Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: Αφημένο στην τύχη του από την προηγούμενη διοίκηση - Δείτε φωτογραφίες

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: Αφημένο στην τύχη του από την προηγούμενη διοίκηση - Δείτε φωτογραφίες

Εικόνα εγκατάλειψης στο άλλοτε στολίδι του Φαλήρου αντίκρισε η νέα διοίκηση του ΣΕΦ που έχει μπροστά της δύσκολο έργο - Ήδη πάντως δρομολόγησε την επίλυση του ζητήματος που προέκυψε με την οφειλή της ΚΑΕ Ολυμπιακός

sef-foto10
Πέρασαν σχεδόν 35 χρόνια από την ημέρα που ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου έκοβε την κορδέλα των εγκαινίων του Σταδίου στο Φαληρικό όρμο το οποίο ο ίδιος βάφτισε «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο (έως ότου πάρει την πρωτιά το κλειστό του ΟΑΚΑ) στο οποίο έχουν γραφτεί ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού με κορυφαία όλων την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ τον Ιούνιο του 1987 (ενώ έχουν φιλοξενηθεί Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά και πολλές άλλες σπουδαίες διοργανώσεις).

Μόνο που το άλλοτε στολίδι του ελληνικού αθλητισμού πλέον είναι στην επικαιρότητα για τους λάθους λόγους καθώς από τη μια υπάρχει η εικόνα εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων προκαλεί θλίψη, κι από την άλλη η ξαφνική σπουδή της απερχόμενης διοίκησης να δημοσιοποιήσει το ζήτημα της οφειλής της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη χρήση των εγκαταστάσεων της...

sef-foto6
sef-foto5


Κι αν η κεντρική αρένα, λόγω της παρουσίας του Ολυμπιακού που δίνει εκεί τους αγώνες του στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και την Euroleague, είναι σε καλή κατάσταση, πίσω από τη... βιτρίνα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Κλείσιμο
Κι όσο κι αν ορισμένοι προσπάθησαν επιμελώς να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το... χαλάκι σιγά, σιγά γίνεται αντιληπτό ότι και το ΣΕΦ είχε αφεθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις στη μοίρα του.

Οι εικόνες με τις εσωτερικές εγκαταστάσεις του Σταδίου να έχουν μετατραπεί σε χώρους απόθεσης σπασμένων πλαστικών καθισμάτων, άχρηστων αντικειμένων, χαλασμένων μηχανημάτων είναι ενδεικτικές για την εγκατάλειψη και την απαξίωση της εγκατάστασης... ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και με τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου με τους τρύπιους φράχτες και τα παρατημένα υλικά.

sef-foto2
sef-foto1


Το μόνα «καθαρά» στοιχεία που παρέδωσε η απερχόμενη διοίκηση ήταν οι υπηρεσιακοί φορητοί υπολογιστές, από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί ότι αρχεία υπήρχαν μέσα (λες και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία απολύτως εικόνα για την όποια διευθυντική δραστηριότητα των προηγούμενων ετών!

Το χρέος της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Η απερχόμενη διοίκηση όμως θέλησε να κάνει θόρυβο όχι με το έργο, αλλά μ' ένα φτηνό επικοινωνιακό τρικ, το οποίο ήδη έχει αρχίσει να γυρίζει εις βάρος της.

Να σημειώσουμε εδώ ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα κάποιοι προσπάθησαν εν κρυπτώ (χωρίς να γίνει η σχετική ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ) να διενεργήσουν διαγωνισμό για την εκμίσθωση των 9 κυλικείων του γηπέδου, αλλά την τελευταία στιγμή η συγκεκριμένη κίνηση έγινε αντιληπτή κι έμεινε απλά σκέψη.

Ωστόσο λίγο πριν πριν προκύψει η αλλαγή προσώπων, δημοσιοποιήθηκε μια επιστολή του απερχόμενου ΔΣ (με παραλήπτες το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) στην οποία γίνεται λόγος για οφειλή ύψους 530.000 ευρώ της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη χρήση του ΣΕΦ την αγωνιστική περίοδο 2018-2019...

sef-foto4
sef-foto3


«Χρωστάει μισό εκατ. ευρώ ο Ολυμπιακός...» γράφτηκε κατά κόρον, με τους ερυθρόλευκους να περνούν στην αντεπίθεση ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει οφειλή, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι το ποσό που ισχυρίζεται η απελθούσα διοίκηση.

Κι όσο κι αν απογοητευτούν ορισμένοι, η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Το ποσό των 530.000 που εμφανίζεται ως οφειλή του Ολυμπιακού, είναι αυτό που πλήρωσαν οι ερυθρόλευκοι την σεζόν 2017-2018, αλλά για την προηγούμενη σεζόν δεν υπήρχε καμία απολύτως συμφωνία!!!

Και πως να υπάρχει, όταν το μοναδικό έγγραφο της διοίκησης προς την ΚΑΕ με τον οποίο τον καλεί για να συζητήσουν το θέμα του τιμήματος χρήσης του γηπέδου, εστάλη την 1 Ιουλίου 2019 (!!!), σχεδόν δύο μήνες μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου!

Με απλά λόγια η απερχόμενη διοίκηση του ΣΕΦ επέτρεψε στον Ολυμπιακό να χρησιμοποιεί το γήπεδο για αγώνες, προπονήσεις και να έχει και τα δικά του γραφεία, χωρίς την παραμικρή ενόχληση για να προχωρήσουν σε μια συμφωνία για το αντίτιμο όλων των παραπάνω.

sef-foto9
sef-foto8
sef-foto11


Κι ίσως εδώ η εξήγηση γι' αυτή την.. ανεξήγητη συμπεριφορά έχει να κάνει με τη μη υλοποίηση από την πλευρά της διοικήσεως, των βλετιωτικών έργων που προβλέπονταν στην σύμβαση που είχε υπογράψει με τους Πειραιώτες.

Έργα που αφορούσαν την αλλαγή των ηλεκτρονικών πινάκων για να είναι συμβατοί με τους όρους της Euroleague, τις προδιαγραφές των φώτων (LED), την εξωτερική περίφραξη και διάφορα άλλα για τα οποία ο Ολυμπιακός θα καταθέσει αγωγή ζητώντας διαφυγόντα κέρδη.

Κι όσοι βιαστούν να σκεφτούν ότι όλα αυτά είναι απλά ερυθρόλευκες προφάσεις για να αποφύγουν ή να καθυστερήσουν την πληρωμή, να ενημερώσουμε ότι μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που η νέα διοίκηση του ΣΕΦ ανέλαβε τα καθήκοντα της φρόντισε να κάνει ότι δεν έκαναν μέσα σε μια ολόκληρη χρονιά οι προκάτοχοι της.

Πολύ απλά κάλεσε την ερυθρόλευκη ΚΑΕ προκειμένου οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στο μίσθωμα της περασμένης περιόδου (η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί το αργότερο μέχρι την 30.11.2019 και να εξοφληθεί σε μηνιαίες δόσεις μέχρι την 30.6.2020), ενώ ήδη ο Ολυμπιακός κατέβαλλε 100.000 ευρώ έναντι του τιμήματος.

Γιατί πολύ απλά τις περισσότερες φορές δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο για να μπορέσεις να λύσεις ένα πρόβλημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης