, Μαντσίνι in

Ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και με την αντικατάστασή του με τον Ντανιέλ Μαντσίνι άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Αργεντίνος έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 52ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ήταν άστοχος. Στο 57’ ο Μάρτινς αναγκάστηκε να προχωρήσει εκ νέου σε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Τσιμίκα και πέρασε στο παιχνίδι τον Βασίλη Τοροσίδη.

Το παιχνίδι δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Άρης έγινε πιο απαιτητικός από τον εαυτό του, ανεβάζοντας τις γραμμές πίεσης, ο Ολυμπιακός δεν είχε την ηρεμία του πρώτου ημιχρόνου και κατ’ επέκταση την κυκλοφορία μπάλας, ενώ δεν κατάφερε να δημιουργήσει από τα άκρα, όπως επίσης έπραξε στο πρώτο μέρος. Ήταν όμως πιο συμπαγής στην άμυνα. Ο Άρης προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και στο 68ο λεπτό απείλησε με τον Ντιγκινί αλλά ο Σα είχε εξαιρετική αντίδραση. Οι «κίτρινοι» ζήτησαν πέναλτι στο 70ο λεπτό εκτιμώντας ότι υπήρξε τράβηγμα του Ντιγκινί εντός περιοχής σε εκτέλεση φάουλ.

Η ευκαιρία του Μασούρα

Στο 77’ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι καθώς ο Μασούρας επωφελήθηκε της κακής πάσας του Βέλεθ, μπήκε στην περιοχή αλλά ήταν άστοχος στο πλασέ που επιχείρησε. Στο 80ο λεπτό ο Σεμέδο βγήκε νικητής στον αέρα (μετά από εκτέλεση φάουλ) αλλά στη κεφαλιά που επιχείρησε η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα έξω από την εστία του Έμαν.

Ο Τόλης Τερζής δεν πήρε τίποτε από τις αλλαγές του (Μαρτίνες, Τόνσο), ο Άρης δεν δημιούργησε ούτε υποψία ευκαιρίας στο τέλος και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-2.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπρούνο Γκάμα, Κόρχουτ, Σούντγκρεν (Άρης), Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Γκιγέρμε (Ολυμπιακός)

MVP: Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, πριν αποχωρήσει λόγω τραυματισμού. «Τρύπησε» πολλές φορές τη δεξιά πλευρά της άμυνας του Άρη, είχε συμμετοχή και στο γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Άρης έχει τεράστιο πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα, ο Φαμπιάν Έμαν παίζει φοβισμένος, είναι άπειρος και σε όλες τις φάσεις στέκεται στη γραμμή της εστίας σαν τον… φαντάρο στη σκοπιά.

Στο ύψος του: Ο Σεμέδο «κατάπιε» τον Μπράουν Ιντέγε ο οποίος για πρώτη φορά δεν είχε τελική προσπάθεια.

Η «γκάφα»: Αυτή του Φαμπιάν Έμαν σε εκτέλεση φάουλ του Ολυμπιακού στο 66’ όπου έκανε άστοχη έξοδο αλλά ο Άρης δεν πλήρωσε το λάθος του.

Το «στραγάλι»: Πολύ κακή διαιτησία από τον Τζοβάρα ο οποίος αρχικά προσπάθησε να σφυρίξει λίγο κι έχασε σωρό φάσεις στις οποίες διαμαρτυρήθηκαν δικαίως στον Άρη. Εμπιστεύτηκε το VAR στη φάση του τέρματος του Σουντανί όπου ο παίκτης του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε το χέρι για να αποκτήσει πλεονέκτημα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τις δικές του στιγμές στον αγώνα ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ. Ο Άρης έκανε το αντίθετο καθώς στο 1-0 θα μπορούσε να βάλει σε ακόμη δυσκολότερη θέση τους Πειραιώτες. Οι τελευταίοι εκμεταλλεύτηκαν την ικανότητά τους στις στημένες φάσεις και ταυτοχρόνως την αδυναμία του Άρη και στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησαν τον Άρη να βρει περισσότερες από δύο φάσεις.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα (75’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Ντιγκινί (84’ Τόνσο), Ιντέγε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Ποντένσε (38’ Σουντανιέλ), Ελ Αραμπί (83’ Γκερέρο), Ελαμπντελαουί, Μασούρας, Τσιμίκας (57’ Τοροσίδης), Βλαμπουενά, Παπαδόπουλος



ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ 1-2

Tο αήττητο καλά κρατεί... Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του στην Τρίπολη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 και να φτάσει τους 14 βαθμούς. Από την άλλη οι Αρκάδες έμειναν στους 3 και ναι μεν πάλεψαν σήμερα απέναντι στον «δικέφαλο του βορρά», αλλά ούτε και τώρα μπόρεσαν να πάρουν κάτι από το ματς παραμένοντας χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-2 | Τα Γκολ {6-10-2019}


Ακόμα ένα ματς που δέχθηκε γκολ  

Άξιο αναφοράς στο ματς αυτό το ό,τι ο ΠΑΟΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι δέχθηκε γκολ. Για την ακρίβεια οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους σε κανένα ως τώρα παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη και η αμυντική τους λειτουργία δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή.

Μίλησε και πάλι ο Σβιντέρσκι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο που σε μεγάλο βαθμό ήταν όπως και το δεύτερο. Χωρίς πολλές φάσεις, με τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα να το έχουν οι φιλοξενούμενοι. Αυτοί μάλιστα έχασαν και την πρώτη ευκαιρία με τον Σβιντέρσκι να αστοχεί στο 11'. Η απάντηση για τους γηπεδούχους υπήρξε στο 25' με τον Ζίβκοβιτς να νικάει τον Φερνάντεθ και στο 33' ο Πολωνός με ωραία προσπάθεια και γύρισμα νίκησε τον Παπαδόπουλο και έκανε το 0-1.

Ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο και μετά δέχθηκε και πάλι γκολ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ελ Καντουρί να κάνει το γύρισμα και τον Μαρτίνες προσπαθώντας να διώξει να βάζει αυτογκόλ και να κάνει έτσι το 0-2. Εννιά λεπτά αργότερα όμως ο Αστέρας μείωσε με τον Σουάρεθ. Ο Ματρικάρντι εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα του ΠΑΟΚ κοιμήθηκε και ο Σουάρεθ νίκησε στον αέρα τον Μάτος μειώνοντας.

Το 2-1 έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους που ανέλαβαν τα ηνία του ματς προσπαθώντας για την ισοφάριση χωρίς όμως να καταφέρουν να την πετύχουν. Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ έδειξε μια νευρικότητα η οποία όμως δεν του στοίχισε πανηγυρίζοντας στο τέλος τους τρεις βαθμούς της νίκης.

MVP: Σβιντέρσκι. Ο Πολωνός πέτυχε ακόμα ένα γκολ, άνοιξε το σκορ, από τα πόδια του ξεκίνησε και η φάση του αυτογκόλ με το οποίο έγινε το 0-2 και συνολικά ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Αστέρα.

Αδύναμος κρίκος: Δεν θα βάζαμε κάποιον. Ναι μεν ο αγώνας δεν ήταν και ο καλύτερος από πλευράς θεάματος, αλλά δεν υπήρξε κάποιος που να υστέρησε σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Στο ύψος του: Ο Λημνιός στάθηκε στο ύψος του. Έκανε πολλά χιλιόμετρα, προσπάθησε να βγει μπροστά και να κάνει φάσεις, έκανε τα σουτ του και συνολικά είχε μια θετικότατη παρουσία.

Η γκάφα: Την χρεώνεται ο Μαρτίνες που στην προσπάθειά του να διώξει έκανε άθελά του φυσικά το 0-2 για τον ΠΑΟΚ.

Η διαιτησία: Ο Ευάγγελος Μανούχος δεν είχε την μεγάλη φάση, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι σε τράβηγμα του Μπαράλες από τον Μάτος. Δύσκολη φάση και η μοναδική λύση δείχνει να είναι αυτό που έγινε και με το χέρι. Σε κάθε τράβηγμα αμέσως πέναλτι, προκειμένου να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Το συμπέρασμα από το ματς: Συνεχίζει να έχει μεγάλα αμυντικά κενά, αλλά από την άλλη ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι αήττητος και στην Τρίπολη πήρε ακόμα μια σημαντική νίκη. Ο Αστέρας έδειξε πως η βαθμολογική του συγκομιδή μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του, αλλά και πάλι έμεινε χωρίς βαθμό από ακόμα ένα ματς.

Οι συνθέσεις του αγώνα
Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Μαρτίνεζ, Ματρικάρντι (89' Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (77' Χαουρέγκι), Καπίγια, Ριέρα (82' Σίτο), Φερνάντεζ, Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Λημνιός, Ελ Καντουρί (77' Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67' Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (77' Άκπομ)


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 0-1


Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πήρε με το… καλημέρα τον έλεγχο, κυκλοφόρησε την μπάλα και, παίζοντας κυρίως από την αριστερή πτέρυγα με τον Χατζηθεοδωρίδη αλλά και τον Ινσούα δευτερευόντως, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι, με τον Ζαχίντ να αναλαμβάνει σταδιακά πρωτοβουλίες και να είναι εκείνος που πρωταγωνίστησε στις δύο καλύτερες φάσεις, στο 23’ και στο 29’, ενώ στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα σκόραρε κιόλας με κόντρα αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Κολοβού στο ξεκίνημα της φάσης!

Η Ξάνθη πίεσε πολύ ψηλά στο ξεκίνημα, με στόχο να δυσκολέψει την ανάπτυξη του αντιπάλου της και να κλείσει τους χώρους, ενώ μετά το ημίωρο μόνο άφησε κάποιους διαδρόμους, αλλά ακόμα κι έτσι, ο Παναθηναϊκός είχε άλλες δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, μέσα σε ένα λεπτό…Όμως, ο Άμπαντ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μπουζούκη στο 32’ ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πούγγουρας αστόχησε με κεφαλιά. Ο Κολοβός δεν ανταποκρίθηκε σε ρόλο φορ και κάπως έτσι η καλύτερη στιγμή των «πράσινων» να προηγηθούν καταγράφηκε ξανά από «στημένη» μπάλα.

Όταν στο 40ο λεπτό, από εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ, ο αμαρκάριστος Δώνης πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Άμπαντ!
Στην επανάληψη, ο Γιώργος Δώνης έβαλε τον Μακέντα στη θέση του Κολοβού ενώ έπαιξε «αναγκαστικά» με 4-4-2 από το 51’, όταν ο Περέα αντικατέστησε τον τραυματία Χατζηθεοδωρίδη.
Ωστόσο, ήταν οι ακρίτες εκείνοι που θα μπορούσαν, κόντρα στη ροή του ματς, να προηγηθούν δύο λεπτά αργότερα, με τον Ντε Αμορίμ να φεύγει στην «κόντρα» αλλά να πλασάρει απελπιστικά άστοχα τον Διούδη στο τετ α τετ…

Παναθηναικός - Ξάνθη (0 - 1) Στιγμιότυπα / Highlights - 6η Αγ. Super league


Ο Μακέντα έκανε αισθητή την παρουσία του σε λιγότερο από δέκα λεπτά συμμετοχής, με τον Μαλεζά να τον κόβει την τελευταία στιγμή σωτήρια για την Ξάνθη, που πάντως είχε καλύτερη εικόνα από το πρώτο μισό όσο περνούσε η ώρα. Ο Παναθηναϊκός απείλησε εκ νέου από στατικές φάσεις στο 62ο και στο 65ο λεπτό, με τις κεφαλιές των Κουρμπέλη και Πούγγουρα να είναι άστοχες ωστόσο, ενώ η καλύτερη φάση του καταγράφηκε στο 72’.

Με τον Άμπαντ να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Ζαχίντ κι ενώ προηγουμένως ο Περέα θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν είχε εκτελέσει καλύτερα από τη συνεργασία του με τον πρώτο…
Το «τριφύλλι» τα έπαιξε… όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Δώνη να ρίχνει στη «μάχη» και τον Καμπετσή αντί του Μπουζούκη και το σύστημα να γίνεται 4-3-3 , με τον νεοεισελθόντα δεξιά, τον Περέα στο κέντρο και τον Μακέντα αριστερά στην επίθεση.
Όμως, ήταν η θρακιώτικη ομάδα εκείνη που θα μπορούσε να… κλέψει το «τρίποντο», σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 89’ και τον Φοσερ να πλασάρει άστοχα σε… κενή εστία, σε αντεπίθεση τριών με έναν! Τελικά, τα κατάφεραν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τους… ίδιους πρωταγωνιστές και το VAR να κατακυρώνει λανθασμένα έστω και για… χιλιοστά το γκολ με το οποίο η Ξάνθη κέρδισε με 1-0.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (4-4-1-1):
Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Μπουζούκης (81’ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης (51’ Περέα), Ζαχίντ, Κολοβός (46’ Μακέντα).
Ξάνθη (4-1-4-1):
Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα (78’ Φασίδης), Μουλέν (46’ Μασάδο), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Τερκι, Ρενέλα (59’ Φοσερ).

Διαιτητής:
Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας).
Διαιτητής VAR:
Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας).


ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ 0-0


Μετά από ένα ματς που είχε φάσεις μόνον στο δεύτερο μέρος, ΑΕΛ και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 με την Ένωση να αφήνει δύο ακόμα πόντους, στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια. Κάκιστο ματς σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες.

Η Ένωση είχε δοκάρι με τον Λιβάια στο 57’, αμέσως μετά και για ένα δεκάλεπτο οι «βυσσινί» είχαν τέσσερις σερί φάσεις, με Μπράλιτς στο 58’ τον Τσιγκρίνσκι να προλαβαίνει τον Ντάουντα στο 61’, φάση του Μιχαήλ εξ’ επαφής που δεν μπόρεσε να σουτάρει στο 64’ σε κενή εστία και πλάγιο τετ-α-τετ του Ουάρντα στο 67’ που πέρασε άουτ. Η διπλή ευκαιρία στο 85’ με σουτ του Μάνταλου απόκρουση Κρίστινσον και Λιβάια να βρίσκει την μπάλα από κοντά και τον Μόρα να σώζει στη γραμμή, η τελευταία καλή φάση του ματς.

Αυτή ήταν η 3η σερί ισοπαλία των δύο αντιπάλων στο πρωτάθλημα με γηπεδούχο την ΑΕΛ, ενώ η ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κάποιο παιχνίδι. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ασύνδετοι στο πρώτο μέρος, με τον Ολιβέιρα να μην μπορεί να μπει στο πνεύμα του ματς. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ισοπαλία της ΑΕΚ που βρίσκεται τέσσερις πόντους πίσω από την Ξάνθη και την κορυφή και θα μείνει στο -5, αν ο Ολυμπιακός κερδίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Λάρισα - ΑΕΚ: 0-0 (Highlights) ►6η Αγωνιστική Super League 1◄ (5/10/19) ᴴᴰ


Πώς έπαιξαν

Οι δύο αντίπαλοι κατέβηκαν με 3-5-2. Η ΑΕΛ είχε τον Ουάρντα στην μπροστινή δυάδα, να κινείται πιο ελεύθερα από τον Αμπιόλα Ντάουντα, ενώ η ΑΕΚ με την ίδια διάταξη, με μια διαφοροποίηση στην άμυνα σε σύγκριση με τα άλλα ματς, καθώς έπαιξε δεξί στόπερ ο Μπακάκης και αριστερό στόπερ ο Βράνιες, ενώ ο Λιβάια σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ολιβέιρα.

Το ματς

Με πολλά νεύρα ξεκίνησε το παιχνίδι στην ΑΕL FC Arena, καθώς ο Κουμπαράκης χρειάστηκε να βγάλει τέσσερις φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του (Σεσέροβιτς και Κάτσε για την γηπεδούχο, Λιβάια και Βράνιες για την φιλοξενούμενη), στα πρώτα 14 λεπτά. Η ΑΕΚ αν και προσπάθησε να μπει καλά στο ματς, είχε πρόβλημα με τις αποστάσεις στις γραμμές της, με αποτέλεσμα ο Ολιβέιρα να μοιάζει τελείως απομονωμένος και έξω από τα νερά του στο δύσκολο και με κακό αγωνιστικό χώρο, για ένα ακόμα παιχνίδι, γήπεδο. Η ΑΕΛ με κύριο εκφραστή τον Ουάρντα, άρχισε να παίρνει μέτρα μετά το πρώτο δεκάλεπτο, κερδίζοντας φάουλ που δεν είχαν ωστόσο αντίκρισμα.

Η Ένωση με το 3-5-2 εγκλωβίστηκε στο πρώτο μέρος σε μια μάχη χαρακωμάτων που βόλευε απόλυτα τους γηπεδούχους. Μοναδική απειλητική στιγμή για την Ένωση που ολοκληρώθηκε, στο πρώτο μέρος, μια σέντρα του Παουλίνιο που κατέληξε σε κεφαλιά του Μάνταλου που πέρασε έξω. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπέρτος έκανε μια προσωπική ενέργεια και μια κούρσα από τα δεξιά με την μπάλα να περνά έξω από τα δοκάρια.

Μετά τα μισά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, αλλά η ΑΕΚ είχε την καλύτερη προϋπόθεση ευκαιρίας, όταν ο Λιβάια κινήθηκε έξω από την περιοχή με καλές προοπτικές, ωστόσο καθυστέρησε να πασάρει στον Ολιβέιρα και όταν το έπραξε του έδωσε την μπάλα λίγο πιο πίσω, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να κλειστεί και να του κοντράρει η άμυνα της ΑΕΛ το σουτ, σε κόρνερ.

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Νίκος Κωστένογλου, έριξε τον Μίλος Ντέλετιτς στη θέση του Νέλσον Ολιβέιρα, με τον Σέρβο να πηγαίνει να παίξει πίσω από τον Λιβάια που πέρασε σε θέση φορ. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την είσοδο του ο Σέρβος χειροκροτήθηκε από το κοινό της Λάρισας.

Όλοι περίμεναν την μία στιγμή στο ματς και αυτές ήρθαν μέσα σε λιγότερο από 90’ δεύτερα. Πρώτα ένα σουτ του Λιβάια που ήρθε από πλάγια αριστερά, ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΛ απαντά με τρεις σερί φάσεις. Ο Μπράλιτς στο 58’ δεν μπορεί μετά το κόρνερ να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με τον Σιμόες να σώζει. Στο 61’ κακή έξοδος του Μπάρκα σε γέμισμα, ο Ουάρντα τον κερδίζει στον αέρα, αλλά ο Τσιγκρίνσκι διώχνει τελευταία στιγμή, ενώ στο 64’ μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε με καθυστέρηση τριών λεπτών, ο Μόρας έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μιχαήλ στο δεύτερο δοκάρι, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα με το δεξί προς την εστία.

Το δοκάρι του Λιβάια, αφύπνισε τους γηπεδούχους που με τον Ουάρντα στο 67’ έκαναν τέταρτη τελική σε ένα δεκάλεπτο , αφού ο Αιγύπτιος ξέφυγε από τον Μπακάκη, αλλά το τελείωμά του από πλάγια αριστερά ήταν κάκιστο. Ο Χάρης Γρηγορίου πέντε λεπτά μετά τράβηξε τον Ουάρντα εκτός για να ρίξει στη μάχη τον Νούνιτς. Η υποχρεωτική αλλαγή του Μπακάκη και η είσοδος του Ζεράλδες μετέτρεψε τον σχηματισμό της ΑΕΚ σε 4-4-2 με τον Πορτογάλο να πηγαίνει παρτενέρ του Λιβάια και τους Ντέλετιτς δεξιά και Μάνταλο αριστερά.

Η ΑΕΚ έχασε την καλύτερη της ευκαιρία στο 85’ όταν ο Μάνταλος σούταρε από αριστερά, ο Κρίστινσον απέκρουσε ενστικτωδώς, ο Λιβάια βρίσκει την μπάλα με τον μηρό και ο Μόρας στη γραμμή έσωσε την ΑΕΛ από το γκολ. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του ματς που έμεινε στο 0-0.


ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Μόρας, Μπέρτος, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (91' Χαλκιαδάκης), Κάτσε (84' Φατιόν), Στάνκοβιτς, Ουάρντα, Ντάουντα (72' Νούνιτς).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (74' Ζεράλντες), Παουλίνιο, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Χουλτ, Μάνταλος (84' Οικονόμου), Λιβάια, Ολιβέιρα (46' Ντέλετιτς).



ΒΟΛΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-3

Προσωπικότητα και χαρακτήρα έδειξε ο Ατρόμητος πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα με 3-2 κόντρα στον Βόλο.

Οι Περιστεριώτες κατά την προσφιλή τους... συνήθεια μπήκαν σαν κοιμισμένοι στο «Πανθεσσαλικό» και με δύο γκολάρες του Τόρες (7’, 36’) βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, ωστόσο αντέδρασαν και μάλιστα πήραν ένα τρίποντο-χρυσάφι.

Με γκολ των Ανδρούτσου (39’) και Μανούσου (πέν. 45’) η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ισοφάρισε πριν από την ανάπαυλα, ενώ στο 62’ από ασίστ του Μανούσου, ο Γιακουμάκης στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός, σκόραρε το πρώτο τέρμα με τη φανέλα του Ατρόμητου και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Έτσι, λοιπόν, οι Περιστεριώτες συνεχίζουν τη διαδικασία συλλογής βαθμών μετά το κάκιστο ξεκίνημά τους, φτάνοντας στους 8, τη στιγμή που οι Βολιώτες υπέστησαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους, αλλά παραμένουν στο «μαξιλαράκι» των 9 βαθμών.

Βόλος - Ατρόμητος: 2-3 (Highlights) ►6η Αγωνιστική Super League 1◄ (6/10/19) ᴴᴰ


Το ματς

Το πρόβλημα του Ατρόμητου σε αυτές τις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, που είχε μάλιστα τονιστεί ακόμα περισσότερο μετά την ήττα στην Τρίπολη, ήταν τα πεταμένα πρώτα ημίχρονα και ειδικότερα τα πρώτα λεπτά που μπαίνει σαν υπνωτισμένος. Ακριβώς εκεί «πάτησε» ο Βόλος, καθώς στο 7’ ο Τόρες εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο κενό ανάμεσα στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων.

Ο Αργεντινός πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Μανδά (που ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα), ανοίγοντας το σκορ, δίνοντας... φτερά στα πόδια του ίδιου και των συμπαικτών του. Στα επόμενα λεπτά, ο Ατρόμητος όχι μόνο δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερνε ούτε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αφού υπέπιπτε από το ένα λάθος στο άλλο.

Μάλιστα, το κακό για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έγινε ακόμα μεγαλύτερο στο 36’, όταν και πάλι ο Τόρες άρχισε την προσπάθειά του πίσω από το κέντρο, πέρασε τους Κατράνη, Ρισβάνη και Γούτα (για την ακρίβεια δεν τον πρόλαβαν) και πλάσαρε τον Μανδά, διαμορφώνοντας το 2-0.

Εκεί, λοιπόν, που έμοιαζαν ζοφερά για τον Ατρόμητο, σαν να έγινε ένα εσωτερικό «ηλεκτροσόκ», χωρίς μάλιστα να υπάρξει κάποια διακοπή. Συγκεκριμένα, στο 39' ο Ανδρούτσος με υπέροχη ενέργεια μέσα στην περιοχή, ελίχθηκε αφήνοντας «άγαλμα» την αντίπαλη άμυνα και με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1, ενώ η κατάσταση έγινε ακόμα καλύτερη για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Δημόπουλος ανέτρεψε τον Γούτα, την παράβαση υπέδειξε το VAR, αφού ο Γκορτσίλας έχασε μια πανεύκολη φάση και ο Μανούσος στο 45' διαμόρφωσε το 2-2, πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο.

Αν ο Ατρόμητος δεν εκμεταλλευόταν αυτό το... δώρο που του βγήκε από το πουθενά στο ματς, τότε απλά θα ήταν άξιος της μοίρας του, αφού εκτός από τη δική του ψυχολογική ώθηση, ο Βόλος ήταν από τη δική του μεριά σαστισμένος, από την εντελώς απρόσμενη εξέλιξη που πήρε το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες ήταν σαφώς πιο μαζεμένες, αφού φαινόταν ότι αμφότερες φοβόντουσαν τον άγριο ρυθμό του πρώτου μέρους. Οι αποστάσεις των γραμμών τους ήταν μικρότερες και φυσικά οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, όχι μόνο ήταν λιγότερες, αλλά σχεδόν μηδαμινές. Τι χρειαζόταν κάποια από τις δύο ομάδες για να πάρει τη νίκη; Μία έμπνευση...

Αυτή ήρθε τόσο από τον Γιώργο Μανούσο στο 62'. Με εξαιρετική ασίστ βρήκε τον Γιακουμάκη στην κίνηση κι αυτός παρά την πίεση από τον Μπασόνγκ, κατάφερε να πλασάρει τον Γκαραβέλη, κάνοντας το 3-2 και παράλληλα να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Περιστεριωτών, στην πρώτη του παρουσία ως βασικός.

Στη συνέχεια, ο Ατρόμητος «έσβησε» το παιχνίδι και χωρίς ιδιαίτερο κόπο πήρε το τρίποντο που τον αφήνει να δουλέψει με πολύ μεγαλύτερη ηρεμία στη διακοπή εν όψει και του ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι. Από την άλλη πλευρά, ο Βόλος μένει στους 9 βαθμούς που αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα ασφαλές μαξιλαράκι, αλλά έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

ΟΦΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-1

Ο ΟΦΗ παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισαν τον Πανιώνιο με 4-1 και πλέον όχι μόνο έχουν μετατρέψει σε «φρούριο» το «Γεντί Κουλέ» (3χ3), αλλά υπάρχει και το εξής δεδομένα. Σε τρία εκεί παιχνίδια τους ξέχωρα από το απόλυτο έχουν πετύχει και 10 γκολ, εκ των οποίων τα 9 σημειώθηκαν μετά την ανάπαυλα.

ΟΦΗ - Πανιώνιος 4-1 Στιγμιότυπα 6η αγ. {6.10.2019}


Ο Γιώργος Σίμος ξεκίνησε με τον Σωτηρίου στα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Νάστο, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σακόρ, Νέιρα στο «6» και «8» αντίστοιχα, τους Τσιλιανίδη, Σεμέντο στα άκρα και τον Ναμπί σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φιγκεϊρέντο.

Ο Νίκι Παπαβασιλείου είχε τον Κότνικ στο τέρμα, τους Παπαγεωργίου, Ευάγγελου, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μαξίμοβιτς, Κορμπο στον άξονα, τους Παπανικολάου, Τσιλούλη στα άκρα και τον Μιλόγεβιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αραμπούλι.

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκάθαρο προσανατολισμό. Ο ΟΦΗ ήταν ψηλά και κράταγε μπάλα, ενώ ο Πανιώνιος και περίμενε να βγει στην κόντρα. Κάτι που έπραξε υποδειγματικά στο 9', όταν ο Αραμπούλι με τακουνάκι βρήκε τον Μαξίμοβιτς, εκείνος έπαιξε με τη μία για τον Γεωργιανό φορ, που διέσχισε με την μπάλα πάνω από 15 μέτρα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Σωτηρίου. Ο Γεωργιανός «έφτιαξε» και πέτυχε το γκολ και οι φιλοξενούμενοι πήραν ψυχολογία. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους συνέχισαν σε ανάλογο τέμπο, αλλά μόλις στο 21' έκαναν την πρώτη τους ουσιαστική τελική, σε σουτ του Ναμπί που έδιωξε ο Κότνικ. Με την πάροδο του χρόνου ο αγώνας παίζονταν στο «κυανέρυθρο» μισό, οι κρητικοί είχαν πολλές στατικές μπάλες και σε μία ανάλογη έφτασαν στην ισοφάριση με τον Σεμέντο (31').

Η παραπάνω εξέλιξη τους έδωσε «ώθηση», αλλά ο Πανιώνιος...κρατούσε αμυντικά και χάρις στην οξυδέρκεια του Αραμπούλι, έπαξε στο 41' υποδειγματικά το τρανζίσιον. Από θέση εξτρέμ γύρισε την μπάλα στον Μιλόγεβιτς, που την έστρωσε στον Παπανικολάου, ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε εύστοχα τον Σωτηρίου. Το γκολ όμως ακυρώθηκε μετά από έλεγχο VAR επειδή καταλογίστηκε φάουλ στον Παπαγεωργίου επί του Σεμέντο στην αρχή της φάσης (από εκεί ξεκίνησε) και οι «κυανέρυθροι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ομως η απόφαση δεν άλλαξε και η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο. Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά και με κορυφαίο τον Σεμέντο, κυριάρχησε μέσα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, είχαν την κατοχή και με αιχμή του δόρατος τον 23χρονο εξτρέμ, πίεζαν και δημιουργούσαν φάσεις. Ο Πορτογάλος βγήκε στο 53' τετ α τετ με τον Κότνικ όμως ο γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» αντέδρασε σωστά, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησαν τα γκολ που σημείωσαν οι Ναμπί (55') και Τσιλιανίδης (71'),. Αμφότερα μάλιστα ήταν... προϊόν εξαιρετικού passing game, αφού οι δύο σκόρερ μαζί με τον Νέιρα και φυσικά τον Σεμέντο «βρίσκονταν» με κλειστά μάτια. Ετσι φτάσαμε στο 83' όπου ο κορυφαίος του γηπέδου με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των κρητικών, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

MVP: Ο Σεμέντο. Στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και στο δεύτερο ήταν μία διαρκής απειλή για τα καρέ του Πανιωνίου. Από τα πόδια του ξεκίνησαν οι φάσεις που σκόραραν οι Ναμπί, Τσιλιανίδης, στο 53' απώλεσε μία πολύ καλή ευκαιρία να βρει (ξανά) δίχτυα και στο 83' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ακόμη ένα προσωπικό γκολ.

Στο ύψος του: Ο ΟΦΗ δεν είχε παίκτη που να υστέρησε. Ομως ως σημερινός «υπαρχηγός» του Σεμέντο λογίζεται ο Ναμπί. «Ετρεψε» την μπάλα, πέτυχε ένα γκολ και ήταν πάρα πολύ καλός.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ευαγγέλου. Ο νεαρός στόπερ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και τα 3 από τα 4 γκολ του ΟΦΗ σημειώθηκαν από την «καρδιά» της άμυνας του Πανιωνίου.

Η γκάφα: Λίγο μετά το 1-0 υπέρ του Πανιωνίου, οι «κυανέρυθροι» βγήκαν ξανά στην κόντρα με τον Τσιλούλη από τα αριστερά. Ο νεαρός προσπάθησε να «κόψει» την μπάλα για τον Αραμπούλι που ήταν μόνος του στην περιοχή του ΟΦΗ, αλλά η μεταβίβασή του ήταν κακή. Χωρίς να έβγαλε τελική, ήταν ίσως η καλύτερη ευκαιρία των «κυανέρυθρων» και αν εκεί γίνονταν το 2-0, θα βλέπαμε άλλο ματς.

Το «στραγάλι»: Ο Πανιώνιος «πλήρωσε» σήμερα την «κυνικότητα» του VAR. Στο 41' δεν μέτρησε το γκολ του Παπανικολάου επειδή στην αρχή της φάσης ο Παπαγεωργίου έκανε φάουλ στον Σεμέντο και άλλαξε η κατοχή. Να το πούμε σε απλά ελληνικά. Ναι, είναι το «γμτ» για μία ομάδα, μην κολλάτε στους «κυανέρυθρους» να της ακυρώνεται ένα γκολ επειδή 4-5 επαφές πριν υπήρξε παράβαση. Ομως αυτό ισχύει και σε ανάλογη φάση είχε ακυρωθεί γκολ της Λαμίας, στον πρόσφατο αγώνα της με τον Πανιώνιο. Αυτό είναι το VAR. «Κρύο αίμα». Από εκεί και πέρα, χωρίς να έχουμε δει ριπλέι, υπάρχουν οι διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για τα πολλά φάουλ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, γύρω γύρω από την περιοχή τους. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, αλλά όντως στον ΟΦΗ καταλογίστηκαν αρκετές στατικές μπάλες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (77’ Κουτρουμπής), Νέιρα (85’ Στάικος), Σακόρ, Τσιλιανίδης, Ναμπί (82’ Μάνος), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο.

Πανιώνιος: Κότνικ, Παπαγεωργίου (79’ Δούμτσιος), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος (86’ Μασούρας), Παπανικολάου, Μιλόγεβιτς, Τσιλούλης (59’ Καμαρά), Αραμπούλι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης