Euroleague, Χίμκι - Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-83: Πρεμιέρα με τρίποντα και νίκη για τους Ρώσους

Euroleague, Χίμκι - Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-83: Πρεμιέρα με τρίποντα και νίκη για τους Ρώσους

Η ελλιπής Χίμκι ήταν εξαιρετική για τρία δεκάλεπτα, κερδίζοντας την Χίμκι αλλά και τον πανικό της στην τελευταία περίοδο στην αυλαία της Euroleague- Η τριάδα των Σβεντ,Γκιλ καιΤίμα έκαναν τη διαφορά για τη ρωσική ομάδα

maccabi
Αν και χρειάστηκαν τουλάχιστον πέντε αγωνιστικά λεπτά για να βρουν ρυθμό, το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες μάλλον ήταν απολαυστικό. Η Χίμκι, παρά τις πέντε απουσίες που είχε, βασίστηκε στην εκτελεστικότητά της από την περίμετρο, καθώς άρχισε το παιχνίδι με 1/4 προσπάθειες για να ακολουθήσει η επίδοση των 6/8, προεξέχοντος του Γιάνις Τίμα. Τρία δικά του τρίποντα προβάδισμα έξι πόντων (22-16, 8’) στην πρώτη περίοδο η οποία έκλεισε με σκορ 24-21.

Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν παραγωγική μόνο μέσα από τη ρακέτα, έξω από τα 6,75 είχε επίδοση 1/10 προσπαθειών, με τους Μπλακ, Κάσπι. Στη δεύτερη περίοδο δεν ήλεγξε το μακρινό σουτ του αντιπάλου και βρέθηκε στο -12 (39-27, 14:30) καθώς ο Άντονι Γκιλ είχε τις λύσεις στην επίθεση για την Χίμκι, ενώ ο Σβεντ ήταν εξαιρετικός στη δημιουργία. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί χειρότερα αλλά η ρωσική ομάδα απώλεσε όλες τις ευκαιρίες στο transition παιχνίδι, υπέπεσε σε διαδοχικά λάθη και η Μακάμπι άντλησε δύναμη και μείωσε σε 43-48. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 48-40 με την Χίμκι να μην αξιοποιεί ούτε τα επιθετικά ριμπάουντ της.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου παίχτηκαν με τους κανόνες της Χίμκι η οποία διατήρησε την καλή επαφή από μακρινή απόσταση και πάτησε εκ νέου σε διαφορά 11 πόντων (60-49, 25’). Εκεί, η Μακάμπι έδειξε σφυγμό, μάζεψε τη διαφορά (60-56), όπως όμως συνέβη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η ισραηλινή ομάδα έμοιαζε μ’ ένα μπαλόνι που «σκαρφάλωνε» στον ουρανό και στη συνέχεια έχανε τον αέρα. Η Κίμκι απάντησε με 13-0 σερί και πάτησε στο +17 (73-56), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου.

Η Μακάμπι έκανε την τελευταία προσπάθεια επιστροφής στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου καθώς από το -17 (78-61) μείωσε σε 82-73 μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών με κορυφαίους του Μπλακ, Χάντερ και οργανωτή τον Ντιμπαρτολομέο. Η Χίμκι εμφάνισε σημάδια πανικού βλέποντας τη διαφορά να μειώνεται ακόμη περισσότερο (82-77, 37’) καθώς δεν αξιοποίησε τις επιπλέον κατοχές στην επίθεση. Στα τελευταία τρία λεπτά, η Μακάμπι συμμετείχε στο ρεσιτάλ χαμένων επιθέσεων (84-78, 39:20). Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ζούσμαν έδωσε μεν πνοή στη Μακάμπι με ένα καλάθι αλλά και επιθετικό ριμπάουντ, έκανε όμως και το μοιραίο λάθος κι έτσι η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις πήρε τη νίκη παρά το γεγονός ότι έπαιξε με πέντε απουσίες (σ. σ. Μοζγκόφ, Μπέρτανς, Κράμερ, Καράσεφ, Βάλιεφ).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Χίμκι είχε καλύτερη παρουσία στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, στο ίδιο διάστημα σούταρε με 50% στο μακρινό σουτ, ήλεγχε το ριμπάουντ και στο τέλος, εκεί που χρειάστηκε, έπαιξε άμυνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Σβεντ, Τίμα και Άντονι Γκιλ εκτέλεσαν με ακρίβεια, κυρίως οι δύο τελευταίοι. Ο πρώτος έκανε καταπληκτική δουλειά στη δημιουργία.

Κλείσιμο
ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Γιόνας Γερέμπκο έκανε πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, ειδικά στο +17 πρόσφερε πολλούς πόντους.


ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γιόβιτς τραυματίστηκε στα μισά της 3ης περιόδου, όσο αγωνίστηκε όμως δεν φάνηκε. Τα γκαρντ της Μακάμπι (σ. σ. Μπράιαντ, Ντόρσεϊ και Ουόλτερς) ήταν σε κακή μέρα, ενώ ο Ουίλμπεκιν απλώς είχε κάποιες εκλάμψεις

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο κλεψίματα της Κίμκι στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα δεν έδωσαν πόντους, έδωσαν όμως επιπλέον κατοχές και βοήθησαν στο να… τρέξει ο χρόνος.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Χίμκι δύο φορές δεν κατάφερε να κρατήσει διαφορά ασφαλείας μετά το +17, η δε Μακάμπι μπορεί να κρατήσει μόνο την τελευταία περίοδο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Έισι στο τρίτο δεκάλεπτο, στα… μούτρα του Γερέμπκο.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης