Champions League: Εύκολες νίκες για Γιουβέντους, Σίτι και Ατλέτικο - Σπουδαίο διπλό η Παρί

Champions League: Εύκολες νίκες για Γιουβέντους, Σίτι και Ατλέτικο - Σπουδαίο διπλό η Παρί

Η Γιουβέντους (3-0 την Λεβερκούζεν), η Μάντσεστερ Σίτι (2-0 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ), η Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0 στη Μόσχα την Λοκομοτίβ) προχώρησαν με νίκες στη 2η αγωνιστική του Champions League, Σημαντικό διπλό για την Παρί στην έδρα της Γαλατάσαραϊ - Δείτε τα γκολ όλων των αναμετρήσεων

000_1KY4LF
Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις που ξεκίνησαν στις 22:00 για την 2η αγωνιστική του Champions League. 

Γιουβέντους - Λεβερκούζεν 3-0

«Η Λεβερκούζεν είναι στο -1 από την Μπάγερν, με έχει εντυπωσιάσει για την ευκολία με την οποία κυκλοφορεί την μπάλα και έχει τα καλύτερα physical stats της Bundesliga», έλεγε την παραμονή του αγώνα ο Μαουρίτσιο Σάρι, θέλοντας να εξασφαλίσει ότι οι παίκτες του θα είναι συγκεντρωμένοι στους Γερμανούς και όχι με το μυαλό στο ντέρμπι που ακολουθεί με την Ιντερ. Το κατάφερε ή όχι, αυτός θα κρίνει. Το γεγονός, πάντως, είναι ότι η Γιουβέντους πήρε το τρίποντο χάρη στα γκολ που έβαλαν οι τρεις μπροστά στο 4-3-1-2...


Η Λεβερκούζεν μπήκε για να παίξει ανοιχτά και το έκανε, κυκλοφορώντας την μπάλα, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει τον Σέζνι. Η Γιουβέντους, από την άλλη πλευρά, υπενθύμισε ότι της αρκεί ένα λάθος του αντιπάλου για να "χτυπήσει". Το έκανε ο Τα στο 17', μη διώχνοντας σωστά την μπάλα σε μια βαθιά μπαλιά του Κουαδράδο, με αποτέλεσμα ο Ιγουαΐν να την κατεβάσει ωραία και να σημαδέψει γωνία για το 1-0. Αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο δεν είχε πολλά πράγματα. Μια ανούσια κατοχή μπάλας από τους Γερμανούς και σοβαρότητα από τους Ιταλούς, οι οποίοι ήλεγχαν την κατάσταση χωρίς να ανεβάσουν ρυθμό.

Και δεν ανέβασαν ούτε στο δεύτερο, έχοντας πάντα όμως τον έλεγχο. Στο 57' θα μπορούσαν να έχουν και προβάδισμα δύο τερμάτων αλλά ο Χραντέτσκι απέκρουσε το διαγώνιο του Ρονάλντο, για να έρθει τελικά το 2-0 στο 61': Ο CR7 στον Ιγουαΐν, αυτός έκανε το γύρισμα, ο Πορτογάλος δεν πήρε την μπάλα και αυτή κατέληξε στον Μπερναρντέσκι, ο οποίος βρήκε δίχτυα. Στο 67' ο Πιάνιτς πήγε να σκοράρει από το... κόρνερ αλλά η μπάλα βρήκε δοκάρι και στο 75' ο Ιγουαΐν έβγαλε τετ α τετ τον Ρονάλντο αλλά ο Χραντέτσκι απέκρουσε. Οι δυό τους, όμως, θα... μονομαχούσαν ξανά στο 88' και αυτή τη φορά θα πανηγύριζε ο Πορτογάλος, γράφοντας το τελικό 3-0.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα (74' Μπεντανκούρ), Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι (78' Ράμσεϊ), Ρονάλντο, Ιγουαΐν (83' Ντιμπάλα).
Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντέτσκι, Λ. Μπέντερ, Τα, Σ. Μπέντερ, Γουέντελ, Αράνγκις (80' Σινκγκράβεν), Μπάουμγκαρτλινγκερ, Χάφερτς, Ντεμιρμπάι (46' Αμίρι), Φόλαντ, Αλάριο (68' Παουλίνιο).


Λοκομοτίβ Μόσχας-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
Ηταν το φαβορί και κατάφερε σχετικά εύκολα να πάρει το διπλό. Σε αντίθεση με το δικό της DNA, η Ατλέτικο παρατάχθηκε με τρεις επιθετικούς στη Μόσχα και έφτασε στο 0-2 επί της Λοκομοτίβ, η οποία δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος της δυσκολίας του αγώνα και να υπερασπιστεί ότι ήταν εκείνη 1η την 1η αγωνιστική (σ.σ.: είχε κάνει διπλό στη Λεβερκούζεν).
Κλείσιμο


Σε δύο χρόνους (48') ο Ζοάο Φέλιξ βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στην Ευρώπη με τους Ροχιμπλάνκος, για να γίνει ο νεότερος σκόρερ (19 ετών, 325 ημερών) στην ιστορία τους στον θεσμό, ξεπερνώντας τον Αγουέρο (20 ετών, 106 ημερών).

Ο ίδιος ξεκίνησε μάλιστα και τη φάση του δεύτερου γκολ, με την προβολή του Παρτέι (58') να κλειδώνει το τρίποντο. Ετσι η Ατλέτικο παρέμεινε αήττητη και στην τρίτη επίσκεψη στο εν λόγω γήπεδο (2 νίκες, 1 ισοπαλία) και βρέθηκε στην κορυφή, όπου συγκατοικεί με τη Γιουβέντους.

Λοκομοτίβ Μόσχας (Γιούρι Σέμιν): Γκιγιέρμε, Χέβεντες, Μουρίλο, Ρίμπους, Ιγκνατίεβ (80' Εντερ), Κριχόβιακ, Ζοάο Μάριο, Μπαρίνοβ, Σμόλοβ (83' Κολομέιτσεβ), Ζαμαλετντίνοβ (33' Ιντόβου)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Αρίας, Φελίπε, Χιμένες, Λόντι, Σαούλ, Κόκε (87' Κορέα), Παρτέι, Μοράτα, Ζοάο Φέλιξ (84' Ερμόσο), Ντιέγκο Κόστα (77' Λεμάρ).

Γαλατάσαραϊ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

Η Παρί πέτυχε το απόλυτο ξεκίνημα στο Champions League, φεύγοντας με νίκη με 1-0 από την Πόλη επί της Γαλατάσαραϊ. Οι οπαδοί των γηπεδούχων μπορεί να δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, όμως εκείνοι που ήταν καλύτεροι ήταν οι φιλοξενούμενοι. Ο Μουσλέρα κράτησε όρθια την Γαλατά με τις αποκρούσεις του και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.


Τα πράγματα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά. Και στο 52’ ήρθε το γκολ που άξιζε η Παρί. Μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια έφερε τον Σαράμπια στην περιοχή και εκείνος έδωσε την ασίστ για να κάνει ο Ικάρντι το 0-1. Αυτό το τέρμα, όμως, ξύπνησε την ομάδα του Τερίμ, που ανέβασε στροφές στη συνέχεια, με τον Μαρκίνιος να σώζει στη γραμμή την προσπάθεια του Φαλκάο. Ο Κολομβιανός είχε ακόμη μία καλή στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ πριν οι φιλοξενούμενοι πάρουν και πάλι τα ηνία και χάσουν ευκαιρίες με τους Μενιέ και Μπαπέ. Μπορεί να μην βρήκαν το δεύτερο γκολ, όμως έφτασαν στη νίκη.


Μάντσεστερ Σίτι - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-0

Το καθήκον της έκανε η Μάντσεστερ Σίτι που πήρε ακόμα ένα τρίποντο και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή του τρίτου ομίλου, επικρατώντας στο «Έτιχαντ» με 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.


Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το δύο στα δύο στους ομίλους και με μια επαγγελματική επικράτηση, έβαλε πλώρη για την κορυφή από νωρίς.

Ο Γκιντογκάν στο 22’ είχε δοκάρι, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Νταβίντ Σίλβα δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να ανοίξει λογαριασμό. Οι «σίτιζενς» έλυσαν τον γόρδιο δεσμό στο 55’ όταν... έκρυψαν την μπάλα σε μια υποδειγματική επίθεση, με τον Στέρλινγκ να ολοκληρώνει ιδανικά κάνοντας το 1-0.

Στις καθυστερήσεις ο Φόντεν που είχε περάσει αλλαγή, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τους Άγγλους.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης